Formula 1 - Strona 8

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Mistrzem świata zostanie

Fernando Alonso
27
19%
Felipe Massa
12
9%
Kimi Raikkonen
32
23%
Ralf Schumacher
2
1%
Robert Kubica
36
26%
Jenson Button
3
2%
Giancarlo Fisichella
6
4%
Nick Heidfeld
2
1%
ktoś inny ...
20
14%
Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 26 lip 2005, 13:38

Ja licze na Trulliego jak zwykle choc ostatnio nie imponuje swoja forma (byc moze to przez samochod) to jednak mam nadzieje ze zrobi miła niespodzianke stac go na to.
Trulliego stac na wszystko, ale jednak czegos mu jeszcze brakuje, moze doswiadczenia. Jest to dobry kierowca, jeszcze rok temu moj ulubiony, ale tak jak rok temu, teraz tez wydaje mi sie ze pod koniec sezonu bedzie mial same problemy i nie bedzie punktuowal.

Chcialem tez poprawic moj maly blad. W ostatnim poscie napisalem ze M. Schumacher posiada rekord, jako najmlodszy kierowca ktory zostal mistrzem swiata. Pomylilem sie, ten rekord posiada Emerson Fittipaldi, ktory w sezonie 1972, zostal mistrzem, kiedy to mial 25 lat i 9 miesiecy. Warto tez przypomniec ze ten Brazylijczyk wygral w swojej karierze 14 GP.

OTO on w 1972 roku:

Obrazek

Ciekawe jest tez ze w przyszly weekend, czyli na toze w Budapeszcie, F.Alonso bedzie obchodzil 24 urodziny. Juz wygral na tym torze 2 lata temu i zostal najmlodszym kierowca ktory wygral jakies GP. Mial wtedy 22 lata i 27 dni. Jest to tez pierwszy Hiszpan, ktory wygral wyscig w F1.

Obrazek

Ciekawe czy za tydzien zobaczymy go z 7 palcami w gorze, co bedzie znaczylo 7 zwycieztwo w tym roku. :)

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 26 lip 2005, 13:46

DO SNAKE:

Nie miał by tych tych 6 palców w Górze gdyby A nie pech Kimiego :cry:

B Monotya niestartował z 20 pozycji

C Button jechał szybciej :D

A co do Budapesztu przejcehał bym sie miałem plany z tata ale Ceny u Madzaiaów sa takie jak we Wloszech na San Marino albo W Monzy dlatego jade na MotoGP do Brna :twisted:

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 26 lip 2005, 13:54

bartek12 nie wiem czy zauwazyles, ale F1 to jest sport w kotrym, jesli masz szczescie to masz 50% sukcesu. Nie mozna mowic gdyby, gdyby bo gdyby to jest fantazja. Oczywiscie, ze Fernando nie mialby tych palcow, gdyby nie "przekraczajacy granice" pech Kimiego. Raz przeciez finczyk byl pierwszy w ostatnim okrazeniu i przegral, bo ma pecha i juz...

C Button jechał szybciej
gdyby Schumi jechal szybciej, gdyby Trulli jechal szybciej, gdyby Monteiro jechal szybciej... to Alonso by byl ostatni :!: bez przesady :afro:

Awatar użytkownika
BartekTS
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BartekTS » 26 lip 2005, 14:00

Snake wiem masz racje w 100% gdyby baba miała wonsy by była chłopem!

Alonso miał szczęscie i koniec.

Co do Buttona był gwiazda rok temu a teraz ?? narazie wraca doo formy ale po zwolnieniu tego z prodiviu zapomniałem nazwiska i zresztą BAR ten zawodzi. Sato niemoga zwolnic bo jak zwolnia to HONDA odejdzie.

Ostatnio słyszałem ze ROBERT KUBICKA I KEKE ROSBERG maja razem jezdic w Teamie Franka Williamsa jeszcze nazwa jest nieznana poniewaz BMW Williams wykopiło Stajnie i zobaczymy jaka bedzie nazwa Allianz Team?? HP ALLIANZ TEAM?? :twisted:

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 27 lip 2005, 17:38

29-letni Brytyjczyk pracujący jako mechanik w teamie Formuły 1 McLaren-Mercedes wypadł z tarasu usytuowanego na ósmym piętrze Hotelu Marriott w Budapeszcie i zginął w wyniku odniesionych obrażeń.
zrodlo wp

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 30 lip 2005, 14:09

M. Schumacher zdobyl dzisiaj Pole posicion. To juz jest 64 pole w jego karierze sportowej. Brakuje mu tylko jednego zeby wyrownac rekord slynnego Ayrton´a Senna, ktory zdobyl 65 w calej karierze. :) Niemiecki kierowca na torze w Budapeszcie przejechal swoje okrazenie w czasie 1:19.882. Drogi byl J.P.Montoya, a trzeci Trulli. F. Alonso mial problem na ostatnim zakrecie i zostal sklasyfikowany na 6 miejscu. Raikkonen bedzie startowal z 4 pozycji.

