Re: Rajdy samochodowe - WRC

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Re: Rajdy samochodowe - WRC

Post autor: Morrow » 05 paź 2014, 22:30

No ale widzisz właśnie o to mi chodzi. Ja w żaden sposób nie ujmuję umiejętności Kubicy i nie twierdzę, że każdy może tak zajebiście jeździć. Na kursie bezpiecznej jazdy zresztą fajnie się bawiłem. WRC też trochę się interesowałem ale raczej dawno temu za czasów Sainza, Burnsa, McRae, Makinena czy później Loeba. Uznaję Kubicę za świetnego w tym co robi i nie uważam, że "i tak wypadnie" w każdym kolejnym rajdzie, już sam fakt, że mając nie w pełni sprawną rękę rywalizuje o MŚ w WRC jest godny podziwu. Robienie z niego jednak naszego topowego sportowca i wymienianie wśród najlepszych sportowców w kraju tylko dlatego, że rywalizuje z czołówką albo zdarzy mu się wskoczyć raz na jakiś czas wskoczyć na podium to jednak przesada bo mimo wszystko zdobycie złota olimpijskiego, na które jest szansa raz na cztery lata to IMO nieporównywalnie większe osiągnięcie.
Wiadomo tu dochodzi popularność dyscyplin sportowych ale jakoś nie wyobrażam sobie takiego gloryfikowania np. narciarza alpejskiego za to, że był 4 w generalce i wygrał jedne zawody. W skrócie, dla mnie doceniać i uznawać Kubicę za znakomitego w swojej dziedzinie - jak najbardziej, przeceniać jego osiągnięcia, a przecenianiem jest dla mnie robienie z 4 miejsc sukcesów na miarę sportowca roku bądź kandydata na niego - już nie.

Wróć do „Inne sporty”