Koncerty i Imprezy godne polecenia :D - Strona 19

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Koncerty i Imprezy godne polecenia :D

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 31 sie 2017, 3:27

Ja też nie.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 26 wrz 2017, 14:17

Waters w przyszłym roku w Krakowie. Ktoś się wybiera?

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 26 wrz 2017, 14:24

A ja się zastanawiam na Royal Moscow Ballet w Zabrzu.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 26 wrz 2017, 14:26

sickstick pisze: Royal Moscow Ballet
Ty nie jesteś z Gdańska? W Gdyni też wystepują.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2060
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 26 wrz 2017, 14:49

Sick nasze rejony, Rybnik czy cos takiego ,a tyrka chybaw Opolu :P

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 26 wrz 2017, 14:55

:lol2: faktycznie, pomylilem z Sesto.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 04 gru 2017, 22:32

http://www.efest.pl/kalendarz/

Wygląda to mocarnie. Nie pamiętam aż tak mocnego koncertowego roku w Polsce na jaki zapowiada się 2018r. Trzeba będzie chyba brać kredyty.

Metallica, Pearl Jam, Guns'N'Roses, King Crimson, Waters, Depeche Mode, Judas Priest, Ozzy Osbourne a wiele wskazuje, że przyjedzie też U2. A to przecież tylko wierzchołek bo potwierdzeni są też Deep Purple, Toto, Iron Maiden, Black Label Society, Bryan Adams, Camel, Editors, Franz Ferdinand, Parov Stelar, Gorillaz, Florence, Jessie Ware, Manson, Nightwish, Within Temptation i gwiazdki pop jak Bruno Mars, Ed Sheeran, James Blunt, Macklemore, Rag'n'Bone Man czy Sam Smith.

I to wszystko zanim poznaliśmy wszystkich headlinerów festiwalowych. Pod tym względem Polska stała się imperium, tylko skąd wziąć tyle kasy na bilety skoro każdy jeden kosztuje majątek :(

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 04 gru 2017, 22:48

30.04.2018 Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox (Stodoła, Warszawa)

Oglądam gościa odkąd pojawił się na YT, a nie wiedziałem, że już był w Polsce.

Awatar użytkownika
futbolowa
Czerwona Diablica
Reputacja: 2025
Kibicuję: RKS Raków + ManUTD
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: futbolowa » 05 gru 2017, 0:01

Dzidek_ pisze:Czy znasz jakieś miejsce w Sieci, gdzie aktualizuje się taką możliwie prostą listę koncertów także o mniej znane zespoły? Taka forma to złoto, można szybko przejrzeć bez szperania. Pomimo pilnowania największych serwisów i tak zdarza się, że coś się przegapi (jak DachaBracha jesienią).
Np. https://www.last.fm/pl/events
Wklep sobie swoje miasto albo stolicę, daj margines 500 km i będziesz miał od cholery propozycji :)

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 02 lut 2018, 17:27

Na King Crimson też się wybieram.

Nick Cave na Openerze. Tego już niestety nie dźwignę. Cholernie żałuję, że nie dałem rady pójść na ubiegłoroczny koncert w Warszawie, bo to podobno była magia w najczystszej formie.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 08 mar 2018, 14:52

PRZYSTANEK WOODSTOCK PRZESTAJE ISTNIEĆ. Od tego roku impreza będzie nosiła nazwę PolAndRock Festival. Nie wiadomo jeszcze czy obecność w nazwie nazwisk dwóch znanych dziennikarzy - Michała Pola i Maćka Rock, jest przypadkowa :lol2:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 27 mar 2018, 1:01

Ekipa Nouveau Riche Music w składzie: Mr. Polska i rewelacyjny Boaz van de Beatz, podczas Red Bull Music Academy Culture Clash (26.05.2016 w Rotterdam Ahoy).

Dla mnie rozpierdol!!

PS wiem że dyskusja zwykle trwała tutaj o koncertach w przyszłości, ale.. temat brzmi "godne polecenia", a odsłuch tego 40 minutowego seta jest godny polecenia.

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 27 mar 2018, 2:59

Mozg rozjebany.

Awatar użytkownika
petru
Administrator
Administrator
Reputacja: 680
Kibicuję: Konstytucja

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 04 sie 2018, 14:51

Niesamowicie dobry koncert Watersa wczoraj. Pomijając aspekty polityczne, piękna sentymentalna podróż (wzruszyłem się przy pryzmacie) i to zajebiste tempo. Chciałbym tak nakurwiać w wieku 74 lat. Także jeśli ktoś ma możliwość jutro w Gdańsku, to koniecznie :P.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 07 sie 2018, 13:13

petru pisze: Niesamowicie dobry koncert Watersa wczoraj. Pomijając aspekty polityczne, piękna sentymentalna podróż (wzruszyłem się przy pryzmacie) i to zajebiste tempo. Chciałbym tak nakurwiać w wieku 74 lat. Także jeśli ktoś ma możliwość jutro w Gdańsku, to koniecznie :P.
Ja za to byłem dwa dni później w Gdańsku i jestem po drugiej stronie barykady. Drugi raz chyba bym się nie skusił. Zniesmaczenie ilością polityki wygrało z muzyką i jej jakością.

Byłem w tym roku na Pearl Jamie, King Crimson, Dire Straits Experience i Guns N'Roses. Na każdy z tych koncertów poszedłbym jeszcze raz, na Watersa niekoniecznie, choć muzycznie i wizualnie był w czołówce. Muzyka powinna łączyć a nie dzielić a po raz pierwszy spotkałem się na koncercie z sytuacją, że ludzie, już nieco zmęczeni ilością polityki, w pewnym momencie zaczęli się dzielić na tych, którzy żywo reagowali na kolejne polityczne manifesty Watersa oraz tych, którzy temu nie przyklaskiwali. Spojrzenia i wręcz wrogość, jaka w tych momentach dała się ewidentnie wyczuć wśród ludzi będących obok siebie, była dla mnie zupełnie nowym doświadczeniem na koncercie. To chyba nie jest właściwa droga panie Waters.

Audiowizualnie ten koncert to była uczta pod każdym względem i perfekcyjnie wyreżyserowany spektakl ale ilość polityki i indoktrynacji dla mnie nie do zaakceptowania. W niedzielny wieczór nie tłukę się na drugi koniec Polski, po to żeby Anglik, który przyleciał tu na 3 dni, pieprzył przez 1/3 koncertu o swojej nienawiści do prezydenta USA, łamaniu konstytucji, imigrantach czy Palestynie, co chwilę bombardując mnie z telebimów filmikami polityków, którymi gardzi czy zdjęciami Trumpa z małym penisem albo przebranego za świnię. Waters zawsze był aktywny politycznie, to było oczywiste, że się tego nie uniknie, ok, niech sobie zakłada koszulki KODu i je dalej całuje, niech wrzuci jakąś wstawkę polityczną na telebimie, niech wykorzysta kult jakim jest otoczony i powie coś zgodnego z własnymi przekonaniami, jak robili to niedawno Vedder czy Jagger ale mielenie przez ponad 40 minut polityki na scenie było niesmaczne. Za dużo, dużo za dużo.

Nie piszę o tym, bo mnie dotknęło to personalnie, w żaden sposób nie czuję się urażony poglądami Watersa, to jego indywidualna sprawa. Strasznie irytuje mnie jednak przekształcanie koncertu, który miał być wielką sentymentalną podróżą muzyczną (zabrałem nawet rodziców, którzy musieli przejechać całą Polskę) w wiec polityczny a tym to się skończyło.

Gilmour>Waters

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”