Premier League 2014/2015 - Strona 12

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Mistrzem zostanie

Man City
4
20%
Liverpool
3
15%
Chelsea
5
25%
Arsenal
3
15%
Everton
1
5%
Tottenham
1
5%
Man Utd
3
15%
ktoś inny
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Premier League 2014/2015

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 03 mar 2015, 18:04

Bassu pisze:Chyba sobie jaja robisz, że piszesz o Ozilu, Sanchezie i Macie jako o zawodnikach, którzy się nie aklimatyzują Nie wiem też co masz do reszty, ale widać że ostatnio oglądałeś z PL tylko mecz o którym napisałeś.
Zabiles mnie... Ty serio rozumiesz tylko to co ktos Ci wylozy lopata? OK- moglem wstawic buzke, moze bys zlapal subtelnosc.
Bassu pisze:BTW, ciekawe dlaczego tak Hiszpanom prędko do PL skoro w Hiszpanii gra się lepiej? Chyba nie posądzasz wszystkich piłkarzy, że lecą na hajs?
Oczywiscie.
Bassu pisze:Betonowa Hiszpania dopiero w tym roku wykreowała może z 4 topowe drużyny, reszta to przepaść.
:)

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2058
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 03 mar 2015, 18:05

Bassu pisze: bo tu in plus zawsze bedzie PL, choćby nie wiadomo jak ktoś głośno krzyczał, że od kasy w głowach się poprzewracało. Jak włączam mecz z dolnej tabeli PD to zasypiam, nie ma szans żeby dało się go obejrzeć do końca, chyba że ogląda się pod kątem jakiegoś zawodnika, talentu
Widzisz, ja mam odwrotnie, jak ostatnio włączyłem Stoke-Hull to miałem poczucie, że to najgorszej spędzone 2 godziny w tym roku więc to co piszesz dalej
Bassu pisze:Każdy wybiera to co lubi, nie ma sensu się spierać. Dlatego jest wybór.
Jest jak najbardziej odpowiednie i chęć dowiedzenia tego, że mecz w średniaków kopiących się po czole w PL są lepsze od nudnawych meczy w PD niczego tutaj nie dowodzi i raczej nie działają na korzyść żadnej z lig.

Bassu pisze:bo nie gra się pół sezonu z ogórkami gdzie można sobie windować statystyki. Dlatego jak widzę zachwyt, że Messi strzelił 4 gole rywalowi i jest bogiem, to najpierw się wkurzałem i irytowałem, a teraz po prostu zostawiam to bez komentarza.
O, i kolejny argument, który można rozumieć na dwa sposoby, ja go rozumiem właśnie w tej drugi.Zawsze argument, że liga angielska jest wyrównana i to jest super, a w PD Real i Barcelona nabijają punkty na ogórkach.Jak widać w tym sezonie aż tak źle z tym nie ma, najwięksi w Hiszpanii potykają się, ale zmierzam do tego, że Barca i Real są po prostu mega mocne w przeciwieństwie do angielskich drużyn, które niby pod pozorem wyrównanej ligi nie potrafią ograć Palaców czy innej Swansea co jak widać też się przekłada na rozgrywki europejskie.Więc ja raczej widzę to tak - co z tego, że niby wyrównana liga, a nie wynika to z siły, a raczej słabości tych miliardowych drużyn tworzonych przez oligarchów,szejków czy bogaczy zza oceanu.

Ponadto, moje osobiste przemyślenie - nawet dobrze, że liga angielska będzie mieć jeszcze więcej pieniędzy, oznacza to mniej więcej tyle, że przeciętny zawodnik z ligi francuskiej,hiszpańskiej będzie 2,3 razy droższy i tym więcej pieniędzy wpadnie do Lyonu,Rayo czy Hannoveru.Przy tej tendencji, która jest teraz to nie powinno sprawiać problemów drużynom z kontynentu aby otrzymywać pieniądze z Wysp, a i ogrywać na arenie międzynarodowej.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 03 mar 2015, 18:09

Chyba nie posądzasz wszystkich piłkarzy, że lecą na hajs?
A o co niby :D Ozil odszedł bo Real dostał ofertę nie do odrzucenia, Barcelona Sancheza też chciała sprzedać. A tacy Michu,Adriany i inne po prostu dostali podwyżkę to poszli, nie ma wielkiej filozofii;>

Betonowa hiszpania ;) A ta wielmożna liga angielska co roku zalicza eurowpierdol i tylko Chelsea jest w stanie grać w LM dłużej niż 1/8;) A Everton to tylko jedyna angielska ekipa w LE. No doprawdy

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 03 mar 2015, 18:31

No i właśnie. Uderz w stół... Napisałem specjalnie kilka frazesów, żeby pokazać jaki hejt może stać za zapytaniem o mecz ManCity - L'pool. Tylko bić brawo.
League pisze: A ta wielmożna liga angielska co roku zalicza eurowpierdol i tylko Chelsea jest w stanie grać w LM dłużej niż 1/8;)
Nie moja wina, że piłkę nożną oglądasz od dwóch sezonów.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 03 mar 2015, 18:36

No shit Sherlock!
Bassu łowca hejtów! Leże!

