Nowy rok :) - Strona 11

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
molnarKowalski
Skład B
Skład B
Reputacja: 3

Gdzie na Sylwestra? + Podsumowanie roku 2017

Post Wyświetl pojedynczy post autor: molnarKowalski » 01 sty 2018, 19:07

Czas powoli zapomniec o Sylwestrze i swietach,jutro mase ludzi idzie do roboty po swiateczno-sylwestrowej wielkiej wyzerce polaczonej ze straszna popijawa.A szkolniki wracaja do szkoly.Generalnie szaro to zacznie wygladac i skonczy sie swawola i wolnosc ktora trwala tyle dni.Fatalnie 3 kroli wypada w tym roku,bo w sobote.Nastepne wieksze wolne dopiero na wielkanoc,tyle ze tamte swieta sa duzo mniej medialne i niestety duzo krotsze :?

Awatar użytkownika
lchi
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 95

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lchi » 01 sty 2018, 19:15

molnarKowalski pisze: Czas powoli zapomniec o Sylwestrze i swietach,jutro mase ludzi idzie do roboty po swiateczno-sylwestrowej wielkiej wyzerce polaczonej ze straszna popijawa.A szkolniki wracaja do szkoly.Generalnie szaro to zacznie wygladac i skonczy sie swawola i wolnosc ktora trwala tyle dni.Fatalnie 3 kroli wypada w tym roku,bo w sobote.Nastepne wieksze wolne dopiero na wielkanoc,tyle ze tamte swieta sa duzo mniej medialne i niestety duzo krotsze :?
Bardzo dobrze w tym roku wypada święto Objawienia Pańskiego, duża część pracodawców oddaje ten dzień pracownikom wedle ich życzenia, tak że mogą sobie go wykorzystać kiedy chcą. To jest znacznie lepsza opcja, dzięki której za darmo można sobie wydłużyć dogodny dla siebie urlop.

Awatar użytkownika
sci
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2745

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sci » 01 sty 2018, 19:41

Co to jest święto objawienia pańskiego?

molnarKowalski
Skład B
Skład B
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: molnarKowalski » 01 sty 2018, 19:41

Wielkanoc jest o tyle kijowa ze glowni te e swieta wypadaja w sob i niedziele,a tak naprawde wolny zostaje tylko wielki piatek i lany poniedzialek i w zasadzie koniec wolnego od roboty.A szkolniki maja wolny dzien wiecej,po lanym poniedzialku.Te swieta Bozego Narodzenia fantastycznie zgraly sie z Sylwestrem,tyle ze juz 3 kroli kijowo wypadlo,bo w sobote.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 sty 2018, 19:42

Trzech kroli 6 stycznia

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 01 sty 2018, 19:43

A ten jeden dzień wystarczy wykorzystać po Bożym Ciele, by mieć cztery dni weekendu. :)

Awatar użytkownika
lchi
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 95

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lchi » 01 sty 2018, 19:47

sci pisze: Co to jest święto objawienia pańskiego?
fieldy już mnie uprzedził :) :
fieldy pisze: Trzech kroli 6 stycznia
molnarKowalski pisze: Wielkanoc jest o tyle kijowa ze glowni te e swieta wypadaja w sob i niedziele,a tak naprawde wolny zostaje tylko wielki piatek i lany poniedzialek i w zasadzie koniec wolnego od roboty.A szkolniki maja wolny dzien wiecej,po lanym poniedzialku.Te swieta Bozego Narodzenia fantastycznie zgraly sie z Sylwestrem,tyle ze juz 3 kroli kijowo wypadlo,bo w sobote.
Kiedy ja właśnie piszę o święcie Trzech Króli :)

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 01 sty 2018, 20:10

Ilka pisze:
A dziękuję Biorę się ostro za marzenia Oczywiście to piłkarskie marzenia
A Ty jak tam przemyślenia blogowe? Ja ostatnio trochę zaniedbałam go, ale teraz mam trochę pomysłów na pisanie i zacznę regularniej
Liczę na to, że samo się ułoży. Ankieta niewiele mi dała :D

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2539
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 01 sty 2018, 20:33

futbolowa pisze:
Ilka pisze:
A dziękuję Biorę się ostro za marzenia Oczywiście to piłkarskie marzenia
A Ty jak tam przemyślenia blogowe? Ja ostatnio trochę zaniedbałam go, ale teraz mam trochę pomysłów na pisanie i zacznę regularniej
Liczę na to, że samo się ułoży. Ankieta niewiele mi dała :D

Też w niektórych sprawach z takiego założenia wychodzę i zawsze wszystko po mojej myśli się wyjaśnia ;)

Dobra. Mamy 1 stycznia 2018! Nowy Rok. Trzeba postanowienia wdrożyć w życie.
Pierwsze! Koniec żarcia. Przez święta i teraz przegięłam totalnie. Trzeba ograniczyć i poruszać się trochę :)
Ostatnio zmieniony 01 sty 2018, 20:42 przez Ilka, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 01 sty 2018, 20:39

Ilka pisze: Mamy 1 styczeń 2018!
1 stycznia.

