Re: Rajdy samochodowe - WRC

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Re: Rajdy samochodowe - WRC

Post autor: Rojiblanco » 05 paź 2014, 21:41

A dla mnie, po prostu większośc nie ma pojęcia o jeździe samochodem (gdzie mowa o ekstremalnej jeździe..). No i właśnie o to w całej krytyce Kubicy chodzi. Krytykują go osoby, które na co dzień nie interesują się klasą WRC. Weźmy, jako przykład, takiego stojącego w pierwszym rzędzie wśród krytyków - Stanowskiego, który w swoim aucie nawet maski nie umie otworzyć.. ;)
Polecam wybrac się do jakiejś akademii bezpiecznej jazdy na szkolenie z instruktorem, odbywające się na specjalnym torze. Sam taki kurs sprawi, że człowiek zmienia punkt widzenia. Oczywiście, jeśli ktoś ma trochę oleju w głowie i wyciągnie z takiej jazdy, wszystko co najważniejsze. Ewentualnie, można pozbyć się swych aut z 1 lub 2 litrowymi silnikami i zakupić coś porządnego, i wybrać się na jakikolwiek tor. Przejazd na czas - gorąco polecam.
Jazda samochodem, to nie jest tylko wsiąść, zapiąc pasy, odpalić auto, wrzucić bieg i jechać. Tutaj mamy wiele zmiennych, wiele umiejętności, których nie nabywa się w momencie pojawienia się na tym świecie.
Morrow pisze:Ubek jak dla mnie ludzie podzielili się na tych, którzy zrobili z Kubicę wielką gwiazdę, czego dowodem jest ta nagroda, o której wpsomniałem i tych, którzy cały czas go krytykują w stylu: "i tak wypadnie", " i tak jest [ch**]", itd.
To co można w takim razie napisać choćby o brytyjskich mediach relacjonujących rajdy, które praktycznie zachwycają się jazdą Roberta? Też robią z niego gwiazdę?
Gdyby ktoś tutaj oczekiwał dowodów, co do tych zachwytów, polecam prześledzić relacje z rajdów, w których Robert brał udział.

Tak jak mamy prawie 40 mln trenerów piłki nożnej, tak samo mamy prawie 40 mln mistrzów kierownicy.

Wróć do „Inne sporty”