Re: Wybory prezydenckie 2015

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Re: Wybory prezydenckie 2015

Post autor: myhalek_acm » 06 lut 2015, 7:45

Niby użytkownicy naszego forum się starzeją i dojrzewają, a po 16 głosach na Korwina jakoś tego nie widać :P Ludzie, ile Wy macie lat?
Iście zabawny jesteś, wiek nie ma nic do gadania, 1 przed głupotą nic nie uratuje nawet doświadczenie jebania w dupę przez rząd od 25 lat i udawania, że zyje się dostatnio. Istne sługi za szlugi. I ciepłowodowkranizm.
Co do gospodarki, to jest różnica miedzy kapitalizmem a prawem dżunglii. Korwinizm to karykatura liberalizmu. Według jego standardów, to nawet Adama Smitha należałoby nazwać socjalistą.
Pomysł zlikwidowania prawie wszystkich podatków i oddanie wszystkiego w prywatne ręce, to prosty sposób na powrót do XIX wieku i podziału społeczeństwa na panów (jakieś 5% społeczeństwa) oraz plebs i bydło (cała reszta).
Nie wiem czy nie widzisz tego, że obecny "kapitalizm" to jest karykatura socjalizmu ubrana w maskę kapitalizmu. To teraz masz rozwarstwienie społeczne jakiego nigdy nie było na świecie. Klasa średnia i masy mogą sobie co najwyzej pierdnąć a nigdy nie zrealizują karriery na miarę tych gdy ludzie mieli szansę się bogacic.
Naprawdę chcecie zlikwidowania kodeksu pracy i dojście do sytuacji w której wasz pracodawca jest panem i władcą ? chcecie orać po 14 godzin dziennie, bez prawa do czegokolwiek ? ok- dla mnie to podchodzi pod masochizm.
Widać, że masz mentalność niewolnika i lenia. Nie wiesz, że tylko cieżką pracą mozna sie czegos dorobic ponad zwykłe wiązanie konca z koncem. Obecne prawa pracownicze to sabotowanie gospodarki a nie dbanie o pracowników. Zresztą i tak niedlugo przyjdą maszyny i was wyreczą lenie pierdolone. Bo nie chce wam się tyrać. Pewnie bo po co.

Na pozostałe Twoje zarzuty nie chce mi się odpowiadać, ponieważ odnoszą się do jakichś wydumanych zarzutów, w iscie pseudointeligenckim stylu.

A ten o rewolucjach to jest przekomiczny wręcz. Bez kapitalizmu siedziałbyś niczym te wszystkie plemiona afrykańskie do dzis prawie że, w szałasach. Te rewolucje doprowadziły do upadku cywilizacji , ogromnych ludobojstw, zawlaszczenia majatku swiatowego przez nie 5 % a 1% ludnosci. Juz nie mowie o złamaniu kręgosłupa moralnego swiata, ze komus cos sie nalezy za darmo i na gębe .

Aha i że rządzi wami Bredzisław Komoruski i to na prawdę nie przeszkadza wam, to mnie opuszczają już siły. Tumany i cwaniaki widać lgną do swego. Lubicie być sterowani jak Pacynki, podobnie jak Bronek jest sterowany przez " Bezpeczniackie Watahy"

Nie chcę być pierdolonym leniem, więc wykażę jakąś aktywność z rana. 3 WP. //maciek

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”