Jak sie okazalo ze M. Schumi bedzie startowal z pierwszego miejsca to wszyscy zaczeli "szalec", a zwlaszcza fotoreporterzy, ktorzy nie przestali robic mu fotek. Czy to bedzie powrot mistrza? Zobaczymy po jutrzejszym wyscigu. Chcialbym zeby wygral, dlatego ze wielkie emocje F1 powroca i bedziemy mogli ogladac wielki pojedynek w klasyfikacji glownej Alonso-Raikkonen-Schumacher. :)

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 30 lip 2005, 14:39

z poczatku jak Trulli pobił wynik Kimiego pomyslałem sobie ze nie ma bata bedzie pierwsze a tu szok Schumacher wyjechał i wykrecił fantastyczny czas a nastepnie Montoya wyoprzedził Trulliego.
3 miejsce to i tak jest b.dobre niestety juz do niego przyległa nowa ksywa "mistrz jednego okrażenia" po czesci to prawda bo w klasyfikacjach zawsze dobre czsy kreci a w wyscigu niestety zajmuje gorsze miejsca :(
Alonso troche zawalił okrazenie na ostatnim zakrecie wyjechał troche za tor z tad 6 miejsce.
Mam nadzieje ze jutro Trulli bedzie na dobrym miejscu w wyscigu.
FORZA JARNO

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 02 sie 2005, 17:12

"mistrz jednego okrażenia" po czesci to prawda bo w klasyfikacjach zawsze dobre czsy kreci a w wyscigu niestety zajmuje gorsze miejsca
To prawda. Dzieje sie tak dlatego ze prawie zawsze Trulli ma mniej benzyny niz inni zawodnicy. Pozwala mu to na zajecie dobrej pozycji w klasyfikacjach, ale zatow czasie wyscigu musi szybko tankowac.
Mam nadzieje ze jutro Trulli bedzie na dobrym miejscu w wyscigu
Dobrze myslales. Jarno byl 4. To jest dobra pozycja. :)

Alonso byl 11, dlatego ze mial problem na pierwszym zakrecie i musial stanac po pierwszym okrazeniu zeby naprawili mu jego R-25. Wygral Raikkonen. Schumi byl 2, a jego brat Ralf byl 3. Tutaj mozna zobaczyc klasyfikacje generalna.

T. Sato wreszcie zdobyl jakis punkt :) Byl osmy na Wegrze i dostal 1 punkt. :)

21 sierpnia czeka na nas wyscig na nowym torze w Turcji
Nie mam o nim zadnych ciekawych informacji. Wiem tylko ze kierowcy beda musieli przejechac 57 okrarzen. Zobaczymy czy nowy tor sie sprawdzi. Oto on:

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 03 sie 2005, 16:20

Brazylijski kierowca Formuły 1 Rubens Barrichello wraz z końcem tego roku opuści stajnię Ferrari. Nie wiadomo jeszcze, gdzie Barrichello będzie się ścigał, prawdopodobnie w BAR-Honda. Na jego miejsce ma przyjsc inny brazylijski kierowca, ktory w tym sezonie jezdzi w stajni Sauber. Chodzi tutaj oczywiscie o Felipe Massa. Jest to utalentowany kierowca, ktorego prawie zawsze widzimy na osatnich miejscach, ale tylko dlatego ze ma najgorsze auto. :) M. Schumacher tez zaczynal swoja kariere w stajni Sauber. Tak samo jak Alonso.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 18 sie 2005, 11:05

snake pisze:Brazylijski kierowca Formuły 1 Rubens Barrichello wraz z końcem tego roku opuści stajnię Ferrari.
Lubię Barrichello i cieszę się, że opuści Ferrari. Tam zawsze był w cieniu Schumachera, a teraz będzie jednak tym liderem w swoim teamie [jak sądzę ;)]. Dobrze też, że Massa nareszcie uwolni się od Sauber'a. Przecież te bolidy są tak słabiutkie, że nawet Alonso, Schumi, czy Kimi by sobie w nim niewiele pojeździli ;)

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 19 sie 2005, 14:59

No panowie juz w ta niedziele GP Turcji. Przypominam ze to bedzie "pierwszy raz" dla tego toru, bo jeszcze nigdy wczesniej nie odbyl sie tutaj zaden wyscig F1 8) . Jest to nawet ciekawy tor, ktory mozna zobaczyc w moim poprzednim poscie. Ten tor ma nawet duzo ilosc miejsc. Moga sie pomiescic 110000 kibicow, na nowych krzeselkach :) . Tor ma 14 zakretow, z czego 8 jest w lewo i 6 w prawo. Maksymalna predkosc jaka mozna rozwinac to 320 km/h, tzn. ani szybko ani wilno :roll: .
W dzisiejszej serii, czyli na treningu naszybciej przejechal Pedro de la Rosa, hiszpanski kierowca McLaren Mercendes, ktory nie bedzie startowal bo jest tylko kierowca probnym tej stajni. :evil:
F. Alonso jest mozliwym faworytem :idea: , ale wszystko moze sie zdarzyc, dlatego ze zaden kierowca nie zna tego toru. :arrow: i praktycznie wszyscy najlepsi maja taka sama szanse. :)

