Stworzyłeś problem - polega on na tym, że twierdzisz, jakoby żadna z drużyn nie grała skomplikowanie. Pijesz do tego w sposób oczywisty i piszesz o grze podwórkowej, a potem podważasz skuteczność taktyki. Jako kibic Barcelony oczekujesz w moim rozumieniu, że futbol musi być oparty na koncepcjach taktycznych, ergo każdy inny mecz jest dla Ciebie gorszy i pytasz o to w swoim poście. Na wyspach jednak jest inna mentalność i wcale nie wolno zestawiać obu lig, drużyn, trenerów i LM. Wszystko rządzi się swoimi prawami, jednak ja już dawno w PD nie widziałem widowiska. A w każdy weekend, mam na każdym poziomie PL ładne bramki, grę do odcięcia i piękne parady bramkarzy+otoczkę w postaci kibiców. Wszystko to wygrywa w moim mniemaniu z nudną i senną grą PD, z której jeśli mam coś wybierać to będzie AM, bo są w stanie nawiązać walkę o mistrza.Emerald pisze:Serio - mialem wrazenie jakby zadna z druzyn nie miala zadnej taktyki na ten mecz bardziej skomplikowanej niz ustawienie zawodnikow na boisku i zastanawiam sie czy to tylko moje wrazenie czy faktycznie tak to wygladalo i czy jest to cos wyjatkowego czy standard (co mialem poruszyc przy okazji dyskusji nad powodami slabosci angielskich druzyn w LM, ale sie nie odwazylem ).