Re: Premier League 2012/2013

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Re: Premier League 2012/2013

Post autor: metol » 08 maja 2013, 3:06

Arwin pisze:
fieldy pisze:poszła plota, ze pewien sir Alex F. zastanawia się nad końcem kariery, wiadomo coś?
Poszła plotka konkretniej mówiąc, że Moyes ma dołączyć po tym sezonie do United jako asystent Fergusona, a gdy ten skończy karierę trenerską Moyes miałby przejąć po nim schedę. Osobiście w to nie wierzę, racji tego, że Moyes'em interesuje się Schalke 04 oraz to, że byłby tylko i wyłącznie asystentem przez cały rok, bez braku pewności, że Ferguson skończy karierę po zbliżającym się sezonie.
Wiem, że Moyesowi kończy się kontakt, a niektórzy fani mają wybujałe wyobraźnie, ale nie wierzę w to, że Moyes miałby zostać asystentem Fergusona. Nie wykluczam, że kiedyś go zastąpi, a być może nawet wcześniej niż później, ale myślę, że nasz Szkot za bardzo się szanuje, by być przydupasem Waszego Szkota. Moyes to jednak na Wyspach konkretna marka. Moyes też jest bardzo dobrze opłacany przez Everton. Myślę, że rola asystenta byłaby dla niego po prostu ujmująca.

Poza tym osobiście myślę, że Moyes zwleka z podpisaniem kontraktu z Evertonem, bo chce wywrzeć na zarządzie presje i zmusić ich do powiększenia budżetu transferowego. Bez solidnego zastrzyku gotówki Everton nigdy nie dokona tego kroku w przód jakiego chce sam Moyes jak i fani. A przecież już parę razy brakło nam tak niewiele. Było tak blisko i to praktycznie bez żadnych pieniędzy, poza tymi uzyskiwanymi z sprzedaży kolejnych zawodników.

Pytanie tylko skąd nasz zarząd czy prezes mieliby wziąć ten hajs. Bez nowego inwestora wydaje się to raczej niemożliwe.

Wróć do „Anglia”