FIFA/EA Sports FC - Strona 2

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

FIFA - EA Sports

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 30 lip 2022, 21:37

Oglądałem ten finał, u kumpla byłem i sobie włączyliśmy bo dzisiaj przypadkiem trafiłem na info, że w 1/4 ograliśmy Portugalię ;) niby Polska, a tam takie tuzy jak Cristiano Ronaldo, Alisson na bramce itp ale chłopaki dali ciała. Pierwszy mecz 0:0 i żadnej konkretnej okazji przez cały mecz, ba tam nie było nawet strzału na bramkę. W drugim meczu od początku dużo sytuacji, Polacy wyszli na prowadzenie w drugiej połowie i przegrali to parę sekund przed końcem meczu 🙄

Awatar użytkownika
ACMike
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 118

FIFA - EA Sports

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ACMike » 30 lip 2022, 22:26

Tomusmc pisze:
30 lip 2022, 21:37
niby Polska, a tam takie tuzy jak Cristiano Ronaldo, Alisson na bramce itp
Grali w trybie ultimate team, który jest najpopularniejszy i w zasadzie tylko w tym trybie są organizowane oficjalne turnieje, więc tak to już wygląda jeśli chodzi o składy ;)
Tomusmc pisze:
30 lip 2022, 21:37
ale chłopaki dali ciała.
Widać było po obu stronach, że trochę się zestresowali tym finałem, bo grali gorzej niż np. w półfinale, gdzie Polacy przekonująco wygrali ze Szwecją. Trochę pechowo stracili tę drugą bramkę w 90 minucie, ale w poprzednich rundach (m.in. z Portugalią) szczęście bardziej było po stronie Polaków. Ogólnie nikt przed turniejem nie stawiał ich w gronie faworytów i to drugie miejsce to i tak ogromny sukces.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

FIFA - EA Sports

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 30 lip 2022, 22:39

ACMike pisze:
30 lip 2022, 22:26
Grali w trybie ultimate team, który jest najpopularniejszy i w zasadzie tylko w tym trybie są organizowane oficjalne turnieje, więc tak to już wygląda jeśli chodzi o składy
Wiem, to było trochę prześmiewczo napisane bo normalne, że grając Polską ciężko by było sobie poradzić z taką Portugalią czy Brazylią kiedy każdy by musiał mieć swój skład z danego kraju :mrgreen:

Generalnie lubię oglądać jak chłopaki pykają w Fifę, ale dzisiaj nie było pokazówki. Zagrałem z kumplem dwa mecze i wyglądały podobnie tylko więcej bramek wpadło ;) jednak my żadnej presji nie mieliśmy, a to dużo zmienia

Awatar użytkownika
ACMike
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

FIFA - EA Sports

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ACMike » 30 lip 2022, 22:50

W poprzednich rundach te mecze dużo ciekawsze były :D No a poziom o wieeeele wyższy niż takie granie z kumplem na kanapie, mimo że bramek nie padło zbyt wiele :P

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

FIFA - EA Sports

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 30 lip 2022, 22:58

W defensywie lepsi, ale ja w Fifę jestem całkiem niezły 8) nie bez powodu wygrałem forumowy turniej parę razy ;)

Jak się spotykają konkrety to jest tak jak na żywo. Myślisz, że będzie mecz na kosmicznym poziomie, a tu się okazuje 0:0 po nudnej grze. Najśmieszniej wyglądało jak była zwykła wrzutka, a komentatorzy bardziej się jarali niż Szpakowski przy Lewym. Obrońcy wybili, a oni twierdzili, że to była doskonała sytuacja mimo, że nawet nasz piłki nie dotknął ;) spodziewałem się, że będzie więcej pokazówki, tricków, fajnych akcji, a tu zazwyczaj były zwykłe podania i kombinowanie. Z Portugalią wyglądało to ciekawiej i wiem, że chłopaki potrafią grać lepiej. Jednak finał to finał, liczy się wynik

Awatar użytkownika
ACMike
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

FIFA - EA Sports

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ACMike » 30 lip 2022, 23:15

Za dużo kasy do wygrania, żeby bawić się w pokazówki :mrgreen:

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

FIFA - EA Sports

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 30 lip 2022, 23:20

Jaka była wygrana? Bo gali nie oglądałem później

Awatar użytkownika
ACMike
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

FIFA - EA Sports

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ACMike » 30 lip 2022, 23:31

120 tysięcy dolarów za pierwsze miejsce, nasi dostali 60 tysięcy. Do podziału oczywiście :D

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino

FIFA - EA Sports

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 31 lip 2022, 0:22

Ładnie, podział jest między tę czwórkę co tam siedziała czy to cały sztab, którego nie widać? :mrgreen:

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 722

FIFA - EA Sports

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 31 lip 2022, 8:53

Najlepszy to był Ronaldo Nazario szkoda ze się nie udało ale startowali do turnieju z 21 pozycji na świecie wiec i tak sukces niesamowity. A co do hajsu to kasa i tak nie taka duża bo przykładowo w takim CS:GO kasa dużo większa

Awatar użytkownika
ACMike
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

FIFA - EA Sports

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ACMike » 31 lip 2022, 9:51

W porównaniu do CSa i LOLa to esport w FIFIE raczkuje, więc kasa jest mniejsza. Jakby było więcej takich turniejów jak ten, to mogłoby to wyglądać inaczej, bo to był jeden z najlepszych turniejów pod względem emocji i widowiska.
Tomusmc pisze:
31 lip 2022, 0:22
Ładnie, podział jest między tę czwórkę co tam siedziała czy to cały sztab, którego nie widać?
Teoretycznie podział powinien być pomiędzy trójkę zawodników, bo ten czwarty to był selekcjoner z PZPNu, no ale ciekawe czy nasz związek sobie czegoś z tej sumy nie zachowa :lol2:

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 475

FIFA - EA Sports

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 25 wrz 2022, 9:40

Nowa FIFA sie zbliza wielkimi krokami. Obejrzałem gameplay z trybu kariery i zapowiada się to samo gowno co od kilku lat. FUT - kto co lubi. Osobiście przestalem lubic. Zdecydowanie za duzo kart w grze powyżej overalla 90. Marnotrawstwo czasu. Gameplay kariery pewnie znowu niegrywalny. Dwie poprzednie wersje to byl istny dramat pod tym względem.

Pierwszy raz od lat najprawdopodobniej nie kupie w dniu premiery. Moze pozniej.

Awatar użytkownika
1234
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1396

FIFA - EA Sports

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 1234 » 25 wrz 2022, 9:47

Slim91 pisze:
25 wrz 2022, 9:40
Gameplay kariery pewnie znowu niegrywalny. Dwie poprzednie wersje to byl istny dramat pod tym względem.

Racja, tryb kariery w Fifie 22 jest takim gównem, że mimo kilku prób po prostu nie dałem rady rozegrać więcej niż 10-15 spotkań. A jestem wielkim fanem tego trybu odkąd pamiętam...

Awatar użytkownika
Bebej
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 377

FIFA - EA Sports

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bebej » 25 wrz 2022, 10:06

Ostatnio wlaczylem te mistrzostwa co Polacy grali... po 5 min wylaczylem, tego sie nie da ogladac a co dopiero grac, backflipy, jazda na lyzwach, ping pong, narty, wszystko jest ale z pilka to ma wspolnego boisko, zawodnikow i pilke. To tak jak nfs a asseto corsa. Otoczka, wszystko super ale wyscigi? No way.

Awatar użytkownika
wloski
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 936
Kibicuję: Juventus

FIFA - EA Sports

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wloski » 25 wrz 2022, 10:36

Jedno trzeba przyznać FIFA mega odjechała graficznie efootball... To oprócz licencji może jarać niedzielnych kopaaczy i fanów gry.

Grywalność dalej gówniana i to się nie zmieni, natomiast efootball w niektórych aktualizacjach chyba chciał nawiązać do gry od EA Sports. Nie wiem więc w którą stronę zmierzają te kopanki ale narazie wygląda to słabo.

Dalej też nie ogłoszono kto będzie nowym partnerem FIFA w kolejnych sezonach. Jeśli to nie będzie efootball a jakieś UFL, które podobno ma pojebany kod od EA Sports, zresztą tak to wygląda i nie wiem nad czym tyle lat już pracują.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”