Juventus FC tutaj zdecydowane 10/10, najpiękniejszy sezon po 2003 roku jaki dane było mi oglądać w europejskich pucharach, a najlepszy ogółem w całej mojej historii miłości do tej wielkiej drużyny. Niedawno wyśmiewani za grę w Europie, szykanowani za przeszłość, oczyścili się z zarzutów i byli blisko potrójnej korony. Takich emocji nie miałem od lat i mam nadzieję, że na tym nie koniec
Termalica Bruk-Bet Nieciecza - zawsze śmiałem się, że takie drużyny grają dobrze, a przed końcem sezonu przegrywają żeby tylko się nie dostać do Ekstraklasy. Termalica przełamała mój stereotyp i weszła do najwyższej klasy rozgrywkowej po fajnym i równym sezonie. Przy okazji przeszli do historii nie tylko polskiej piłki będąc drużyną z najmniejszą liczbą mieszkańców w Europie (?)
Arka Gdynia - i jak tu się z nich nie pośmiać skoro były plany, nadzieje, nowy stadion, a tu kolejny sezon spędzą w 1. lidze
Parma - drużyna do której wielu czuje sympatię. Dali Nam wielkich piłkarzy, szczególnie wielkich dla Juventusu, a teraz będą musieli zaczynać przygodę od Serie D. Szkoda, że zarząd tak może zniszczyć klub z fajną, wyrobioną marką. Życzę im tak szybkiej odbudowy jak swego czasu zrobiła Violka