Rozumiem, że za celowe pisanie frazesów, żeby wywabić wszystkich hejterów zabrałeś się 3 lata temu?
Gratuluje zacięcia.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 03 mar 2015, 18:38

EnJoy pisze: O, i kolejny argument, który można rozumieć na dwa sposoby, ja go rozumiem właśnie w tej drugi.Zawsze argument, że liga angielska jest wyrównana i to jest super, a w PD Real i Barcelona nabijają punkty na ogórkach.Jak widać w tym sezonie aż tak źle z tym nie ma, najwięksi w Hiszpanii potykają się, ale zmierzam do tego, że Barca i Real są po prostu mega mocne w przeciwieństwie do angielskich drużyn, które niby pod pozorem wyrównanej ligi nie potrafią ograć Palaców czy innej Swansea co jak widać też się przekłada na rozgrywki europejskie.Więc ja raczej widzę to tak - co z tego, że niby wyrównana liga, a nie wynika to z siły, a raczej słabości tych miliardowych drużyn tworzonych przez oligarchów,szejków czy bogaczy zza oceanu.
Tu jest pies pogrzebvany.
"Slabosc" Levante nie polega na tym ze jest slabe bo pierze je Barcelona czy Real. Ale dlatego ze Barcelona czy Real sa tak silne ze to Levante ostro piorą. Natomiast "sila" Aston Villi nie polega na tym ze potrafi zremisowac z Man City. Ale dlatego ze Man City nie jest az tak silne zeby ostro prac Aston Ville. Aston Villa gdyby zagrala dziesiec meczow z Levante smiem watpic aby dala im rade w trzech.

Wczoraj widzielismy mecz Roma-Juve. Ogladam lige ang co tydzien i niepamietam takiego meczu na Wyspach. Tak zagranego taktycznie. Juventus dalo taki pokaz gry taktycznej jakiej w Anglii nigdy nie zobaczymy. Pomijam atrakcyjnosc tego. I pewnie dlatego ze to malo atrakcyjne, kibice w Anglii wymagaja ciaglego biegania od jednbej bramki do drugiej. Tyle ze z jakoscią futbolu malo to ma wspolnego. Z widowiskowoscią, tak.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 03 mar 2015, 18:42

Bassu pisze: Nie moja wina, że piłkę nożną oglądasz od dwóch sezonów.

No ten sezon napisałem, poprzedni chelsea znowu najlepiej co nie dziwi, ćwierćfinał mu, to tyle
2 sezony temu żadnego w ćwierćfinale nie było
3 sezonu wspomniana Chelsea wygrała, innych ekip nie było w ćwierćfinale nawet. No rzeczywiscie nie twoja wina że bzdury wygadujesz.

sprawdzę sobie LE, sezon temu żadnej angielskiej nie było w ćwierćfinale(1/8 nie sprawdzam)
2 sezony temu Chelsea wygrała, Newcastle i Tottki odpadły w ćwierćfinale
3 sezony temu żadnej angielskiej ekipy w ćwierćfinale nie było.

edit. Widzę jednak oglądam dłużej niż 2 lata :D

To że większosć graczy idzie do Anglii bo jest większy hajs to żadna nowość ani ujma, ot każdy chce zarabiać więcej ale nie wiem czemu robić problemy z przyznaniem tego.
Ostatnio zmieniony 03 mar 2015, 19:28 przez League, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 03 mar 2015, 18:53

Emerald pisze:No shit Sherlock!
Bassu łowca hejtów! Leże!

Rozumiem, że za celowe pisanie frazesów, żeby wywabić wszystkich hejterów zabrałeś się 3 lata temu?
Gratuluje zacięcia.
Bądź poważny człowieku, po prostu szokuje mnie infantylność Twojego pytania i podjęcie kolejnej dyskusji z cyklu, która liga jest lepsza.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 03 mar 2015, 18:56

Bassu. Ja serio nie pytalem o to która liga jest lepsza.
Ja pytalem o konkretne aspekty i o nich rozmawialem (z Morrowem na przykład) gry i funkcjonowania klubów w PL.
To ze masz jakiś kompleks i doszukujesz się dziwactwa czy "hejterow" to naprawdę nie jest mój problem czy moja wina!

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 03 mar 2015, 20:17

Emerald pisze:Serio - mialem wrazenie jakby zadna z druzyn nie miala zadnej taktyki na ten mecz bardziej skomplikowanej niz ustawienie zawodnikow na boisku i zastanawiam sie czy to tylko moje wrazenie czy faktycznie tak to wygladalo i czy jest to cos wyjatkowego czy standard (co mialem poruszyc przy okazji dyskusji nad powodami slabosci angielskich druzyn w LM, ale sie nie odwazylem ).
Stworzyłeś problem - polega on na tym, że twierdzisz, jakoby żadna z drużyn nie grała skomplikowanie. Pijesz do tego w sposób oczywisty i piszesz o grze podwórkowej, a potem podważasz skuteczność taktyki. Jako kibic Barcelony oczekujesz w moim rozumieniu, że futbol musi być oparty na koncepcjach taktycznych, ergo każdy inny mecz jest dla Ciebie gorszy i pytasz o to w swoim poście. Na wyspach jednak jest inna mentalność i wcale nie wolno zestawiać obu lig, drużyn, trenerów i LM. Wszystko rządzi się swoimi prawami, jednak ja już dawno w PD nie widziałem widowiska. A w każdy weekend, mam na każdym poziomie PL ładne bramki, grę do odcięcia i piękne parady bramkarzy+otoczkę w postaci kibiców. Wszystko to wygrywa w moim mniemaniu z nudną i senną grą PD, z której jeśli mam coś wybierać to będzie AM, bo są w stanie nawiązać walkę o mistrza.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 04 mar 2015, 8:37

