Jakie wnioski? RK zaczyna być coraz bardziej docenianym kierowcą WRC,lecz brakuje mu doświadczenia,startów,gdyż jeździ w warunkach zmiennych,gdzie istotny jest każdy szczegół...W F1 również było ciężko,lecz facet ćwiczył tempo na nawierzchni asfaltowej od małego w wszelkich rodzaju gokartów i innych serii...Robert ma wiele zalet, ale zawsze jeździ na limicie i ryzykuje wypadkiem. We Francji widziałem jego punkty hamowania i byłem przerażony - mówi hiszpański kierowca Hyundaia, z którym Polak walczył w Rajdzie Francji o czwarte miejsce. - Jest mi przykro, Kubica zasłużył na ten wynik - dodaje.
W wywiadzie dla hiszpańskiego dziennika AS Dani Sordo wraca do Rajdu Francji i rywalizacji z Robertem Kubicą. Polak zaczął zmagania spokojnie, ale w sobotę stopniowo przedzierał się do pierwszej piątki, a wieczorem jego strata do zajmującego czwarte miejsce Hiszpana zmalała do 0,9 sekundy. - Staram się naciskać, ale wiem, że Kubica szybko się zbliża. Jestem zaskoczony i muszę naciskać, żeby utrzymać go z tyłu - mówił z szacunkiem kierowca Hyundaia, który w mistrzostwach świata startuje od 11 lat.
Sordo nie zdołał się obronić przed świetnym tempem Polaka - Kubica w niedzielę wygrał pierwszy odcinek specjalny i szybko przeskoczył rywala w generalce. Mając bezpieczną przewagę, na ostatnim oesie wypadł jednak z trasy i marzenia o najlepszym wyniku w karierze trzeba odłożyć do kolejnych zawodów. Ostatecznie to Hiszpan zajął czwarte miejsce.
"Ma wiele zalet, ale ryzykuje"
- Było mi przykro z powodu tego, co się stało podczas Rajdu Francji. Powiedziałem o tym Robertowi, zasłużył na to miejsce po świetnej walce - mówi Hiszpan.
- On ma wiele zalet, ale zawsze jeździ na limicie i ryzykuje wypadkiem. We Francji widziałem jego punkty hamowania i byłem przerażony - opisuje styl jazdy Kubicy Sordo. Polak już w Formule 1 był jednym z najpóźniej hamujących kierowców, co także wzbudzało szacunek rywali.
- W porównaniu z Kimim Raikkonenem (fiński kierowca jeździł w WRC przed dwa sezony podczas przerwy od startów w F1 - przyp. red.) Robert jest dużo większym profesjonalistą. Wydaje mi się, że zarywa noce, oglądając nagrania z onboardów, żeby wszystko zapamiętać. Kiedyś ktoś mi powiedział, że w symulatorze Mercedesa potrafił pracować od 21 do ósmej rano. Bez przerwy - dodaje.
W połowie asfaltowy, w połowie szutrowy Rajd Hiszpanii startuje 24 października.
http://www.sport.pl/moto/1,64997,168140 ... a_niz.html
Swoją drogą ostatnio pojawiła się plotka,że Kubica wróci do Citroena z racji nie najlepszych relacji z M-Sportem...Powrót do francuskiej ekipy może oznaczać pełen sezon startów w WRC oraz gościnne starty w WTCC...Trzymam kciuki,aby ta plotka okazała się w końcu prawda,o relacjach z Fordem jest głośno już od 1,5-2 miesięcy więc szansa na to spora...
Ciekaw jestem czy Verva byłaby skłonna zaproponować RK starty w Porsche SuperCup,a jego stan zdrowia(ręki) by je umożliwiał...Nie był i nie jest to może jego główny cel,ale $$$$,jazda po torach F1,niesamowita walka i liczne trofea by go skusiły...