Re: Serie A 2014/2015

Awatar użytkownika
venomik
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1986

Re: Serie A 2014/2015

Post autor: venomik » 21 paź 2014, 14:42

Zaraz tam B, C czy D pokrzywdzone. Chodzi o sytuacje w których karny można podyktować, ale jeśli nie zostanie podyktowany też nie można mówić o tym, że sędzia popełnił błąd.
Ot, interpretacja. Obie możliwości tak samo poprawne.

Widać, że choć sędzia nie popełnił błędu, to jednak ta ekipa A robiąc to samo zyskała więcej. Nie musi miec to oczywiście nic wspólnego z narzuconym podejściem, broń boże. Tego by jeszcze brakowało żeby sędzia przed meczem oglądał spotkania tych ekip i oceniał jakie decyzje zostały podjęte by później ewentualnie wynagrodzić cos albo uśrednić sezon. Byłby absurd.
Wszak rzucając monetą 20 razy też może Ci spokojnie wypaść orzeł 15 razy i nie ma w tym nic 'niesprawiedliwego'.

Oczywiście wcale nie będę zaskoczony jeśli był ogólny klimat chęci aby Milan awansował do LM. To by było bardzo włoskie podejście do sprawiedliwości czy dbania o odpowiednią sytuację. Nie przeszkadza mi to. Tego typu podejście jest dla mnie integralną częścią folkloru włoskiej piłki.
I tu jest ciężko jednoznacznie stwierdzić. Ekipa A nie ma sobie nic do zarzucenia, jeżeli karne dostała prawidłowe, bo w sumie czego np. ma być karana za błędy sędziów w innym meczu.
Nawet jak karne nieprawidłowe to drużynie nie powinno się nic zarzucać. Błąd popełnił sędzia i na tym się powinno kończyć. Drużynę do takiej dyskusji można włączyć dopiero w razie regularnych symulek zawodników w polu karnym.

Gilardino11 - większość tutaj prowadzi sobie spokojną dyskusję o sędziach. Wpadasz Ty, każesz nam nabrać dystansu, rozpoczynając posta od 'ja pierdole'.
Może też trochę dystansu do dyskusji? ;)
Ostatnio zmieniony 21 paź 2014, 14:44 przez venomik, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Włochy”