Formula 1

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: snake » 26 lip 2005, 13:38

Ja licze na Trulliego jak zwykle choc ostatnio nie imponuje swoja forma (byc moze to przez samochod) to jednak mam nadzieje ze zrobi miła niespodzianke stac go na to.
Trulliego stac na wszystko, ale jednak czegos mu jeszcze brakuje, moze doswiadczenia. Jest to dobry kierowca, jeszcze rok temu moj ulubiony, ale tak jak rok temu, teraz tez wydaje mi sie ze pod koniec sezonu bedzie mial same problemy i nie bedzie punktuowal.

Chcialem tez poprawic moj maly blad. W ostatnim poscie napisalem ze M. Schumacher posiada rekord, jako najmlodszy kierowca ktory zostal mistrzem swiata. Pomylilem sie, ten rekord posiada Emerson Fittipaldi, ktory w sezonie 1972, zostal mistrzem, kiedy to mial 25 lat i 9 miesiecy. Warto tez przypomniec ze ten Brazylijczyk wygral w swojej karierze 14 GP.

OTO on w 1972 roku:

Obrazek

Ciekawe jest tez ze w przyszly weekend, czyli na toze w Budapeszcie, F.Alonso bedzie obchodzil 24 urodziny. Juz wygral na tym torze 2 lata temu i zostal najmlodszym kierowca ktory wygral jakies GP. Mial wtedy 22 lata i 27 dni. Jest to tez pierwszy Hiszpan, ktory wygral wyscig w F1.

Obrazek

Ciekawe czy za tydzien zobaczymy go z 7 palcami w gorze, co bedzie znaczylo 7 zwycieztwo w tym roku. :)

Wróć do „Inne sporty”