Re: MŚ 2014: GRUPA B - Hiszpania, Holandia, Chile, Australia

Awatar użytkownika
Bouma
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 128

Re: MŚ 2014: GRUPA B - Hiszpania, Holandia, Chile, Australia

Post autor: Bouma » 21 cze 2014, 20:54

Dr.Football1 pisze:Pierwszy, czyli jedziemy dalej z trojka z tylu i do skladu wskakuje Veltman/Kongolo (raczej ten pierwszy moim zdaniem) lub drugi - wracamy do 4-3-3, duet stoperow stworza Vlaar z de Vrijem, a do jedenastki wchodzi bedacy w znakomitej formie Memphis. Ja jestem oczywiscie za wariantem numer 2.
Jak będzie chciał grać piątką obrońców, to na pewno z Veltmanem, wtedy Holandia zagrałaby w takim ustawieniu jak z Ekwadorem z tyłu, tyle, że miejsce Kongoli zająłby Blind. Wydaje mi się jednak, że Van Gaal postawi na 4-3-3, zwłaszcza, że może się okazać, że po remisie/wygranej z Chile przyjdzie w fazie pucharowej Holendrom grać w kolejnych spotkaniach atak pozycyjny. Zresztą przy wyniku 1-1 w pierwszej połowie po kontuzji Indiego wprowadził LVG nie obrońcę, a Depaya. Do Veltmana nic nie mam, ale nie sądzę, żeby kiedykolwiek odegrał istotną rolę w tej reprezentacji - jest słabszy od De Vrija i Indiego, a z młodszych zawodników Holendrzy mają całą plejadę utalentowanych obrońców i też nie sądzę, żeby Veltman się przebił ponad Rekika, Hendrixa i spółkę. Depay to obecnie najlepszy talent w ofensywie Holendrów i zdając sobie sprawę, że niekoniecznie Holendrzy cokolwiek ugrają, wolałbym, żeby grał on - zwłaszcza mając w pamięci 20-letniego Robbena strzelającego decydującego karnego w 1/4 ME 04 ze Szwecją. Z Australią Depay pokazał, że też już teraz jest w stanie stanowić o sile kadry.

Ma ktoś więcej asyst od Blinda na tych MŚ? Bo widzę, że przejęcie piłki głową z Australią też mu zaliczyli jako asystę, ma ich już trzy. Myślę, że jak ktoś ma stracić na graniu czwórkę z tyłu, to on, bo jednak Janmaat jest lepszy w defensywie.

Wróć do „Mundial 2014 Brazylia”