Presidente Bush

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa
Reputacja: 0

Post autor: Uchi_ » 20 lip 2005, 17:32

fala pisze:Szczerze to mam gdzieś tego gościa .
Najlepiej jakby trzymał ręce daleko od Polski .
Jakby nie on to byłby spokój w Iraku , ropa była by tańsza .
Ma manie prześladowcze , boi się że każdy go chce zniszczyć , nakłada embarga na biedne kraje ( Kuba , Irak ) .
Jest kłamcą tak samo jak Kwaśniewski - broń masowego rażenia w Iraku .
Wcisnął Polakom F-16 i coś nie może wywiązać się z offsetu .

Hmmm, wiesz jak nie Bush, to napewno Olek będzie jego przydupasem.W sumie politykia "Gdzie USA tam my" jest troszkę nie na ręke.Fakt, że mamy silnego 'przyjaciela', ale czy on chce napewno być naszym przyjacielem ? :x Jego politykę wewnątrz państwową oceniam dobrze.Co do zagranicznej to oczwyiście mam zastrzeżenia.To tak jakby był Hitlerem w ukryciu.Chce zagarnąć jedno z największych światowych dóbr, zasłaniając się jakimiś dziwnymi powodami.Z drugiej strony broń masowego rażenia miała szanse występować w Iraku, bo to kraj który ma dużo wspólnego z terrostami.Ale Bush nie starał się sprawdzać i poprostu liczyła się plotka.Tylko, że on mówił, że ta broń NAPEWNO tam jest :shock: .Trochę mnie dziwi brak na reakcję opinii oubkucznej, no ale chyba wie co robi.Teraz to już chyba nie zastanie szybko spokój w Iraku.A przekazanie władzy Irakijczykom nie wchodzi w grę.Chodzi mi o pełnoprawne, gdzie wojska amerykańskie wyjadą z Iraku.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”