Re: MŚ 2014: GRUPA F - Argentyna, Bośnia i Herceg, Iran, Nig

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Re: MŚ 2014: GRUPA F - Argentyna, Bośnia i Herceg, Iran, Nig

Post autor: cloner » 16 cze 2014, 18:30

Już o 21 mecz, który interesuje nielicznych, mnie tak! Iran gra z Nigerią. O pierwszych praktycznie nikt nic nie wie, ponieważ azjatycką strefą niespecjalnie się media interesują w Europie. Ja chciałbym dodać, że kadrami Japonii, Korei czy Australii tak się wszyscy podniecają, a to reprezentacja Iranu jest w Azji najlepsza (również w rankingu fifa), w 8 meczach kwalifikacyjnych stracili tylko 2 gole! Najlepszym strzelcem zespołu był Javan Nekounam, którego chyba nikomu przedstawiać nie trzeba, kapitan drużyny prowadzonej przez Carlosa Queiroza (tego też przecież wszyscy świetnie znacie). Nekounam przez wiele lat grał z powodzeniem z Primera Division, teraz gra gdzieś w Kuwejcie. Tylko 2 stracone bramki jest zasługą głównie pary dwóch doświadczonych środkowych obrońców: Jalala Hosseiniego i Amira Sadeghiego, którzy imponują świetnymi warunkami fizycznymi. O Nekounamie już w środku pola wspomniałem, pomagać mu będzie Masoud Shojaei, który oczywiście też gra w Hiszpanii, poprzedni sezon w SD, oraz Ashkan Dejagah - fani Premier League na pewno dobrze go znają, zresztą sympatycy Bundesligi również :P To nie są anonimowi gracze, choć w mediach jest ogromna posucha. Jeszcze atak: najpewniej będzie tam grał jeszcze dość młody, bo 24-letni Karim Ansarifard, który po tym mundialu musi sobie znaleźć lepszy klub, czyli wyczuwam transfer do Europy 8) A czy w parze z jeszcze młodszym Alizerazą Jajanbakhsem czy z doświadczonym Rezą Ghoochannejhadem - ciężki mi powiedzieć.

Jedno wiem na pewno, Team Melli zaskoczy Was, i to porządnie :smoke:

Wróć do „Mundial 2014 Brazylia”