Manchester United - Liverpool - Strona 19

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Manchester United - Liverpool

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 07 kwie 2024, 18:56

Strasznie mi (nie)przykro chłopaki, że nie wygraliście ligi 7x z rzędu przez 1 pkt (możecie sobie zbić piątkę z Guardiola. Tak troche). Albo 4 z rzędu przez różnice bramek. Ale to troszeczkę inna sytuacja :)

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 07 kwie 2024, 18:59

To jest naprawdę gigantyczna niesprawiedliwość że na koniec sezonu jest się gorszym od swojego rywala. :bicz: A że o 1 pkt przy dużej ilości punktów? No cóż, to nie jest walka z Fulham o 10 miejsce, tylko walka z Man City o mistrzostwo.

Równie dobrze Inter mógłby powiedzieć że to wielka niesprawiedliwość że przegrali LM z City DOPIERO W FINALE. Normanie w ch* nie fair że doszli aż tak daleko a na końcu i tak znalazł się lepszy.
Ostatnio zmieniony 07 kwie 2024, 19:03 przez sickstick, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 07 kwie 2024, 19:03

Serio trzeba być idiotą żeby widzieć tu karnego. Jak można gwizdać karne kiedy atakujący kopie piłkę w bok i specjalnie ładuje się w nogi obrony by mieć rzut karny.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 07 kwie 2024, 19:07

Tylko idiota by nie skorzystal z takiego bledu obroncy. Albo trafiasz w pilke albo liczysz sie z tym ze rywal pomoze sedziemu podjac decyzje o karnym. Na powtorkach tez nie wygladalo mi to na jakies szalenie przekonywujace przewinienie bo Elliott szukal nogi rywala i sie juz kladl. No ale tez w sumie nie bylo tutaj mocnych przeslanek zeby podciagnac odgwizdanie karnego pod oczywisty blad.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 07 kwie 2024, 19:09

Całe szczęście że tego karnego nie było w drugą stronę :rydzyk:

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 07 kwie 2024, 19:12

Na twitterku mignela mi statystyka że Liverpool w dwóch meczach z United oddał w sumie 60 strzałów a trafił 2 razy. Shocking.

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 07 kwie 2024, 19:51

Chlopaczek pisze:
07 kwie 2024, 19:07
Tylko idiota by nie skorzystal z takiego bledu obroncy. Albo trafiasz w pilke albo liczysz sie z tym ze rywal pomoze sedziemu podjac decyzje o karnym. Na powtorkach tez nie wygladalo mi to na jakies szalenie przekonywujace przewinienie bo Elliott szukal nogi rywala i sie juz kladl. No ale tez w sumie nie bylo tutaj mocnych przeslanek zeby podciagnac odgwizdanie karnego pod oczywisty blad.
Masz wolniej, przecież to jest oczywiste że symulka.

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1074

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 07 kwie 2024, 19:57

Irytująca jest ta nieskuteczność Liverpoolu, ale to żadna nowość. Sytuacja się komplikuje. Szoboszlai w pierwszej połowie sam na sam, później patelnia od Robertsona. Błąd Quansaha zdecydowany, ale to młody chłopak, jeszcze nie raz się pomyli. Przed sezonem top 4 to byłby dobry rezultat, ale wszystko potoczyło się tak, że drugie miejsce będzie odbierane jak porażka :)

Co do karnego to młody Eliott zachował się jak stary wyrachowany napastnik. Dziubnął piłkę, był kontakt i to wykorzystał.

Awatar użytkownika
Quercus
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 380

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Quercus » 07 kwie 2024, 19:59

sickstick pisze:
07 kwie 2024, 18:59
To jest naprawdę gigantyczna niesprawiedliwość że na koniec sezonu jest się gorszym od swojego rywala. A że o 1 pkt przy dużej ilości punktów? No cóż, to nie jest walka z Fulham o 10 miejsce, tylko walka z Man City o mistrzostwo.
Tylko że nikt nie mówi o niesprawiedliwości. Wzdychamy sobie.

