Android - polecamy programy - Strona 2

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: Android - polecamy programy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 09 paź 2012, 13:01

SGS3 kosztuje jakies 500 euro. W zyciu nie dam tyle za telefon komorkowy jaki by nie byl ;) Max 150 euro, wiecej nie wyloze ;)

Awatar użytkownika
Kamil_77
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 9

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil_77 » 10 paź 2012, 7:13

Gdybyś dołożył do tych 150 jeszcze 50 euro, to mógłbyś sobie na prawdę dobrą zabawkę kupić z dużym ekranem 4,3" - HTC Desire HD. Szybki, jeden rdzeń, ale przede wszystkim na ten plus że bardzo duży ekran :P
Ja od siebie polecam SGS II, przesiadłem się na niego jakiś miesiąc temu z SGS I i widać różnicę. :mrgreen:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 10 paź 2012, 10:54

Dr.Football1 pisze:SGS3 kosztuje jakies 500 euro. W zyciu nie dam tyle za telefon komorkowy jaki by nie byl ;) Max 150 euro, wiecej nie wyloze ;)
Weź na abonament :P

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 10 paź 2012, 16:35

Kamil, no nie wiem, na belgijskiej Pixmanii ten telefon stoi ponad 450 euro <<< http://www.pixmania.be/be/fr/7299654/ar ... 3god7FQAaQ

Kajo - w zyciu nie wezme abonamentu.

Do wydania FMH jest jeszcze troche czasu. Nie bede wydawal kroci na telefon, na ktorym bede glownie gral w jedna gre :P Postaram sie znalezc mozliwie najtansza opcje :)

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 321

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 10 paź 2012, 17:02

Mozliwie najtansza opcja na Androidzie = duzo wkurviania sie i nerwow ;)

Awatar użytkownika
MaUser_FCI
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 233

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaUser_FCI » 10 paź 2012, 17:05

Pytanie czy Android i opcja "na kartę" to jest jakiś sens? Jak to wygląda wtedy z transferem danych? Też są jakieś pakiety. IMO do andka tego mobilnego transferu trochę potrzeba.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 10 paź 2012, 17:24

cru pisze:Mozliwie najtansza opcja na Androidzie = duzo wkurviania sie i nerwow
To fakt. Im tańszy tel tym gorsze bebechy, a co za tym stoi dużo tech problemów. Mało miejsca na tel, większość progów wolno chodzi/badź wiesza się, albo po prostu jest niedostępna na te tel. Lepiej dołożyć i kupić coś lepszego ;)

Nie jest powiedziane, że FMH pójdzie na słabym tel.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 29 lip 2013, 21:32

Futbol TV, appka w której macie plany transmisji większości wazniejszych spotkań na całym świecie.

Fazii
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fazii » 14 sie 2013, 11:00

Dla osób które dbają o linię polecam FatSecret. Jest to licznik Kalorii na telefony z systemem Android. Pozwala on kontrolować ile kalorii konsumujemy i spalamy każdego dnia. Aplikacja jest za darmo.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 02 wrz 2013, 17:44

Oficjalnie jestem czlonkiem androidowego swiata. To znaczy bylem od soboty, ale dzisiaj musialem wymienic tel, bo sprzedali mi z simlockiem :badziewie:

Polecicie jakies gry i apki ? Bylbym niezmiernie wdzieczny :)

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 02 wrz 2013, 18:33

No to jedziemy z podstawami.

GRY:
- Super Stickman Golf 2 - jak lubisz z kim pograć, zresztą samemu też, to masz do tego genialną gierkę, którą katuje od miesiąca. To nie tylko trafianie w piłkę, trzeba trochę pomyśleć.
- The Simpsons™: Tapped Out - gra na podstawie serialu. Wypełnia się misje, zresztą związane z serialem. Można się trochę pośmiać. ;)
- Real Racing 3 - najlepsza wyścigówka ever! Ponad 45 aut i 900 wyścigów! Dobrze wchłania na wiele godzin.
- Perfect Kick - KAPITALNA, powtarzam, KAPITALNA gra polegająca na strzelaniu karnych. Tyle że tutaj gramy tylko przez internet, więc potrzebne jest WiFi.
- Real Football 2013 - od niedawna jest darmowa. PES na Androida.
- Panda Jump Seasons - ostatnia propozycja. Dobra zręcznościówka, jak nie masz co robić to można pograć.