A tutaj mam ciekawa plotke o Raikkonienie, ktory zajmuje drugie miejsce w klasyfikacji generalnej. Czy jest to prawda, hmmmm, chyba to nie ma wiekszego znaczenia.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 19 sie 2005, 15:13

snake pisze:No panowie
Ekhem... 8) ;)
snake pisze:W dzisiejszej serii, czyli na treningu naszybciej przejechal Pedro de la Rosa, hiszpanski kierowca McLaren Mercendes, ktory nie bedzie startowal bo jest tylko kierowca probnym tej stajni. Evil or Very Mad
W ogóle bez sensu, że pojechał w takim razie. Szkoda. Chociaż z drugiej strony to dobry znak dla kierowców McLaren'a :) :)

A co do Kimiego... Niby taki Ice Man, a tu ciągle jakieś gorące ploteczki na jego temat ;)

A już odnoście wyścigu... Zapowiada się bardzo ciekawie, bo nikt tak dokładnie nie zna tego toru. Moim faworytem jest oczywiście Raikonnen, ale wiadomo, że nie będzie łatwo, bo Alonso jest w znakomitej formie. Ciekawe też co pokaże Svhumacher, który zaczyna już coraz lepiej jeździć ;)

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 19 sie 2005, 19:02

futbolowa pisze:No panowie
Ekhem...
... i panie. :wink:
Wcale nie jest bez sensu to ze de la Rosa nie pojedzie. On zawsze, prawie na wszystkich treningach jest pierwszy, ale nie jezdzi bo ma kontrakt kierowcy probnego. Tzn. jechalby tylko wtedy gdyby Montoya albo Raikkonen nie mogliby pojechac np. po wypadku albo kontuzji itp.

W drogiej dzisiaj serii treningowej wygral Ricardo Zonta (Toyota) przejechal najszybsze okrazenie z czasem 1:25.583 min. Drogi byl Pedro de la Rosa i trzeci Montoya. Czwatry Raikkonnen. Jak widzicie kierowcy McLaren Mercedes byli najlepsi, ale tak naprawde to nic nie znaczy. Prawdziwa walka zaczyna sie dopiero jutro, kiedy to beda walczyc o Pole Posicion.

Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 19 sie 2005, 20:28

snake pisze:W drogiej dzisiaj serii treningowej wygral Ricardo Zonta (Toyota) przejechal najszybsze okrazenie z czasem 1:25.583 min.
Włsanie tak czytam i miałem napisac ze Zonta tez zawsze ma dobre czasy :wink:

Jutro kwalifikacje i zobacze jak wyglada ten tor mam nadzieje ze kierowcy Toyoty powtorza "sukces" z Hungaroring.
Nie wiadomo w jakiej beda formie kierowcy poniewaz w sierpniu mieli wolne 3 tygodnie to duzo ale jezdzenia a szczegolnie kierowcy F1 nie zapominaja.
Wazny wyscig dla Kimiego on musi gonic Alonso bo to chyba jedyny ktory moze mu jeszcze przeszkodzic w drodze po mistrzostwo ja tam bym nawet wolał aby to Ice Man wygrał mistrzostwo.

Takze panie i panowie jutro poznamy kierowce ktory bedzie startował z Pole Position i bedziemy mogli cos wiecej powiedziec na temat toru i zwyciezcy.

FORZA TRULLI

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 20 sie 2005, 13:41

Kimmi Raikkonnen wystartuje z Pole Posicion jutro na torze w Istambule. :) W dzisiejszej klasyfikacji osiagnol czas 1:26.797 min. Duzo slabiej niz sie spodziewano. Drogi bedzie G. Fisichella (Renault) a trzeci F.Alonso. Z czwartego miejsca bedzie startowal Montoya. No i tak jak myslalem bedzie tutaj praktycznie wielka walka miedzy najlepszymi konstruktorami czyli Renaul i McLaren-Mercedes. :P Trulli byl piaty, czyli nie tak zle. :>
Ogulnie musze powiedziec ze nowy tor mi sie wogule nie podoba. Jest nowy, ale jest brudny :stop: Sami widzieliscie, jesli ogladaliscie ze wielu kierowcow mialo problemy. Np. Michael Schumachet, albo Takuma Sato, ktory wyjechal z toru, zdazyl wrocic, ale potam jak gupi chcial zaoszczedzic benzyne i jechal wolno, tak wolno ze Button go dogonil jak jechal swoje okrazenie ze Japonski kierowca pewnie zostanie ukarany :maruda: . Nie bede juz wspominal o Villeneuve i o pechowym Doornbos ktoremu zapalily sie opony i nie wiadomo co jeszcze :warrior: .

Jak ogladalem Ice Mana to myslalem ze kamera jest w przyspieszonym tepie. Nie ma sie co dziwic, Kimmi pojechal znakomicie i zaryzykowal duzo, ale mial szczescie i osiagnal swoje 8 Pole w karieze. :brawo:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”