Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 2

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
7
39%
#TeamProbierz
3
17%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
44%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 cze 2005, 11:06

Corinthians pisze:Mam złe przeczucia przed meczem z Azerami. Remis z Amiką, która przegrywała z Górnikiem Łęczna. Cienko. Myśle, że dotaniemy się do baraży, a tam już tylko szczęście w losowaniu musi nam sprzyjać.
Ja jestem spokojny przed najbliższym meczem, gdyż uważam, że Azerowie nie są w stanie z nami nieprzegrać. Przecież od kiedy ich trenerem jest brazylijczyk, oni nie bronią się całą druzyna tylko starają się rozgrywać, dryblować etc. Więc na pewno nadarzy się okazja do pokonania ich bramkarza. Tymbardziej, że przecież ich podstawowy bramkarz nie zagra (ten co 8 bramek wpóścił :lol: )
zagra słabszy.
I nie oszukujmy się z Walią lub Austrią to możemy czuć się zagrożeni, ale nie z Azerami - każda centra Krzynka na pole karne to już prawie gol :wink:
Mam tylko nadzieję, że Janas Karwana nie wpóści na boisko (może Bartosz zostawi koszulkę w szatni :?: :twisted: )

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 01 cze 2005, 19:46

fieldy pisze:A ile jest drużyn w grupie Czechów i Holandii :?:
Bo jak 7 to dobra wiadomość, gdyż wtedy nie liczą się pkt zdobyte z ostatnia drużyną (czyli albo Czechy,albo Holandia miałyby odjete kilka pkt -zapewne 6)

w naszej grupie jest 6 druzyn więc u nas się pkt. nie odejmuje :wink:
Tam jest siedem ekip i w tej chwili drugim Czechom trzeba odjac 3 pkt. Jednak i tak calej prawdy czyli kto z 2 bezposrednio , a kto po barazach dowiemy sie dopiero na koncu eliminacji

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 cze 2005, 19:49

zgadza się, tylko że jeśli wygramy mecze z Azerami, Walią i Austrią - to już praktycznie będziemy mieli awans zapewniony (z drugiego miejsca) bezwzględu na wynik meczu z Anglią :wink:

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 01 cze 2005, 19:52

Dokladnie Fieldy. Wtedy nie bedziemy musieli ogladac sie na inne grupy. Jednak licze , ze Polska zagra "mecz zycia" z Anglia bez wzgledu na sytuacje w grupie. Bo jak narazie jedno zwyciestwo z Albionem to za malo :twisted:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 cze 2005, 19:57

serek408 pisze:Dokladnie Fieldy. Wtedy nie bedziemy musieli ogladac sie na inne grupy. Jednak licze , ze Polska zagra "mecz zycia" z Anglia bez wzgledu na sytuacje w grupie. Bo jak narazie jedno zwyciestwo z Albionem to za malo :twisted:
hehe może nie być tak łatwo. Pamiętaj co się stało po meczu z norewgią w 2001 (3:0) Mieliśmy awans w kieszeni i dostalismy lanie od Białorusi.
Ale z drugiej strony, do meczu z Anglią polscy piłkarze pewnie się odpowiednio zmobilizują (nawet jak będą mieli awans zapewniony :wink: - chciałbym w to wierzyc :) )

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 01 cze 2005, 20:07

Mysle , ze kazdy pamieta te piekne chwile po meczu z Norwegia :D Osobiscie za bardzo nie przejolem sie porazka z Bialorusia , ale wpadka kazdemu mogla sie zdarzyc szczegolnie po tym jak jedni juz na MS mieli pewny awans w przeciwienstwie do drugich ktorzy ciagle o baraze sie bili.

Azerowie maja problemy kadrowe jednak ja zgadzam sie z J.Bakiem , ze to bedzie najciezszy mecz eliminacji. Bo ktoz by nie chcial sie zrewanzowac za kompromitacje 8-0 ?

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 01 cze 2005, 20:53

Przed spotkaniem z San Marino wszyscy liczyli na wyokie zwycięstwo Polaków. Jak mówili niektórzy z"piekarzami" wygramy na luzie, jednak potem okazalo się, że nie ! Męczarnie do 70 minuty i ulga po ostatnim gwizdku sędziego. Radzę się nie rozluźniac na mecz z Azerbejdzanem !