Nie stworzyłem problemu tylko dokonałem obserwacji, która mnie poruszyła i chciałem ją skonfrontować z kimś kto ma większe pojęcie.
I mówiłem o tym że skoro grają podwórkową piłkę(która owszem może być widowiskowa) to nie dzieje się, że dostają w Europie. Tyle.
To, że Tobie się podoba - proszę bardzo. Podoba się wielu ludziom i nie d,owi mnie to. Mnie przypomina ligę polską. :)

Ale powiem Ci, że rozmawiając z Tobą teraz i zestawiając tonz Twoimi innymi wypowiedziami dokonuje kolejnej obserwacji, którą mam zamiar się podzielić:
1. Fan piłki nożnej opartej na zadymie bez żenady mówiący, że taktyka mu wisi i nie jest potrzebna.
2. Fan gwiazd piłkarskich i wielkich transferów.
3. Admirator "potencjalnych talentów" ceniący ich wyżej niż dobrych zawodników o których jednak już wiadomo, że na poziom CR nie wejdą.
4. Skłonny za kiepską postawę drużyny obwiniać jedyną formację, w której nie gra żadna wielka gwiazda.
5. Gotowy porównywać swoją drużynę do Barcelony jeśli mu to na rękę, ale jeśli ktoś to zrobi a do tego na przykład w kontekście stylu gry czy taktyki to widzi hejt na kilometr. Zrozumiałe jest, że to co mu imponuje to Suárez, Neymar i Messi i pierwsze co byzrobił gdyby mógł to sprowadził przynajmniej dwoch z nich do siebie...

Wnioski- masz 13 lat i do poziomu mistrzowskiego opanowałeś wygrywanie sprowadzonym do MU Suarezem Ligi mistrzów dzięki wyjątkowej sprawności w obsłudze pada? Również dzięki temu nie musisz podawaćbo możesz okiwać wszystkich!
Jedyne co nie pasuje do tej diagnozy to fakt, że strasznie dawno założyłeś konto. Starszemu bratu się znudziło czy to Ty jednak jesteś starszy ale jeszcze się nie czujesz?

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 04 mar 2015, 12:15

Emerald pisze:Ale powiem Ci, że rozmawiając z Tobą teraz i zestawiając tonz Twoimi innymi wypowiedziami dokonuje kolejnej obserwacji, którą mam zamiar się podzielić:
1. Fan piłki nożnej opartej na zadymie bez żenady mówiący, że taktyka mu wisi i nie jest potrzebna.
2. Fan gwiazd piłkarskich i wielkich transferów.
3. Admirator "potencjalnych talentów" ceniący ich wyżej niż dobrych zawodników o których jednak już wiadomo, że na poziom CR nie wejdą.
4. Skłonny za kiepską postawę drużyny obwiniać jedyną formację, w której nie gra żadna wielka gwiazda.
5. Gotowy porównywać swoją drużynę do Barcelony jeśli mu to na rękę, ale jeśli ktoś to zrobi a do tego na przykład w kontekście stylu gry czy taktyki to widzi hejt na kilometr. Zrozumiałe jest, że to co mu imponuje to Suárez, Neymar i Messi i pierwsze co byzrobił gdyby mógł to sprowadził przynajmniej dwoch z nich do siebie...

Wnioski- masz 13 lat i do poziomu mistrzowskiego opanowałeś wygrywanie sprowadzonym do MU Suarezem Ligi mistrzów dzięki wyjątkowej sprawności w obsłudze pada? Również dzięki temu nie musisz podawaćbo możesz okiwać wszystkich!
Jedyne co nie pasuje do tej diagnozy to fakt, że strasznie dawno założyłeś konto. Starszemu bratu się znudziło czy to Ty jednak jesteś starszy ale jeszcze się nie czujesz?
I kto tu jest Sherlockiem. Z tym, że jaki Sherlock, takie wnioski.

EOT

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 04 mar 2015, 12:59

No widzisz Bassu - koniec koncow doszlismy do zgody! Jaki Sherlock takie wnioski i EOT :)

Pozdrowki.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 mar 2015, 19:42

na twitterze mówi się, że po ostatnich meczach Kompany w City i Di Maria w United odstawieni na dzisiejsze mecze.
ludzie już panikują, że Argentyńczyk wyjdzie na Arsenal w poniedziałek i zagra mecz życia :P

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maxskr » 04 mar 2015, 19:47

Obrazek
Di Maria 1 skład.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”