Zgadzam się, to był najlepszy kandydat bo to był kandydat republikanów.kostek pisze:Mimo, że nie zgadzam się z wieloma jego decyzjami, uważam, że w ostatnich wyborach był najlepszym kandydatem do prezydentury.
A ja natomiast byłbym bardziej zadowolony gdyby USA bardziej współpracowało z Polską. Izolacja względem USA to chyba dość kiepski pomysł. Wszelkie przejawy izolacjonizmu gospodarczego zawsze prowadzą do strat.fala pisze: Szczerze to mam gdzieś tego gościa .
Najlepiej jakby trzymał ręce daleko od Polski .
Jakby nie on to byłby spokój w Iraku , ropa była by tańsza .
Ma manie prześladowcze , boi się że każdy go chce zniszczyć , nakłada embarga na biedne kraje ( Kuba , Irak ) .
Jest kłamcą tak samo jak Kwaśniewski - broń masowego rażenia w Iraku .
Wcisnął Polakom F-16 i coś nie może wywiązać się z offsetu
Tańsza ropa? hmmm Mam inne przemyślenia.
Embarga mają jakieś podstawy zwykle, kreowanie wizerunku że to Bush rano wstaje zamyka oczy i tam gdzie trafi jego palec to wali embargiem jest śmieszne. Mimo dużej władzy prezydenta w USA nie jest tak, że to Biały Dom nakłada embarga.
Kwaśniewski jest kłamcą, tak jak i jego żona to się zgodze. Jednak co do kwesti broni masowego rażenia to nie demonizował bym samego Busha. Ma On chyba taki trochę syndrom Kennediego (JFK) co do mocy wywiadu. Bush imho opierał się na danych takich, że jest tam broń. A że nie było to inna bajka.
Offset to bardziej rozbudowana historia.
Wśród tych ofert to nie była zła opcja - F-16.
Bo się przekręce.LAZIO pisze: przez tego goscia bedzie III wojna swiatowa
Mógłbyś rozwinąć jakoś swoją myśl?
Mógłbyś mi powiedzieć co współnego miał Irak z terrorystami przed wejśćiem tam wojsk koalicji?Bogi pisze:.Z drugiej strony broń masowego rażenia miała szanse występować w Iraku, bo to kraj który ma dużo wspólnego z terrostami.Ale Bush nie starał się sprawdzać i poprostu liczyła się plotka.Tylko, że on mówił, że ta broń NAPEWNO tam jest .Trochę mnie dziwi brak na reakcję opinii oubkucznej, no ale chyba wie co robi.
Pamiętajcie o tym, że prezydent opiera się na raportach które mu są dostarczane. SAm nie szpieguje nie kopie w ziemi, etc.
On jest od podejmowania decyzji, a nie od czarnejroboty.