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 01 cze 2005, 21:34

Herdek ja jeszcze sie nie spotkalem z takim knypkiem ktory by Azerow lekcewazyl. Tym bardziej mnie cieszy profesjonalne podejscie pilkarzy do zblizajacego sie meczu w Baku. Jakiekolwiek zwyciestwo Polski na pewno kazdego ucieszy.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 cze 2005, 22:43

Kadra odleciała do Baku .
Janas wziął 21 piłkarzy, w Polsce zostali :
:arrow: Bieniuk
:arrow: Stolarczyk
:arrow: Kczorowski
:arrow: Rasiak
:arrow: Karwan (za tą decyzję jestem Janasowi niezwykle wdzięczny :wink: )
Co ciekawe pojchał Rząsa, który podobno grać nie będzie bo ma kontuzję :twisted:
Mila zdobył gola w finale pucharu Austrii, Rapidowi (Austria wygrała 3:1)

Awatar użytkownika
hubertd
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: hubertd » 01 cze 2005, 23:01

fieldy pisze:Kadra odleciała do Baku .
Co ciekawe pojchał Rząsa, który podobno grać nie będzie bo ma kontuzję :twisted:
Mila zdobył gola w finale pucharu Austrii, Rapidowi (Austria wygrała 3:1)
rzasa mial podobno jechac na pogrzeb nowaka, a nie wiesz skad mozna sciagnac ta bramke mili?? podobno bardzo ladna(okienko)

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 02 cze 2005, 14:45

Dowiedzialem sie przed chwila ze sobotni mecz Polski bedzie sedziowal mlody Hiszpanski sedzia. Nie mam nic do niego, ale jednym z sedziow liniowych ma byc Rafael Guerrero, najbardzoej znienawidzony dla jednych i najukochanszy dla drugich sedzia hiszpanski. Nie wiem czy ktos z was juz o nim slyszal, ale niedawno w meczu ligowym Athletic - Racing w 94 minucie podyktowal zut karny ktorego nie bylo. W dodatku akcja byla widoczna i nikt nawet nie pomyslal o karnym. Dzieki temu Athletic strzelil gola na 1:0 w 94 minucie i w 95 min. strzelil drugiego.

Jest to wielki blad, ale tak naprawde to ten sedzia stal sie slawny juz rok wczesniej kiedy to podpowiedzial sedziemu glownemu nazwisko gracza ktory mial dostac czerwona kartke, a ktory znajdowal sie po drugiej stronie boiska w czasie faulu.

Tak czy inaczej mam nadzieje ze nie bedzie popelnial bledow w meczu z Polska.

Awatar użytkownika
hubertd
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: hubertd » 02 cze 2005, 14:53

snake pisze: Jest to wielki blad, ale tak naprawde to ten sedzia stal sie slawny juz rok wczesniej kiedy to podpowiedzial sedziemu glownemu nazwisko gracza ktory mial dostac czerwona kartke, a ktory znajdowal sie po drugiej stronie boiska w czasie faulu.
kiedy tak bylo :?: :?:
tez mam nadzieje ze nie popelni bledow

Awatar użytkownika
snake
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: snake » 02 cze 2005, 15:11

hubertd watpie zebys to pamietal. To bylo w sezonie 1997-98, w czasie meczu Barcelona - Zaragoza. Pilkarz ktory zostal wtedy wyzucony niesprawiedliwie o ile mnie pamiec nie myli to Alvaro Novo. Chodzilo o to ze Fernando Couto przewrucil sie na ziemie, ale sam, nikt go nie dotknol. A sedzia liniowy myslal ze to byl faul, czy jakos tak to bylo...

wiem tylko ze do dzisiaj sie mowi ze to jest najslyniejszy sedzia w hisorii hiszpanskiej pilki.

Awatar użytkownika
hubertd
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: hubertd » 02 cze 2005, 15:31

snake pisze:hubertd watpie zebys to pamietal. To bylo w sezonie 1997-98, w czasie meczu Barcelona - Zaragoza. Pilkarz ktory zostal wtedy wyzucony niesprawiedliwie o ile mnie pamiec nie myli to Alvaro Novo. Chodzilo o to ze Fernando Couto przewrucil sie na ziemie, ale sam, nikt go nie dotknol. A sedzia liniowy myslal ze to byl faul, czy jakos tak to bylo...

wiem tylko ze do dzisiaj sie mowi ze to jest najslyniejszy sedzia w hisorii hiszpanskiej pilki.

rzeczywiscie nie pamietam ;),
taki przekret i dalej sedziuje?? nie zostal po tym zawieszony, zdegradowany?? zadnej kary??

Awatar użytkownika
Sero
El Nerazzurro

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sero » 02 cze 2005, 21:49

Chyba ne skoro dalej lata po lini :wink:

Co do inforamcji z obozow kadry przd meczem w Baku to nie jest dobrze. Pod znakiem zapytania stoi wystep Jacka Krzynowka. Jesli mialo by dojsc do powazniejszej kontuzji Krzynia to nie wiem kto moglby poderwac Polakow do atakow :roll: Moze Szymek ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”