Siłownia - Kulturystyka - Strona 99

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
johny batonik
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 253

Siłownia - Kulturystyka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 20 mar 2025, 10:17

no ok, ale co to wnosi do dyskusji? I tak wyglądam lepiej niż Ty prawdopodobnie chicken arms

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1861

Siłownia - Kulturystyka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 20 mar 2025, 10:23

johny batonik pisze:
20 mar 2025, 10:17
no ok, ale co to wnosi do dyskusji? I tak wyglądam lepiej niż Ty prawdopodobnie chicken arms
wnosi tyle do dyskusji ze pokazuje twoje lenistwo,bo mając dostęp do internetu możesz sam wyszukać sobie multum ćwiczeń i kombinacji zamiast zadawać pytania tutaj :)
Mój staż na siłowni to 21 lat, z przerwami na leczenie kontuzji,a nigdy nie wynikającymi z opierdalania i lenistwa ;)

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2059
Kibicuję: AC Milan

Siłownia - Kulturystyka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 20 mar 2025, 10:26

to niestety nie znam takiej aplikacji czy tez strony. Ja generalnie znam w glowie cwiczenia i jak nie robie przysiadow, to robie bulgary. Jak sie nie podciagam to sciagam drazek do klatki itd.

Moge polecic Ci kanal na yt, z ktorego zaczerpnalem pare cwiczen, a przy okazji on tlumaczy na co to dziala i moze po prostu wypisz sobie na kartce pare cwiczen, a pozniej juz wejdzie Ci to w nawyk i bedziesz wiedziec automatycznie.

https://www.youtube.com/@SzymonMoszny

korzystalem tutaj z rad na cwiczenia srodkowej partii plecow, czy tez pomocnicze do pociagania (m.in podciaganie australijskie).

Awatar użytkownika
johny batonik
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Siłownia - Kulturystyka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 20 mar 2025, 10:28

Conrado pisze:
20 mar 2025, 10:23
johny batonik pisze:
20 mar 2025, 10:17
wnosi tyle do dyskusji ze pokazuje twoje lenistwo,bo mając dostęp do internetu możesz sam wyszukać sobie multum ćwiczeń i kombinacji zamiast zadawać pytania tutaj :)
Mój staż na siłowni to 21 lat, z przerwami na leczenie kontuzji,a nigdy nie wynikającymi z opierdalania i lenistwa ;)
Mogę również nauczyć się programowania i stworzyć swoją aplikację, która będzie miała to co chce, zamiast pytać tutaj. Ale po to jest forum, aby pytać i wymieniać się opiniami, a nie pisać komuś, że słabo interesuje się tematem bo nie ma w głowie 10 alternatyw na dane ćwiczenie. No nie mam. A Ty masz bo ćwiczysz 21 lat i jesteś kozakiem. Brawo.

Chyba pomyliłeś fora i na elektrodę powinieneś iść

Obrazek

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Siłownia - Kulturystyka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 20 mar 2025, 10:36

https://musclewiki.com/

O takie coś Ci chodzi?

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Siłownia - Kulturystyka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 20 mar 2025, 10:36

johny batonik pisze:
20 mar 2025, 10:28
No nie mam. A Ty masz bo ćwiczysz 21 lat i jesteś kozakiem. Brawo.
Nie jestem kozakiem ale też nie jestem leniem(przynajmniej w tej dziedzinie ;))
Moim zdaniem lepiej lepiej zapytać kogoś kto ćwiczy obok i ma większy staż, bo pokaże to w praktyce na tym sprzęcie na którym razem ćwiczycie.
Jeśli ktoś ci tutaj nie podeśle rozwiązania to będzie trenował do zajebania w ten sposób jak obecnie ?

Awatar użytkownika
johny batonik
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Siłownia - Kulturystyka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 20 mar 2025, 10:45

Gościu, ale co Ty się produkujesz teraz :D Jestem na siłowni, mam w głowie alternatywy do swoich ćwiczeń, nawet po kilka, ale czasami może chciałbym zrobić coś innego jeśli nie mam możliwości wykonania swoich głównych ćwiczeń i po prostu nie pamiętam, że było takie fajne ćwiczenie, więc mógłbym sobie wejść na jakąś stronę albo aplikację, zaznaczyć daną partię mięśni i pomyśleć "o kurde, faktycznie jest takie ćwiczenie, zapomniałem o nim". A Ty mi wyjeżdżasz z jakimiś ambicjami i lenistwem. Zajebiście, że na forum kulturystycznym masz już rangę Mr Olimp za napisanie 10k postów i jesteś totalnym szefem, ale weź ochłoń.

