Re: Snooker

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 215

Re: Snooker

Post autor: ddemon » 06 maja 2014, 6:30

Widziałem do stanu 15-12,bo potem byłem już w robocie i czułem,że Selby już tego nie wypuści...Po prostu większy kaliber zawodnika niż Perry,wygrał nie jeden turniej,kapitalnie gra taktyczne odstawne, a i kiedyś skuteczność nie może być na aż takim wysokim procencie przez większość spotkania w przypadku O"Sullivana...Cóż faworyt poległ i jest to niespodzianka,ale czy odrazu sensacja? Przecież od początku turnieju było mówione,kto zdobędzie się zatrzymać Rakietę, czy stać na to Robertssona,Selbiego czy Dinga....Inni nie byli brani pod uwagę - Trump miał zbyt chimeryczny sezon,Ding odpadł sensacyjnie już na początku...Więc zostało tylko pytanie Selby czy Robertsson...Australijczyk bardziej skupiał się na brejkach 100-stu punktowych i rekordzie niż na zdobyciu kolejnego trofeum...Selby grał swoje,odpoczątku do końca..Przytrzymał 2 sesje,aby Ronnie nie odskoczył na 6-9 partii...Systematycznie zmniejszał straty i czekał na gorszy okres i się doczekał...Zasłużony triumf...W przyszłym sezonie będzie jeszcze ciekawiej,bo presja rolę zawodników się odwrócą :)

Wróć do „Inne sporty”