metol pisze:Ogłoszono nominacje na najlepszego piłkarza PL i najlepszego młodego piłkarza PL w roku 2012/13. Oto pełna lista nominowanych:PFA NOMINEES
Gareth Bale
Eden Hazard
Juan Mata
Robin van Persie
Michael Carrick
Luis SuarezHazard i Bale nominowani w obu kategoriach, jakby ktoś nie zauważył. Moje typy na ten moment to Luis Suarez w pierwszej kategorii i Bale w drugiej. Nie wiem kiedy zostanie zakończone głosowanie i zostaną ogłoszone wyniki, ale przed nami jeszcze 5 kolejek i niewykluczone, że w tym czasie niektórzy piłkarze ostatecznie przekonają do siebie kolegów po fachu.YOUNG PLAYER NOMINEES
Gareth Bale
Christian Benteke
Romelu Lukaku
Danny Welbeck
Jack Wilshere
Eden Hazard
Bez wątpienia największa walka rozegra się pomiędzy Balem i Suarezem. Chyba nie ma co do tego większych wątpliwości, zresztą odbyła się na tym forum już wstępna dyskusja na ten temat i wszyscy raczej wskazywali na naszego ulubionego Urugwajczyka.
Przypomnę również, że w tamtym roku w tym plebiscycie wygrali Robin van Persie i Kyle Walker.
PS Swoją drogą szkoda, że nie znalazło się tu miejsce dla Bainesa lub Fellainiego. Moim zdaniem zasługuje zwłaszcza ten pierwszy, który miał kolejny bardzo dobry sezon.
Kiedyś pisałem, że van Persi wg mnie nie jest nawet najlepszy w Manchesterze a co dopiero w Anglii. Podkreśliłem Carricka bo we wszystkich meczach United, które oglądałem wg mnie był najlepszym piłkarzem na boisku.