Celtic - Milan 20 II 2007 - Strona 3

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki

Kto będzie grał dalej ?

Celtic Glasgow
17
35%
AC Milan
31
65%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 06 mar 2007, 14:18

Uchi_ pisze:jedyna nadzieja Celticu chyba w osobie Artura Boruca, muszę przyznać, że jest on w stanie wyciągnąć większość piłek.

Tak trochę asekuracyjnie się wypowiadacie - Milan jest zdecydowanym faworytem - jak przegra to będzie chyba największa sensacja [chyba, ze ManU jeszcze odpadnie :D]
Boruc może zagrać genialne spotkanie - wyciągac niesamowite piłki, ale nie każda piłke idzie obronić. Istnieje coś takiego jak strzały nie do obrony :p Biorac pod uwage umiejętnosci obrońcow Celticu - tych okazji może byc dużo.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 06 mar 2007, 14:26

fieldy pisze: Tak trochę asekuracyjnie się wypowiadacie - Milan jest zdecydowanym faworytem - jak przegra to będzie chyba największa sensacja [chyba, ze ManU jeszcze odpadnie Very Happy]
Boruc może zagrać genialne spotkanie - wyciągac niesamowite piłki, ale nie każda piłke idzie obronić. Istnieje coś takiego jak strzały nie do obrony Razz Biorac pod uwage umiejętnosci obrońcow Celticu - tych okazji może byc dużo.
Oczywiście fieldy Milan jest zdecydowanym faworytem, na dodatek Celtic nie potrafi grać na wyjazdach, a Milan ( jak jest w optymalnej formie ) nie traci ani za dużo punktów, ani za dużo goli u siebie, ale nie ma nic bardziej zgubnego, niż przypisywanie przed meczem Milanowi już 1/4 finału.Jak napisałem, nie potrafią Szkoci grać na wyjazdach, ale pamiętam mecze, gdy Milan tracił przypadkowe gole, które potem się mściły. Artek ma szanse na bohatera, a do stracenia ma i tak mało, bo zapewnił już pucharową fazę i tak Celtom :).MU nie ma szans odpaść, bo w zasadzie Lille musi strzelić 2 gole, a w Teathre of Dream o to ciężko :).

Milan to wygra, ale nie mogę już myśleć o rywalach w 1/4 :).Jeszcze trzeba dopełnić formalności.

Awatar użytkownika
Kendo
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kendo » 06 mar 2007, 17:10

ie trzeba gadac a trzeba grac. Roziwane nadzieje z tym meczem w TV myslalem ze beda chcieli ogladac i podniecac sie wyczynami oruca. Oliveira bez formy?.hmmm patrzac na to ile gral to chyba Anceloti widzi ze ten zawodnik nie jest w formie, Dlatego Oddo-jankul niech hulają i dorzucaja na Pipo i Gioe.Kreatywna,madra gra i presing to powinna byc recepta. nakamura mial ponic nie grtac. Zlamana reka czy cos takiego. Zgadza sie?.

Awatar użytkownika
p.szerge
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: p.szerge » 06 mar 2007, 22:17

Milan nie przegrał już 15 meczów w lidze, więc jest w formie. Szkoda, że nie będzie tego meczu w TVP. Z tego co wiem Celtowie słabo grają na wyjazdach, więc to następny plus dla nas, ale zobaczymy jak to będzie czy przestraszą się atmosfery San Siro. Na ten mecz powróci Seedorf, którego uwielbiam za te jego potężne uderzenie i Dida.

Pech w tym, że Costacurta, Cafu, Kaladze, Nesta i Serginho z powodu kontuzji.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 07 mar 2007, 2:12

Coś tu cisza, nie bede sie za bardzo rozpisywał, bo potem ktos pociądnie temat. Mnie jutro nie ma, wiec któryś z Was ma zadanie bojowe. Bo w dzień sie pewnie wiele zmieni :wink: Dziś mecz Milan - Celtic na Giuseppe Meazza, jak wiemy trzeba wygrać i mowa :]. Jak narazie Milan nigdy nie przegrał z Celticiem ale remis nam nic nie daje. Nie trzeba mówić że Celtic u siebie, a Celtic w domu to niebo a ziemia, mimo iz pierwszy mecz na Celtic zakończył sie remisem 0:0, to może powiedzieć ze tam powinnismy byli wygrać, wiec wniosek jest jeden - w domu ich zjemy :] Ale nic bardzie mylnego, bo to nie bedzie łatwy mecz, tego jestem pewień. Banał mówi "nie ma łatwych spotkań" ale cos w tym jest. Klasykiem już sa słowa Gallianiego po meczu na Celtic Park - "0:0 to najgorszy z najlepszych wyników" - nie można lekcewazyć Szkotów, bo nikt nam nie da awansu z góry, trzeba zagrać swoje na pełnych obrotach, non stop skoncentrowani. Szybko piłka, kombinacyjnie, wiele bedzie zależało, jak zawsze Pirlo, no i ewentualnie ustawianie. Ewentualna gra choinką pozwala i Rino i Ambro zamykać korytarze podczas gdy Janek czy Oddo sie zapedzą do przodu, takie nasze zapadki :wink: trzeba też pamietać o tym by nie dac im grać w powietrzu.

