Re: Obecny poziom piłki nożnej

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 475

Re: Obecny poziom piłki nożnej

Post autor: Slim91 » 10 lis 2014, 1:46

Nie zastanawialiście się, że poziom środkowych obrońców spadł dlatego, że poziom piłki w ofensywnej w ciągu ostatnich 10 lat wskoczył mocno do góry :?: Naprawdę trudno ogarnąć nawet bardzo dobrej parze środkowych obrońców gdy wychodzi na nich obecna ofensywa Realu, Bayernu czy innej potęgi.

Futbol jest coraz lepszy, ale coraz bardziej mniej wyrównany. Obecnie ekipy z TOPu tak odjechały rywalom, że nie wyobrażam sobie, żeby Bayern stracił mistrza na rzecz innego klubu niż BVB. Już rok temu była wielka niespodzianka w La Liga która pewnie zdarzy się następnie za 10 lat.

Nowsze technologie i nowsze możliwości dzięki medycynie sprawiają, że futbol będzie się rozwijał i wcale mnie nie zdziwi gdy za 5-8 lat pojawi się nowy CR czy Messi.

I dodam, że wg mnie CR oraz Messi odstawiają wszystkich piłkarzy o których słyszałem kiedykolwiek. Jedynie Suarez się do nich zbliżył na bardzo nie wielki dystans w tamtym sezonie. Urugwajczyk miał bana, nie strzelał karnych(bardzo ważne) oraz wypracowywał kolegą masę okazji które mógłby śmiało sam kończyć. Podejrzewam, że gdyby te 3 czynniki poszły bardziej w Suareza(czyli brak bana, strzelał karne oraz grał bardziej na żyłę) i nie zachował się idiotycznie na Mundialu to dla mnie byłby to najlepszy gracz tego roku.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”