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 01 sty 2018, 20:40

cloner pisze:
Ilka pisze: Mamy 1 styczeń 2018!
1 stycznia.
Wracasz do formy ;)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 01 sty 2018, 20:43

Ilka pisze: Wracasz do formy
Ktoś musi poprawiać. ;)

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 01 sty 2018, 20:44

cloner pisze:
Ilka pisze: Wracasz do formy
Ktoś musi poprawiać. ;)
Dobrze, dobrze :) Ja się nie obrażam na to :)

Awatar użytkownika
DDK
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5053
Kibicuję: Tylko WISŁA

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DDK » 03 sty 2018, 22:08

Miałem zrobić jeszcze podsumowanie to będzie tak:

Wisła - powolna stabilizacja zespołu, narazie nikt nie oczekuje cudów czy MP. Spokojnie trzeba spłacić przez parę lat długi, żeby móc budować drużynę. Więc takie spokojne 7/10.

Reprezentacja Polski - bardzo udany rok, awans na MP, aczkolwiek gra w ogóle mnie nie przekonuje. Obawiam się tych mistrzostw i mam przeczucie, że jeśli Lewandowski nie zagra turnieju życia to szybko pożegnamy się z Rosją.

Co do życia prywatnego: utrzymałem stypendium na następny rok, przeżyłem kolejny rok z dziewczyną, porozwalałem znowu kostki i dodatkowo nadgarstek. Byłem w tamtym tygodniu u ortopedy, kostki są całe (były naderwane więzadła, ale się zrosły) także trzeba je po prostu doleczyć, nadgarstek po pół roku też przestał boleć, więc raczej idzie to w dobrą stronę. W lipcu po wzięciu się za siebie przez pół roku (dietka, trening) czułem się najlepiej w życiu pod względem fizycznym, dzięki czemu udało się osiągnąć życiowy sukces (awans do najlepszej 16 w Polsce w Playarenie, na półfinałach brakło 2 bramek do króla strzelców). Przeżyłem świętny wypad na 4 dni z kumplem do innnego kumpla do Barcelony, czuję że na pewno tam jeszcze wrócę. Oprócz tego wakacje w Egipcie, jazdy quadem po pustyni, przejażdzka na wielbłądach i wiele, wiele więcej.

Co do wyjazdów to pierwszy raz zaliczyłem wszystkie wyjazdy Wisły, na które można było jechać: Wrocław, Gliwice, Warszawa, Nieciecza, Warszawa po raz drugi, Białystok, Kielce, Poznań, Szczecin, Zabrze, Kielce po raz drugi i trzeci, wrocłąw po raz drugi i Nieciecza po raz drugi. W sumie 14 wyjazdów na Wisłę, dodatkowo zaliczyłem derby Rzeszowa, 1 wyjazd z Resovią oraz 1 wyjazd z Ruchem. No i oczywiście najlepsze derby od lat, czyli jeden z najlepszych meczów na jakim byłem.

Z negatywnych rzeczy to dostałem mandatów chyba na 700zł, pierwszą w życiu grzywnę i opłaty sądowe. Co lepsze... za parkowanie. Wódkę piłem w tym roku chyba raz, tak to raz na jakiś czas browarki + czasami coś umilającego czas do tego, ale to już bardzo rzadko.

Dodatkowo zrobiłem pierwszy w życiu tatuaż, od kilku miesięcy szukam pomysłu na drugi, ale nie mogę nic znaleźć.

Co do pracy to rozkręcam działalność. Ze średniego wyniku 4,66 umowy w 2016 na 99% dociągne do równych 9 umów w 2017, więc wielki progres. Co do zarobków to nie mam co narzekać, udało się odłożyć już całkiem sporą kwotę, powoli zastanawiam się w co ją zainwestować.

Pozatym nabiłem ponad 1400 postów, był to najbardizej mój aktywny rok na forum od czasów rejestracji.
Podsumowując oby przyszły rok nie był gorszy :beer:

Awatar użytkownika
Eyesmon
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4002
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Eyesmon » 03 sty 2018, 22:55

To ja też coś.

Milan - wiadomo. oczekiwania oczekiwania a efekt był jaki był. Ale na koniec roku przynajmniej wygraliśmy derby
Repra - jw. Mam to samo przeczucie ;)

Z życia osobistego to w pracy nieźle. W miłości gorzej ale się trzeba było pozbierać i to się udało. Za to mogłem sprawdzić kto naprawdę jest moim przyjacielem zgodnie z zasadą że poznaje się ich w biedzie ;)
Postawiłem na podróże. W 2 półroczu udało się zwiedzić Berlin, Izrael oraz Polskę (Łódź, Poznań i Trójmiasto gdzie nie było mnie lata...). A końcem stycznia lecę do Azji na zorganizowaną przez siebie samego wycieczkę z 12 obcymi osobami z facebooka ;)

Sylwester był szalony. W sobotę byłem w Gdańsku, w niedzielę w Sopocie, wieczorem domówka na Śląsku a w Nowy Rok jeszcze Kraków.

Poznałem niesamowitych ludzi. Także tu (dzięki za wsparcie w moim wątku prywatnym i dobre rady). Mam nadzieję, że w 2018 uda nam się zorganizować jakieś spotkanie czego Wam i sobie życzę ;)

Dużo zdrowia i szczęścia bo podobno na Titanicu wszyscy byli zdrowi :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”