No to moje głosy, chciałbym wyróżnić możliwie jak najwięcej osób bo wielu na wyróżnienia zasłużyło ale miejsca są ograniczone. No to jedziemy:
Najbardziej wartościowy forumowicz (MVP)
Doktor - Jedni go lubią bardziej, inni mniej. W pewnych kwestiach imponuje wiedzą, w innych można się z nim nie zgadzać ale nikt nie zaprzeczy, że żyje chłopak tym forum, mnóstwo do niego wnosi, zarówno jeśli chodzi o tematy do rozmowy jak i różnorakie zabawy czy plebiscyty i wszędzie go pełno. To trzeba docenić. Trudno wyobrazić sobie to forum bez niego choć jest stosunkowo "nowym" użytkownikiem.
fieldy - co tu pisać, człowiek instytucja i żywa legenda tego forum, podobno w 2013 planują odsłonić pomnik na głównej. Nie ma forum pilka.pl bez fieldy'ego i fieldy'ego bez forum pilka.pl. Udziela się, dyskutuje, sprząta, czuwa żeby był tu ład i porządek a w dodatku imponuje sporą wiedzą i zawsze można natknąć się na sensowne posty w jego wykonaniu. A w dodatku jeden najsympatyczniejszych użytkowników, nie wiem czy znajdzie się ktoś kogo irytuje i kto by na niego narzekał.
Ci dwaj Panowie to byli pewniaki, nietrudno sobie wyobrazić to forum bez wielu użytkowników, spokojnie by sobie ono poradziło np. beze mnie. Nieobecność Doktorka i fieldy'ego byłaby IMO dla forum bardzo dotkliwa i odczuwalna.
Z 3 miejscem miałem mnóstwo problemów i w efekcie nie dam nikomu głosu bo w moim odczuciu było co najmniej kilku użytkowników, których mógłbym tu wstawić, każdego za co innego ale nie mam jednego, który by ewidentnie odstawił resztę więc mogę tylko ich wymienić: bartbuks, (L)oczkerson, metol, Duch, sbQ, cru i mete
Debiut roku (Rookie Challenge )
Gall - piękny debiut
sickstick - tak jak ktoś wcześniej słusznie zauważył, chyba dostaje tak mało głosów bo wszystkim wydaje się, że jest tu dużo dłużej a on przecież dołączył w 2012. Miał słabsze momenty ale z czasem utwierdzam się, że to kolejny wartościowy i pozytywny forumowicz, który ma sporo do powiedzenia i im dalej w las tym częściej robi to w fajny, przystępny a co najważniejsze zazwyczaj w sensowny sposób. Ładnie nam się wzmocniła ekipa PL w tym sezonie
rzeznik - przez część roku mi się nie rzucał w oczy ale ostatnio świeci w "Waszych prywatnych typach". W dodatku często się udziela i to sensownie więc trzeba chłopaka nagrodzić
Generalnie tu miałem spory orzech do zgryzienia bo jest jeszcze kilku userów, którym chętnie bym dał głosy ale jest limit głosów więc pozostaje ich tylko wyróżnić bo ładnie weszli w życie forum. Dawno nie było tak mocnego roku jeśli chodzi o debiuty. Tak więc Cement, Dudek, Smashing Pumpkins, Bouma, szefu91 i kontrowersyjny rekinho, sorry ale głosy są tylko 3, wszystkim nie dogodzę ale wiedzcie, że byliście zauważalni
Najsłabsze ogniwo forum
Wszyscy są potrzebni, jak się potem okazuje, czasem najsłabsze ogniwa wyrastają na fajnych userów
Najwiekszy piłkarski znawca
Tu zawsze ciężko w tej kategorii bo na piłkarskim forum znawców Ci u nas dostatek, no ale kogoś wyróżnić trzeba.
(L)oczkerson - odkąd głosuję zawsze oddawałem na niego głos w tej kategorii i nic się w tej kwestii nie zmienia. Mimo, że na Serie A rzucam okiem tylko od czasu do czasu to zawsze bardzo lubię czytać jego posty i od zawsze imponował mi znajomością włoskiej piłki. Jeśli miałbym w tej kategorii tylko jeden głos trafiłby on na jego konto.
