Re: Europa chyli się ku ruinie

Awatar użytkownika
Cement
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 2550
Kibicuję: Cementarnica 55 Skopje

Re: Europa chyli się ku ruinie

Post autor: Cement » 06 wrz 2015, 0:17

Nie chcę się doszukiwać na siłę teorii spiskowych, ale nie wykluczałbym, że te nagłe ruchy mas ludzi są sterowane i ściśle zaplanowane. ISIS zapowiedziało na początku tego roku, że mogą zalać Europę pół milionem uchodźców, i tych gróźb jakoś nikt nie przypomina w kontekście obecnych wydarzeń. To dla nich nie tylko okazja do przemycenia swoich bojowników do Europy, ale i dalszego finansowego oraz społecznego obciążenia Starego Kontynentu.
masacra pisze: o tak, to jest problem nie tylko anglii ale wszystkich krajow zachodniej europy. tylko chyba nie dostrzegasz jego zlozonosci. w anglii zrobilo sie tak jak w usa, gdzie kampusy uniwersyteckie to wylegarnia mlodego lewactwa. humanisci (w tym zlym, z poczatku ubieglego wieku, znaczeniu) przejeli masowa regulowana przez panstwo edukacje i w ten sposob staraja sie wplywac na ksztalt swiata. a ich elity zasiedlily wszystkie najwieksze uniwerki, z ktorych kazdy kto osmieli sie podwazyc jeden z dogmatow humanizmu jest pietnowany, niszczony i wyrzucany z uczelni ( jak np stalo sie ze zdecydowana wiekszoscia kreacjonistow)

zlozonosc polega na tym, ze spoleczenstwa (zarowna angielskie jak i amerykanskie) w swojej masie maja bardzo zdroworozsadkowe podejscie do bardzo wielu tematow. tak dla przykladu, kup sobie jakis ciuch firmy bilabong i przejdz sie wieczorem po ulicy ktoregokolwiek z angielskich miast. wtedy zobaczysz jak bardzo ''postepowa'' i ''tolerancyjna'' jest angielska mlodziez. tylko... mam nadzieje, ze szybko biegasz hehe...
To prawda, sam doświadczyłem ogromnych wpływów środowisk lewicowych na angielskich uniwersytetach, są tutaj wykładowcy którzy wręcz otwarcie identyfikują się jako komuniści, na moim uniwerku działa zresztą studenckie stowarzyszenie marksistowskie :roll:. W brytyjskich mediach nie brakuje artykułów atakujących chrześcijańskie stowarzyszenia uniwersyteckie oraz głoszących poglądy chrześcijańskie wykładowców. Ale to tylko część prawdy - owszem, spotkałem studentów świadomie wyznających lewicowe poglądy, w tym oczywiście multi-kulti (niektórzy odjechali tak na lewo, że Szczuka i Senyszyn to przy nich konserwatystki), ale są też niestety studenci którzy po prostu żyją w błogiej nieświadomości zagrożenia związanego z muzułmańską imigracją, kompletnie nie zdając sobie sprawy z sytuacji w jakiej jest obecnie UK.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”