Letnie Igrzyska Olimpijskie - Pekin 2008 - Strona 12

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Kto zdobędzie wiecej medali na IO

Reprezentacja Polski
14
21%
Michael Phelps
54
79%
Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 13 sie 2008, 21:07

Dziekuje bardzo.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 13 sie 2008, 23:57

Taka mała zapowiedź z mojej strony aby nikt nie przespał być może naszych najważniejszych akcentów

Wszyscy nastawiamy sobie budziki na godzinę 4:40 gdyż o 4:42 Otylia płynie w finale na 200 metrów motylkiem :)
Zaś o 4:45 czyli minutę po wyscigu Otylii piłkarze ręczni grają z Brazylią ;)

ps.

I ponownie zachęcam odwiedzić bloga Fyrstenberga i Matkowskiego :)

http://fyrstenbergmatkowski.blog.onet.pl/

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 14 sie 2008, 0:06

wow! Phelps najbardziej utytułowanym zawodnikiem w historii Igrzysk. Historia tworzy sie na naszych oczach 8)

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 14 sie 2008, 0:19

Tak, szkoda, że zamkniety jest Kącik Nocnych Marków, bo do tej 4 już od 3 dni nie mam co robić. :roll:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 14 sie 2008, 0:22

Co ty budzika nie masz na chacie?
Przecież kładziesz sie w kimono nastawiasz dzwonek na odpowiednią godzinę i jazda.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 14 sie 2008, 0:28

Nie da rady, nic mnie nie obudzi jak zasnę. Nawet jak by strzelali z armat obok mnie :lol:

Co by nie było, Otylia na pewno nie należy do faworytek dzisiejszego finału, ale na medal jest szansa. Dobrze, że Polka plynie na 6 torze, obok Jessici Schipper, która wydaje się faworytką tego wyścigu.

Awatar użytkownika
lech98
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lech98 » 14 sie 2008, 0:29

I tak następny dzień minął nam bez medalu:(

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 14 sie 2008, 0:32

Dziś będzie lepiej.

Otylia powalczy coś tak czuję. Konkurencja jest na pewno w jej zasięgu, ciekawe tylko na ile popłynęła w eliminacjach.

Siedzę w pracy na nocki więc nie mam problemu ze wstawaniem i wyczekuję godziny 3:00 8)

Oby tylko ręczni dali radę, bo po ostatnim meczu nic mnie nie zaskoczy.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 14 sie 2008, 5:51

Kolejny szczęśliwy dzień w Pekinie...
Otylia czwarta
Badmintoniści przegrali w ćwierćfinale z Chińczykami, chociaż w 1. secie prowadzili 20:17.
Szczypiorniści grają tak słabo, że nawet komentator nie wytrzymuje :roll:

Ogląda ktoś w ogóle piłkarzy ręcznych? Nie znam się na tym sporcie nic a nic, ale w życiu nie widziałem tak zdenerwowanego komentatora. Wenta też chyba powoli nie wytrzymuje.

Już mam dosyć ciągle tych samych konkurencji, w których dajemy d..y Czekam na lekką atletykę.

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 14 sie 2008, 6:22

Grali fatalnie, ale udało się wygrać. Ostateczny wynik 28:25. Nie poznaję tej drużyny, a pomyśleć, że to aktualni wice-mistrzowie świata. Jedno jest pewne, z taką grą nie mamy czego szukać w meczach przeciwko Chorwacji czy też Francji.

Też już mam dość tych ciągłych rozczarowań, z przyjemnością obejrzę rano siatkówkę, bo jak na razie tylko oni nie zawodzą.

Czekamy na medal(e) :roll:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 14 sie 2008, 6:54

limansky pisze:Też już mam dość tych ciągłych rozczarowań, z przyjemnością obejrzę rano siatkówkę, bo jak na razie tylko oni nie zawodzą.
Jak narazie to grali z Egiptem - chlopcem do bicia, oraz groznymi Niemcami w sumie dla wszytskich ale nie zmienia to faktu ze nie jest to topowy zespol..
Dzisiaj dopiero dla nich zaczyna sie zabawa - dobrze ze awans z grupy juz prawie pewny
Z Serbia zawsze nam sie ciezko gra, a Serbowie musza to spotkanie wygrac bo poczatek byl dla nich ostry - Rosja, Brazylia...

Awatar użytkownika
limansky
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: limansky » 14 sie 2008, 7:05

Niby tak, ale dotychczasowe występy Naszych olimpijczyków pokazały, że przeciwnik nie musi być najwyższych lotów, a i tak da się z nim przegrać. Dlatego stwierdzam, że jak na razie to tylko oni nie zawiedli. Nie zmienia to faktu, że dopiero teraz zaczyna się dla siatkarzy prawdziwy turniej, a pierwszy sprawdzian już dziś. 3:2 dla Polski.

Awatar użytkownika
Berik
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Berik » 14 sie 2008, 9:01

limansky pisze:Nie zmienia to faktu, że dopiero teraz zaczyna się dla siatkarzy prawdziwy turniej, a pierwszy sprawdzian już dziś. 3:2 dla Polski.
Ja naprawde licze na siatkarzy...bo na kogo? Otylia juz sie skonczyla(i po co wstawalem o 4:30) , szczypiornisci po porazce z Hiszpania upadli psychicznie...Na tych IO tylko nasi bardziej przecietni olipijczycy odnosza sukcesy,ktore cieszy, ale medale sa po za zasiegiem....Proc,Partyka, debel badmintonistow...ale potrzebne sa medale. Blanik? ale kto jeszcze? Pyrek?

Wszystko sie kiedys konczy i zaczyna. Tak jak Canarinhos w siatkowke..cos czuje,ze ich calkowita dominacja wlasnie sie konczy i juz nikt podchodzac do meczu z nimi nie bedzie myslal tylko o tym ile dostanie.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 166

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 14 sie 2008, 9:41

Chyba to już przerabialiśmy i to niedawno.
Miejsca na takie cuda w sporcie nie ma, dwie kompletne nieznane Chinki startują na pierwszej wielkiej imprezie i obydwie biją rekord świata :lol:

Spójrzcie na innych rekordzistów - same wielkie nazwiska, od wielu lata pracujący na swój sukces.

Zresztą o czym tu gadać, w przypadku chinskich pływczek to już można mówić o tradycji. Szkoda tylko bo medal wręczony na igrzyskach trochę inaczej smakuje niż później przy zielonym stoliku.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”