Re: Serie A 2014/2015

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Re: Serie A 2014/2015

Post autor: maestro » 21 paź 2014, 12:59

Sama statystyka ilości karnych nic nie znaczy, co innego statystyka karnych z kapelusza. Jak faulują, to się gwiżdże. Z całym szacunkiem, League ale wrzucenie samej statystyki o ilości karnych i tekst 'nie chce mi się szukać ale większość była z dupy' nie brzmi najlepiej. Pomijam już, że większość z 52, to śmiała teza.

Zgadzam sie natomiast z venomiqiem, że Juventus jest traktowany inaczej, każda decyzja jest prześwietlana i każda zła jest dowodem na to, że Juventus powinien grać w innej lidze. Ale to wszystko ma też swój cel psychologiczny. Jak się narobi dużo krzyku, to później sędziowie boją się gwizdać nam w ewidentnych sytuacjach lub takich, gdzie sa prawie pewni. Wolą się pomylić na niekorzyść Juventusu niż na korzyść i to tez da się zauważyć (ot choćby z Sassuolo z hukiem powinien wylecieć z boiska Vrsaljko w okolicach 40.min ale w Juve nikt nie płacze, w prasie też cisza). W tej kwestii nadal płacimy za calciopoli.
Ja tam jestem za wprowadzeniem powtórek dla sędziów. A przynajmniej za przetestowaniem. Dużo jest argumentów za i przeciw, z niektórymi nie sposób się nie zgadzać ale tylko próby w praktyce dadzą odpowiedź czy taka technologia zda egzamin.

EDIT:
EnJoy pisze:filmik Harkora był ciekawy niedawno.
Enjo, Ciebie też stać na więcej ;)

Wróć do „Włochy”