Sammyy - - rzadko go można spotkać na forum ale zawsze jak już coś pisze to jest to naznaczone sporą piłkarską wiedzą i znajomością realiów wielu lig.
janop - lubię czytać jego posty, poza mainstreamem, w którym ja się lubuję (;)) ma bardzo dużą wiedzę na temat mniej znanych lig i piłkarzy. Taki Cement jest dla mnie zbyt offowy choć jego wiedzę też bardzo szanuję
Chętnie oddałbym głos na muszeqa, świetne posty pisze ale bardzo rzadko się tu udziela, to samo Akarin, który bardzo mi imponuje wiedzą o niemieckiej piłce ale też ostatnio rzadko pisze. Fajnie pisał też Anders, który pokazał, że ma ogromną wiedzę o piłce latynoamerykańskiej ale bywa tu tylko z doskoku. Z częściej się udzielających userów w tym roku wyróżnienie ode mnie dla bartbuksa, Magnuma i Kamila232(fajnie pisał w tym roku w tematach stricte piłkarskich, jeszcze za często się "podpala" ale jakoś przyjemnie mi się czytało jego dłuższe posty na temat ligi angielskiej), MGiggsa i reda zdanie też bardzo sobie cenię, oczywiście Doktorka (zna wszystkich znawców
Forumowicz, którego chciałbyś poznać
Sporo by się ich nazbierało, dużo za dużo żeby kogoś wyróżnić.
Największy dowcipniś
Chłopaczek - jak czasem coś wrzuci to nie ma co zbierać
bartbuks - nie zawsze mu się udaje ale jak już mu "siądzie" to potrafi mnie rozbawić
MVB - też nie zawsze ale od czasu do czasu udaje mu się mnie rozbawić
Kogo najbardziej Ci brakuje na forum?
Uuu tu by się nazbierało ich sporo.
Głosy polecą na Mentora, emdżeja i Berele Lewartów choć lista powinna być dużo dłuższa no ale posty np. Zazy i KJ możemy oglądać tylko w forumowych archiwach już od dłuższego czasu. Ale jak pisałem lista nieobecnych powinna być dużo dłuższa, taki Michał M to pierwszy z brzegu przykład, Salas chyba też ostatnio rzadziej bywa.
Największy dziwak
Święta są, nie będę wlepiał negatywnych nominacji
Najlepszy mod
piwus - za poranne wojny z botami z Genesis i Peterem Gabrielem w tle
maciek88 - za to, że ładnie się zaadaptował do moderatorskiego światka
Babel - - a po prostu go lubię, zna się na siatkówce to wystarczy
Najciekawszy temat
Manchester United oczywiście, Czego obecnie słuchacie bo fajną muzykę często chłopaki wrzucają, (tu pozdro dla Rezusa, metola, liska, cru, sbQa, bartbuksa, Ducha i piwusa bo nie raz i nie dwadzieścia razy sponsorowali to co grało w moich głośnikach, znają się chłopaki na rzeczy) i Wasze prywatne typy. Sporo u nas fajnych tematów niezwiązanych z piłką, szkoda, że tylko 3 głosy bo fajnie jest w Temacie Filmowym gdzie ostro działa Daaaamian i w Metalu gdzie Ozdobny i kuman rozszerzają moje metalowe hotyzonty
Najlepszy typer
czeher [k****]! ( w kontekście tych listopadowych wygranych, którymi wszystkich wkurwiał
Aker i BaQ też niech mają po głosie bo zawsze się dzielą typami. rzeznik swój głos dostał gdzie indziej
Najlepszy avatar
Arwin ma fajne
Wydarzenie roku na forum
Nie było chyba nic takiego wielkiego. Jak dla mnie odejście Mentora z forum, brakuje go w tematach Barcy, szkoda, że tak wyszło
Kto poczynił największy postęp
Tu jest niezłe pole do popisu.
Arwin - wyrasta na sensownego usera, pisze dłuższe posty na temat, nie spina się tak jak kiedyś, miewa jeszcze odchyły jak te jazdy z rekinho ale dobrze się chłopak rozwija
Sergek - jak ktoś pisał, wcześniej wrzucał głównie składy teraz więcej (choć ostatnio rzadziej) dyskutuje i to mu się chwali
ryba - trochę trudno pisać o postępie w kontekście kogoś starszego kilka lat ode mnie ale pamiętam, że jak wkraczał na forum był jakiś bardziej nerwowy, teraz można z nim spokojnie podyskutować.
Hyypia też się rozwinął ale coś mało pisze
Fuck, chyba trochę przegiąłem, kto to będzie czytał