Re: MŚ 2014: GRUPA B - Hiszpania, Holandia, Chile, Australia

Awatar użytkownika
czarnylis
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: MŚ 2014: GRUPA B - Hiszpania, Holandia, Chile, Australia

Post autor: czarnylis » 13 maja 2014, 15:16

Eee tam, już rok temu grał w półfinale LM z Bayernem! A ten sezon ma naprawdę dobry, szkoda, że Martino nie zaufał mu o wiele bardziej, kosztem Mascherano. Ale i tak swoje przecież pograł i choćby występ w LM przeciw Atletico miał kapitalny.

Ja po prostu do Albiola zaufania nie mam, to jest taki gość, który jest po prostu solidny i nic więcej, zdarzają mu się proste błędy i wyżej już nie podskoczy. Dlatego ja wolałbym w kadrze Hiszpanii postawić na Bartrę czy Inigo (mimo, że w tym sezonie gra ciut gorzej niż w zeszłym) w kontekście nawet przyszłości ich oraz reprezentacji. Bo podejrzewam, że i tak w razie czego del Bosque chętniej postawi na Martineza na środku obrony niż Albiola. Ale oczywiście punkt del Bosque rozumiem, doświadczenie w takich turniejach jest bardzo ważne, choć jak wspomniałem, ja chętnie zobaczyłbym któregoś z tych młodszych, nawet jeśli nie za Albiola (tylko wtedy za kogo ;)).

Arbeloa dosyć, że jest w słabszej formie i stracił nawet miejsce w składzie Realu, to chyba tym nadeptywaniem Costy przekroczył też granicę.
Del Bosque zawsze łagodzi nieporozumienia miedzy Realem i Barcą i jakoś to się udawało potem na zgrupowaniach, natomiast taki Costa na gościa, który łatwo odrzuci w niepamięć takie spinki to nie wygląda :P

Wróć do „Mundial 2014 Brazylia”