p.szerge wspomniał o passie w lidze, ale ogółem chyba forma jest dobra naszych graczy, co prawda w meczu z Chievo zawiodła mnie nasza druga linia, ale wierze ze to był wypadek przy pracy, a może nie tyle zawiodła co zagrała na stojąco :P Nie ma nadal Nesty i Kaladze :? ale forma Danele Bonery nakazuje być spokojnym, były "Mleczarz" zagra na stoperze z Paolo Maldinim, który nie grał z Chievo. Na bokach obrony najlepszy nasz możliwe wariant czyli Włoski chirurg i Czeski Nietoperek :P W pomocy chyba standard ? albo romb albo choinka, inaczej tego Carletto nie rozegra, a jak romb to podstawowy - bo Clarence wraca do gry, a bramka w lidze doda mu skrzydełek. Czyli od architekta Pirlo po Kake podstawowa linia pomocy, [Rino i Seedorf na bokach rombu] A atak to zagadka ... Olivka nie grał z Chievo, wraca Superpippo i ponoc pali sie do gry, Gila w obwodze a Gapcio na Curva Sud :P Stawiam na linie ataku Oliveira - Inzaghi jesli zagramy swoim klasycznym ustawianiem.

Bo co ciekawe nie które Włoskie serwisy typują Milan chionką, i to też też ciekawe, nie z dwóją rozgrywajacych a trójką. I dwója DM po bokach, sam nie wiem, to też jest wyjście, tym bardzie że trzeba grac piłką i zageścić środek pola. A jak wspomniałem Gennaro i Massimo bedą asekurowac te korytarze naszych bocznych defensorów.

Kod: Zaznacz cały

1 Dida
44 Oddo - 25 Bonera - 3 Maldini - 18 Jankulovski
       8 Gattuso - 21 Pirlo - 23 Ambrosini; 
             10 Seedorf -- 22 Kakà 
                  9 Inzaghi.
Celtic zagra prawdopodobnie tak: [4-4-2]: 1 Boruc; 12 Wilson, 48 O'Dea, 44 McManus, 3 Naylor; 25 Nakamura, 18 Lennon, 15 Sno, 46 McGeady; 9 Miller, 10 Vennegoor of Hesselink.

Wiele sie mówi o Nakamurze, ale nie tylko pozytywnie, bo zrobiono z niego gwiazde Szkockiej ligi a jak grał w serie A to wiemy :wink: Był maskotka dla sponsorów :P Zmienił sie to fakt, na lepsze, ale daleki jestem od twierdzenia że to on jest najwiekszym zagrożeniem. To nie jest mecz Milan - Nakamura, czy jak by tego chciała Polska prasa Milan kontra Boruc, zycze Arturowi wiele szczescia ale nie w tym meczu :P Może pokazac klase ale oby to nie pomogło.

Każdy inny wynik niż zwyciestwo Milanu to bedzie nie lada niespodzinka [?][już ich dosyć w tej LM :P] sensacja [?], na 10 takich spotkań Milan - Celtic, wygrywamy z 8, ale tu jeden mecz sie liczy. Gramy u siebie i nie widzie innej opcja jak walka i granie swojej piłki, na tym meczu beda fani z Polski wiec nie moga ich nasi piłkarze zawieśc :P Także Forza Milan !

Miałem sie nie rozpisywać :roll:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 07 mar 2007, 21:42

Ewidentnie karny sie należał Celticowi. Każdy oprócz sędziego zauważył, że Maldini zagrał ręką :roll:

Awatar użytkownika
Meczetinio
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Meczetinio » 07 mar 2007, 22:48

wie może ktos jak przebiega dogrywka??

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 07 mar 2007, 22:50

Celtic juz nic nie gra. Milan pewnie gra i chyba juz awansowal. Celticowi ciezko bedzie cos zdzialac

Awatar użytkownika
guru
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 335

Post Wyświetl pojedynczy post autor: guru » 07 mar 2007, 22:50

Tak. Milan strzelił gola, a dokładniej Kaka, po zajebistym rajdzie. Bramkę strzelił pomiędzy nogami Boruca(taka mała ciekawostka :P ). Milan kontroluje mecz i cały czas stwarza sobie sytuacje.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 07 mar 2007, 22:56

Nie rozumiem dlaczego Artur nie wyszedł odważniej do Kaki. Jakoś tak dziwnie na pół siedząco :?

