Kto zdobędzie Pichichi w sezonie 2005/2006?

Awatar użytkownika
Anka
One I Love
Reputacja: 0

Post autor: Anka » 09 lip 2005, 12:55

Zaczynam z przykrością zauważać, że niektórzy forumowicze zaczynają wchodzić w sferę niebezpiecznych marzeń... Chodzi mi tutaj o to, że królem strzelców Primera Division zostanie Thierry Henry (Arsenal Londyn). :lol: To jest dla mnie niezrozumiałe, ale wolę sobie tego nie tłumaczyć. ;)

Według mnie trudno teraz określić, kto będzie najlepszym strzelcem w przyszłym sezonie w Hiszpanii. Dlaczego? Ponieważ tak naprawdę kluby, w których grają pretendenci do zgarnięcia tegoż tytułu jeszcze nic nie pokazali. Tzn. nie rozegrali sparingów, i nie pokazali, w jakiej są teraz formie. Liczę na Samuela Eto'o, który w zeszłym sezonie trochę na własne życzenie nie zgarnął tytułu 'Króla strzelców PD'. Nie sądzę, by Diego Forlan powtórzył swój wyczyn sprzed zeszłego sezonu - nie jest on aż tak dobrym napastnikiem. ;)

Mam cichą nadzieję, że do swojej wielkiej formy powróci Henrik Larsson (Barcelona). W zeszłym roku przez większość sezonu leczył kontuzję, co mu uniemożliwiło nastrzelanie dużej ilości goli. :? W Primera Division są też tacy zawodnicy jak Fernando Torres czy Mateja Keżman. Pierwszy to wielka nadzieja hiszpańskiej piłki, która w lidze, w moim mniemaniu trochę zawodzi, bo nie strzela tak dużej ilości goli, jakiej oczekują fani Atletico. Drugi to Serb, który w Anglii utracił dobrą formę, którą dosponował w Holandii. W Hiszpanii chce się odrodzić, i przyszły sezon będzie jednym z ważniejszych w jego karierze...

Wróć do „Hiszpania”