Awatar użytkownika
johny batonik
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Siłownia - Kulturystyka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: johny batonik » 20 mar 2025, 10:48

Boromir pisze:
20 mar 2025, 10:36
https://musclewiki.com/

O takie coś Ci chodzi?
Dokładnie tak. Dziękuje Ci bardzo.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Siłownia - Kulturystyka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 20 mar 2025, 11:44

johny batonik pisze:
20 mar 2025, 10:45
Mr Olimp
:D
może rzeczywiście nie trzeba być murzynem żeby nie ogarniać niektórych spraw :think:

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Siłownia - Kulturystyka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 20 mar 2025, 17:39

sci pisze:
19 mar 2025, 13:01
Panie i panowie łykacie kolagen?
Ja co 2 tygodnie gotuje w szybkowarze 5kg bulionu na m.in kurzych łapkach, wołowych kościach (ostatnio robiłem nawet na świńskim ryju) itd i wychodzi z tego wręcz galareta którą mrożę i zjadam codziennie na śniadanie, kolagenowa bomba.
Ale to nie w ramach przyjmowania kolagenu, tylko w ramach jadania rosołu/ramenu które po prostu lubię, a ta bomba kolagenowa dochodzi przy okazji :P

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2539
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Siłownia - Kulturystyka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 01 maja 2025, 23:01

Od lutego dwa razy w tygodniu chodzę z koleżanką na siłownię na zajęcia grupowe. Muszę przyznać, że są rewelacyjne, a opcja tego, że jesteś zapisana i chodzisz z drugą osobą dodatkowo motywuje. Zwłaszcza zajęcia u jednego trenera mi bardzo odpowiadają. Trening obwodowy. Gościu obserwuje i ewentualnie poprawia jeśli robisz źle. Jest zainteresowany. I ogólnie to powinna być norma ale wcale tak nie jest. Bo jedna trenerka na zajęciach też z obwodowego pokazała co robimy i miała później wyrąbane na to.

U tego trenera zawsze się tak zmęczę, że szok ... Wczoraj były 24 ćwiczenia, dwie serie po 40 sekund. No rewelacja :) Nie wiem czy sobie nie zwiększe karty Multisport. Ale muszę to przemyśleć. Chcę jeszcze wrócić do biegania więc nie wiem czy podołam ;)

Tylko ta dieta ... Chyba nie uda mi się zdrowo jeść :(

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Siłownia - Kulturystyka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 12 cze 2025, 13:09

Mam takie pytanko ... Piecze Was zgaga podczas treningu czy po nim? 🫢
Ja nigdy nie miałam z tym problemu większego. Raz na jakiś czas może się zdarzyło jak w krótkim czasie dużo słodkiego jadłam. Jakiś czas temu podczas biegania zaczęła mnie piec, tak delikatnie i krótko. Teraz na tym treningu obwodowym zaczyna piec, a wczoraj po to już dość silnie mnie piekła podczas jedzenie. Wyczytałam, że się zdarza podczas treningów czy po .. ale ja od niedawna mam i chyba muszę coś w diecie zmienić ... ;) albo jakąś dietę obrać.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Siłownia - Kulturystyka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 12 cze 2025, 13:18

Ja to w sumie nie wiem co to zgaga.

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5055
Kibicuję: Tylko WISŁA

Siłownia - Kulturystyka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 12 cze 2025, 13:41

co jesz przed treningiem? Co pijesz na treningu? Masz refluks?

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Siłownia - Kulturystyka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 12 cze 2025, 14:41

Boromir pisze:
12 cze 2025, 13:18
Ja to w sumie nie wiem co to zgaga.
Do niedawna też nie wiedziałam.
DDK pisze:
12 cze 2025, 13:41
co jesz przed treningiem? Co pijesz na treningu? Masz refluks?
Refluksa nie mam.
Najczęściej na trening chodzę po pracy. W pracy jem obiad o 13, na ogół jakaś zupa, ale przed treningiem, który mam o 18 (poniedziałek) i 19 (środa) muszę coś zjeść - najczęściej jest to kanapka z jakąś wędlinka i ogórkiem, papryką. Jem tak między 16, a 17 w zależności od dnia. Wczoraj akurat nie jadłam, bo miałam wolne, a obiad o 14 jadłam. Podczas treningu pije wodę mineralną. Biorę półlitrową butelkę, ale całej nie wypijam na ogół ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”