Re: Jak ustawilibyście skład Waszego klubu?

Awatar użytkownika
ycu
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 67

Re: Jak ustawilibyście skład Waszego klubu?

Post autor: ycu » 23 cze 2015, 21:34

W 4-3-3 Barcelony nie ma za bardzo jak pogrzebać, dlatego przedstawię swoją wizję 3-4-3:

Bravo; Pique-Mascherano-Vermaelen; Alves-Rakitić-Busquets-Alba; Messi-Suarez-Neymar (lub Messi; Suarez-Neymar).

Choć Barcelona radziła sobie dobrze z kontrami przeciwnika, to jednak taki układ wydawałby się jeszcze pewniejszy pod tym względem. Dodatkowo to jedyna możliwość trzymania Mascherano i Busquetsa razem na boisku bez wchodzenia sobie w paradę. Messi swobodnie mógłby schodzić do środka przy bardzo aktywnych wahadłach. Rakitić wypełaniłby wszystkie luki, Busquets trzymał środek pola za mordę, a gdyby nie zdążył - są ludzie z tyłu i to więcej, niż dwóch. Iniesta wchodziłby za Vermaelena i byłaby to defensywna zmiana, na utrzymanie piłki. Za Alvesa po pół roku wchodziłby Vidal, za Albę... ? Jeśli nie odejdzie, to Adriano - Mathieu jakoś nie widzę w tej roli :). Jest też możliwość Pedro, którego bardzo chciałbym obejrzeć jeszcze kilka razy na wahadle. Do tej pory widziałem go raz w takim wydaniu i to tylko dlatego, że nie było żadnego prawego obrońcy mogącego grać (PSG, faza grupowa, drugi mecz) i Lucho pozmieniał całe ustawienie. Podobało mi się wtedy, szkoda, że zarzucił dalszych eksperymentów. Wstawiłem Vermaelena, bo bardzo w niego wierzę, ale oczywiście scenariusz może być taki, że połamie się na początku sezonu i wtedy na lewym boku obrony Mathieu.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”