Zapraszam, jak dla mnie najlepsza z mozliwych opcji.Napastnik Aston Villi Christian Benteke ujawnił, że drużyna, której kibicuje, to Arsenal. Przyznał ponadto, że był przekonany, iż jego obecny klub ma swoją siedzibę w Londynie.
21-latek przeniósł się do Anglii z Genk za 7 milionów funtów i w dotychczasowych dziesięciu występach w Premier League, zdobył cztery bramki.
Reprezentant Belgii nie spodziewa się, by miał zbyt długo pograć na Villa Park. Widzi bowiem swoją przyszłość właśnie w Arsenalu.
- Arsenal jest klubem, który kocham. Podoba mi się ich filozofia stawiania na młodych piłkarzy, poza tym grał tam Thierry Henry. On jest zaś moim bohaterem z lat dziecięcych, najlepszym według mnie piłkarzem świata - powiedział dla The Sun.
- Nie boję się, że tym wyznaniem zrobię sobie wrogów z kibiców Villi. Innym zdarza się mówić znacznie gorsze rzeczy. Teraz jestem piłkarzem Aston Villi, gdzie znalazłem się we właściwym czasie.
- Kiedy się tu przeprowadzałem, nie wiedziałem, gdzie grają. Myślałem, że w Londynie! - dodał.