APLIKACJE:
- Facebook, Twitter - to wiadomo, wydane od twórców.
- SPORT.pl - całkiem przydatne, można dzięki nim ułożyć na przykład plan dnia(czyli które mecze obejrzeć ;) ).
- Clean Master - to po prostu CCleaner na Androida. Jak wyczyścisz sobie dzięki temu procesy czy historię to telefon zaczyna naprawdę szybciej działać i reagować.
- Skaner kodów kreskowych i QR(Rabbit) - może Ci się czasami przydać, bo ten kody QR są ostatnio w modzie.
- Opera Mobile Classic - przeglądarka wgrana w Twoim telefonie pewnie Ci nie wystarczy, więc będziesz musiał sobie jakąś pobrać. I ten sam dylemat co na kompie - Chrome, Firefox czy Opera? Polecam gorąco tą ostatnią, tyle że wersję Classic. Nie ma tylu bajerów co inne. Jest prosta, strony dobrze się wyświetlają i szybciej się czyta czy pisze(przynajmniej u mnie). Wiem, bo testowałem wszystkie trzy. Chrome mi zacinał i gdy przybliżałem to ucinało strony, a Firefox nie dość że dużo zajmował to jeszcze trzeba było wszystko czyścić po jednym dniu, bo samo Cookies zajmowało 30mb...
- The Avengers-Iron Man Mark VII - ja tego nie używam, ale wiem, że czytasz komiksy, więc może Ci przypadnie do gustu.
- Scrobble FM - w Belgii to raczej nie chodzi, ale może ktoś inny kto to czyta wyłapie. Można dzięki temu prawie każdego radia posłuchać. :mrgreen:
- EyeEm - Photo Filter Camera - jak robisz dużo zdjęć i lubisz je troszkę "zmieniać" to obowiązkowa aplikacja.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 04 wrz 2013, 17:23

Dzieki Carbon. Kilka z nich sie przydalo.

Ja ze swojej strony polecam New Star Soccer. Prosta, ale niesamowicie wciagajaca gierka !

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 21 lis 2013, 1:39

Witam w świecie Androida. Muszę przyznać iż sporo pomysłów na apki zaczerpnąłem z tego tematu.
Kilka dni temu dostałem galaxy core za 5 dych z abonamentu i odkrywam jego uroki. Do tej pory byłem użytkownikiem wszelkiej maści 'niezniszczalnych', ale trzeba iść zgodnie z duchem postępu.
Tutaj kilka propozycji które zagnieździły się ostatnio w moim telefonie.

Visit Szczecin - mapki, zabytki, wydarzenia, koncerty, numery na taryfę i inne usługi. Fajny niezbędniczek.
my library - można sobie stworzyć bazę przeczytanych książek.
Unit conventer - przelicznik jednostek
prawo jazdy b, znaki drogowe - za tydzień teoria
tablice rejestracyjne - Wiadomka
PAC-MAN - mityczny

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 21 lis 2013, 11:26

https://www.spotify.com/pl/ polecam każdemu kto w miarę tanio i legalnie chce mieć dostęp do ogromnej bazy utworów :witam:

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Re: Android - polecamy programy, przeglądarka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 23 gru 2013, 14:40

No i zmieniłem przeglądarkę na mojego Androida. Opera Classic od jakiegoś czasu niewiarygodnie sie cięła i często wywalało mi przeglądarkę... Przeczytałem opinie innych użytkowników i pobrałem Dolphin Browser. Na razie śmiga szybxiutko i ani razu się nie przycięła, więc chyba mogę już polecić każdemu. ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”