Re: Zimowe Igrzyska Olimpijskie - Soczi 2014

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Re: Zimowe Igrzyska Olimpijskie - Soczi 2014

Post autor: Morrow » 08 lut 2014, 12:13

Marit po profesorsku. Widać, że ona tu przyjechała po worek złota i na tym się skończy. Bieg pod kontrolą, wygrała tak jak chciała to wygrać. Kalla też mocna.

Jestem tylko ciekawy na ile Skandynawki koksują i czy za powiedzmy 5-6 lat nie będzie draki jak ze Smigun. W kuluarach mówi się, że astma to tylko pierwszorzędna przykrywka do przetoczeń krwi. Ciekawy jestem czy po latach wyjdą brudy jak z Armstrongiem czy jednak mamy do czynienia z fenomenem.

O to, że IO mogą być niewypałem w wykonaniu Kowalczyk obawiałem się jak wycofała się z TdS. Najważniejsza impreza 4-lecia a przygotowania były improwizowane. W dodatku dochodzi ten problem z nogą a poza Bjoergen są inne rywalki w wysokiej formie co dziwne nie jest.

Oczywiście prawdziwa szansa na medal dopiero 13.02 ale złota dla Polski to ja tam raczej nie widzę.

Liczę za to na Stocha i jakiś medal. O złoto może być ciężko bo konkurencja cholernie wyrównana, Schlierenzauer może być dominatorem bo widać, że skacze nieźle i sezon ustawił pod IO ale liczę, że Kamil nie pęknie psychicznie bo wygląda na to, że pod względem sportowym przygotowany jest dobrze jak na MŚ.
Ostatnio zmieniony 08 lut 2014, 12:18 przez Morrow, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Inne sporty”