Ja bym chciał, żeby Valencia przebudowała defensywę. Biorąc pod uwagę odejście Otamendiego, jedynymi pewniakami są Gaya i Mustafi. Orban to fajna opcja jako numer 4 na środek i ewentualnie zapchajdziura na lewej obronie. W Cancelo i Vezo osobiście za bardzo nie wierzę, a Barragan to przeciętniak. Na prawej obronie fajnie byłoby zobaczyć Mario Gaspara z Villarreal. Na środek obrony chciałbym kogoś doświadczonego, kto mógłby razem z Mustafim tworzyć podstawową parę. Najbardziej skłaniałbym się chyba do Moreno z Espayolu. Do rotacji z nimi mógłby być Dragović albo Laporte. Ciekawą opcją mogłoby być jeszcze powalczenie o Vallejo z Saragossy, ale to chyba zbyt duża nonszalancja.
Na środek pomocy Carvalho. W pomocy jest sporo dobrych zawodników, ale brakuje mi tam kogoś mocnego fizycznie, od kogo rywale by się odbijali. Carvalho przy okazji dobrze sobie radzi z piłką przy nodze, więc pasowałby do technicznie grającej Valencii. Kolejna sprawa to boczny napastnik. Muniain to moje małe marzenie, więc na niego postawię.
-----------------------------Alves
Gaspar----------Mustafi----------Moreno----------Gaya
---------Parejo---------Carvalho---------Gomes
Rodrigo-------------------------------------------Muniain
----------------------------Alcacer