Wy nie możecie tak wzdychać od 20 lat, a w kontekście Liverpoolu i City życzę, żeby w tym roku się to nie zmieniło. :)

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 07 kwie 2024, 20:09

Ten karny to wygląda na padolino i juz przy upadaniu szukanie kontaktu pomiedzy nogami Anglika. Słaby ten karny

Awatar użytkownika
Zygmunt-1
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 1074

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zygmunt-1 » 07 kwie 2024, 20:14

Przecież tu ewidentnie widać, że obrońca MU trafił w lewą nogę Elliota. Nie oceniam czy na tyle dynamicznie, by przewrócić rywala, ale kontakt był jeszcze przed upadkiem.

Awatar użytkownika
Hersk
Ćwierkator
Ćwierkator
Reputacja: 3052
Kibicuję: Reprezentacji Polski

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hersk » 07 kwie 2024, 20:25

Ogladam to 10 raz i wydaje mi sie ze nie bylo kontaktu. Nie wiem.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 07 kwie 2024, 20:32

Quercus pisze:
07 kwie 2024, 19:59
Tylko że nikt nie mówi o niesprawiedliwości. Wzdychamy sobie
Ja tam pisałem o jakiejś tam niesprawiedliwości ale w trochę szerszym kontekście (albo węższym zależy jak patrzeć). Bo to co Klopp zrobił dla Liverpoolu (ale też dla całej ligi) można śmiało porównać z tym co Wenger zrobił dla Arsenalu czy tam Ferguson dla United w pierwszych ~10 latach i z tej perspektywy fakt, że trafił na gigachada Guardiolę prowadzącego klub na dopingu to max peszek. Kloppek 2 razy zdobył tyle pkt że w każdym innym sezonie w historii tej śmiesznej ligi byłby mistrzem. A tym mistrzem nie był (dodaj sobie do tego, że jedyny raz kiedy był mistrzem wypadł na ten pojebany sezon covidowy i masz ultimate combo peszka) przez co jego legacy nie będzie tak duże jak mogłoby i powinno być i będzie non stop podważane przez fetyszystów trofeów (za 20 lat nikt o żadnym legacy nie będzie mówił po za kibicami Liverpoolku żyjącymi historia lol)
To taka trochę niesprawiedliwośc dziejowa z perspektywy kibica Liverpoolu (albo sprawiedliwośc z perspektywy kibica United czy tam innego Arsenalku whateva). Dlatego tak napisałem.
Jasne, że przegranie mistrzostwa bo ktoś zdobył więcej pkt samo w sobie żadna niesprawiedliwością nie jest. (chyba że ten ktoś jest constant ciągnięty za uszy przez sędziów ale zostawmy to hehe)

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 89
Kibicuję: Liverpool

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 07 kwie 2024, 20:39

Zygmunt-1 pisze:
07 kwie 2024, 19:57
Irytująca jest ta nieskuteczność Liverpoolu, ale to żadna nowość. Sytuacja się komplikuje. Szoboszlai w pierwszej połowie sam na sam, później patelnia od Robertsona. Błąd Quansaha zdecydowany, ale to młody chłopak, jeszcze nie raz się pomyli. Przed sezonem top 4 to byłby dobry rezultat, ale wszystko potoczyło się tak, że drugie miejsce będzie odbierane jak porażka :)

Co do karnego to młody Eliott zachował się jak stary wyrachowany napastnik. Dziubnął piłkę, był kontakt i to wykorzystał.
Od paru spotkań jest tak , że początek meczu i rywale już stwarzają okazję (Brighton , Sheffild, United) ileż można ?
Te wykończenie akcji też kuleje jak nie wiem co.
Dzisiaj po pierwszej połowie mogło być już 0-2 i zaczynasz druga połowę na spokojnie .
I już to pisałem dzisiaj wiele razy , ale mam wrażenie że chcemy wejść z piłką do bramki tylko po co ?

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 89
Kibicuję: Liverpool

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 07 kwie 2024, 20:39

Zygmunt-1 pisze:
07 kwie 2024, 19:57

Od paru spotkań jest tak , że początek meczu i rywale już stwarzają okazję (Brighton , Sheffild, United) ileż można ?
Te wykończenie akcji też kuleje jak nie wiem co.
Dzisiaj po pierwszej połowie mogło być już 0-2 i zaczynasz druga połowę na spokojnie .
I już to pisałem dzisiaj wiele razy , ale mam wrażenie że chcemy wejść z piłką do bramki tylko po co ?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”