Złobek żłobkiem, poczekaj aż dojdziesz do tematu "przedszkole"j1mmy pisze:1.żłobek - jako samotnej matce żłobek państwowy przysługuje jak psu buda , natomiast jeśli jesteś małżeństwem to zapomnijw skali roku to jest jakieś 2400-3600 zł różnicy
Dbanie o siebie? Z własnego doświadczenia wiem, że partner/ka może skutecznie wspierać drugą stronę w dążeniu do dbałości o wygląd, tak jak odpowiednia waga czy kondycja fizyczna. Oczywiście pewność jest, ale ona spokojnie pozwala patrzeć w lustro, jak Ci włosy wychodzą
No właśnie. Nie jest to łatwe, bo generalnie po ciąży traci się figurę, ale liczą się też staraniaSnipp_ pisze:Moja żona do swojej optymalnej wagi doszła w jakieś 7-8 miesięcy po porodzie. Teraz już jest po trzydziestce i trzyma formę (55-57kg na 170cm) a patrząc po znajomych parach w większości przypadków jest tak, że po dziecku kobieta, ku uciesze mężów, w pewnym momencie bierze się za siebie i zrzuca ewentualną nadwagę.
Podejrzewam, że z uwagi na wiek, mam tu jedno z najdłuższe doświadczeń dotyczących życia w małżeństwie (9 lat już niedługo) i w stałym związku z ogólności (14 lat w grudniu