Re: Ogólna dyskusja o polityce

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 698

Re: Ogólna dyskusja o polityce

Post autor: j1mmy » 13 paź 2015, 13:04

zxcvbnm pisze:
Kluchman pisze:A ja myślę, że Pani Szydło sama nie ma kompetencji w temacie obrony narodowej i nie jest w stanie zweryfikować wiedzy Pana Gowina. PiS mówił głośno o rządzie ekspertów, więc pytamy gdzie ten rząd ekspertów? Przez ekspertów w danej dziedzinie rozumie się ludzi z daną tematyką związanych od dłuższego czasu i mają w niej jakieś osiągnięcia. Ekspert równa się autorytet w danej dziedzinie. Banalnie proste. Jeszcze niech zrobią ministrem finansów kogoś kto nie ma wykształcenia ekonomicznego i nigdy nie pracował w branży finansowej. Będzie nawet weselej.
Bynajmniej. Ekspertem nie musi być autorytet, tylko ktoś, kto posiada dużą wiedzę. A o tym nie masz pojęcia, więc Twoje tezy są nic nie warte.
ozob pisze:Jestem niemalze w 100% przekonany, ze ministrem sprawiedliwosci zostanie Ziobro. Rowniez w nagrode i [ch**] z tym, ze mu grozil trybunal.
Co z tego że mu groził? Ani nie został postawiony przed trybunał, ani tym bardziej nic mu nie udowodniono. PO dobrze wiedziało, że nie mają racji, dlatego niby źle głosy policzyli, choć gdyby naprawdę im zależało, to by do takiej wpadki dopuścili?
Żeby mieć dużą wiedzę w danym temacie to trzeba w nim siedzieć :) możesz mieć wyksztąłcenie informatyczne i nie być informatykiem i na odwrót miarą jest twoje doświadczenie w branży , sposób myślenia , kursy itd

Więc tak doktorat gowina by go nie skreślał gdyby pracował w jakiejś firmie wojskowej , publikował nt wojskowości miał rozeznanie w polityce międzynarodowej i takie tam. Przy czym na takim stanowisku kluczowym jest wizja tego co chcesz osiągnąć i umiejętność organizacji pracy całego zespołu niż cokolwiek innego

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”