Tak na marginesie to zajebisty dwumecz...Ale to chyba było do przewidzenia

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 07 mar 2007, 22:58

To, że Celtic gra piach na wyjeździe to już od dawna wiadomo. Ale miałem nadzieje, że będą karne, a w nich Arut Boruc. Szkoda mi gościa. To taki celtycki Iker Casillas :) Za dobry jest na Celtic.
Ostatnio zmieniony 07 mar 2007, 22:59 przez wianuch, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 mar 2007, 22:59

Celtic też coś tam stwarza, Beatie mógł strzelić głową, ale uderzył ponad bramką - jedna kontra i może znów być remis. Celtic jak już atakuje to z bocznych stref boiska wrzuca piłki na głowy napastników. Kaka swietnie poszedł z piłką, zawinił obrońca, który dał się minać, a Boruc nic nie mógł zrobić wiecej.
Kilka razy w dogrywce Boruc znakomicie interweniował - nie wiem jak wcześniej, bo inny mecz ogladałem, ale się skończył wiec ... :D

Awatar użytkownika
Meczetinio
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Meczetinio » 07 mar 2007, 23:00

Cris7 pisze:Ewidentnie karny sie należał Celticowi
Milan "uratowany" przez sędziego ,śmieszne :roll: wszyscy fani Mialnu jakich znam osobićie byli pewni głatkiego awansu Milanu, a tu po trudach, dzieki pomyłce sedziego AC Milan przechodzi do kolejnej rundy(chyba bo mecz jeszcze trwa :?: ) zobaczymy jak poradzi sobie w następnej rundzie jak trafi na silniejszego przeciwnika niz Celtic(to samo sie tyczy MU tylko w odniesieniu od Lille)czas pokaże

Awatar użytkownika
Riddick
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Riddick » 07 mar 2007, 23:40

fieldy pisze:Kilka razy w dogrywce Boruc znakomicie interweniował - nie wiem jak wcześniej, bo inny mecz ogladałem, ale się skończył wiec ... :D
Ja oglądałem więc napisze, Boruc grał rewelacyjnie, strzał Kaki w 3. minucie, akcja Maldiniego i ten wolny Seedorfa to mistrzostwo świata w wykonaniu bramkarza, dwa razy go ratowała go poprzeczka ale w tych sytuacjach był bez szans na obronę..

Ogólnie cieszę się z awansu, Milan był lepszy na boisku i powinien już w regulaminowym czasie gry strzelić ze dwie, trzy bramki i zakończyć mecz, Celtic dobrze rozpoczął, później Milan przejął całkowitą kontrolę nad grą, dopiero w drugiej części dogrywki Celtic zaczął coś samemu atakować a tak to czaili się na wolnego dla Nakamury... Kaka strzela gola w swoim stylu, warto podkreślić świetne przygotowanie tego zawodnika, 110 minuta a on śmigał aż miło...

Karny dla Celticu ewidentny ale nie wiemy po pierwsze czy by strzelili karnego a po drugie jakby Milan przegrywał to nie gralby jednym napastnikiem i nastawienie byłoby inne, bo tak to Carlo trochę zachowawczo ustawił drużynę, a to przeciez początek meczu był...

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 08 mar 2007, 0:10

Meczetinio pisze: Milan "uratowany" przez sędziego ,śmieszne Rolling Eyes wszyscy fani Mialnu jakich znam osobićie byli pewni głatkiego awansu Milanu, a tu po trudach, dzieki pomyłce sedziego AC Milan przechodzi do kolejnej rundy(chyba bo mecz jeszcze trwa Question ) zobaczymy jak poradzi sobie w następnej rundzie jak trafi na silniejszego przeciwnika niz Celtic(to samo sie tyczy MU tylko w odniesieniu od Lille)czas pokaże

:roll: Coś ty się chłopie, szaleju najadł ?

Moim zdaniem Milan zdominował grę, prowadził, zwłaszcza Kaka' ciągłe akcje, nie przypominam sobie groźnych okazji dla Cetlicu w ciągu 120 minut, no może poza tą akcją, gdzie miałby być karny.Oczywiście, zagranie Il Capitano ewidentne, ale jeżeli mówimy 'po trudach, dzięki pomyłce' Milan awansuje dalej to [']. Jedynie co można napisać, Celtic uratowany przez Boruca, że w ogóle odbyła się dogrywka. Muszę przyznać, że Artur pokazał klasę, oferty powinny teraz napływać do Glasgow, wcale bym się nie obraził, gdyby Boruc zastąpił Didę :).

Mimo tak pewnej gry, to jednak serce ledwie wytrzymywało :).

Najważniejszy jest awans ! Forza Grande Milan ! :twisted: 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”