Re: Copa América 2015

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Re: Copa América 2015

Post autor: Carbon » 13 cze 2015, 13:20

Żal mi Meksyku, który miał ten mecz, powinni to wygrać. Świetny jest ten Corona, czekam na niego w Anglii, bo Twente to za mało jak na takiego gracza, a kontrakt kończy się już za dwa lata, więc czas najwyższy wejść na "level up". Z początku myślałem, że Meksykanie będą się bronili, nie spodziewałem się tego 1-5-3-2 z ich strony, ale działało to naprawdę dobrze. Wspomniany wyżej Jesus królował w środku pola, Boliwijczycy nie mieli pomysłu jak go zatrzymać, prawdziwy lider, a młody przecież! Meksykanie stworzyli sobie więcej dogodnych sytuacji, groźniejsze był te ich akcje i na pewno grali bardziej żywiołową piłkę.
Boliwii chyba wystarczał ten remis, bo jakoś nie pałali się do zdobycia gola, grali bardzo asekuracyjnie. Najbardziej spodobała mi się u nich "4", czyli Morales, który w tej reprezentacji przypomina mi trochę Marcelo - kilka fajnych wejść do przodu, zwinny i czasem nawet potrafił kogoś ograć.

Mecz mimo wszystko bez większej historii, po tym spotkaniu można na razie wywnioskować, że Meksykanom należy się prędzej trzecie miejsce niż tym drugim. Dziś zobaczymy jak Urugwaj sobie poradzi, bo mecz Argentyny jest chyba formalnością. ;)

Wróć do „Piłka nożna na świecie”