Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 2196

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637
Kibicuję: Manchester United

Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 10 kwie 2022, 14:45

Szczerze wątpię, czy jest obecnie na świecie menager który dźwignie ten zespół. Ten Hag być może ma papiery na bycie topem, ale wszystkie obecne statystyki przemawiają za tym, że ta kadra nie chce po prostu grać albo jest nieszczęśliwa albo nie rozumie o co chodzi we współczesnej piłce. Rangnick miał być wybawcą, mentorem, gagenpressing i te sprawy, a my stoimy i patrzymy jak inni pędzą do przodu. Absolutnie nie spodziewałem się, że 2022 rok przyniesie aż tyle rozczarowań i zawodów. Ja bardzo często wracam do czasów Mou i nagonki na gościa, który najlepiej opisał to co dzieje się w szatni. Ale pisać szeroko można o każdej złej decyzja jaka w ostatnich 10 latach została podjęta i teraz mamy kulminację. Nie dziwie się, że Holender zgodzi się na pracę w Untied tylko wtedy jeśli będzie mógł na własną ręke wyczyścić kadrę i mieć wyłącznie swoich współpracowników a nie jakiś Fleczerów i Carrików w roli asystentów chociażby. Nie wierzę też, że Rangnick to aż taki zły trener, to kwestia tego że drużyna wygląda na wypalona, jest zbieraniną różnych pomysłów z ostatnich 10 lat i teraz muszą ze sobą grać, a nie potrafią. Nie wiem co musi się wydarzyć żeby maszyna ruszyła, jako kibic mam ochotę odesłać Rashfroda i inne "talenty" daleko z Manchestru. Trzeba przestać wreszcie stawiać na tych naszych golden boyów, wrócić do podstaw, ten klub musi się określic na każdym poziomie działania. Na razie wnioskuje, że okresił się tylko ws. zarabiania kasy i ta droga rujnuje sportowe aspekty. Moim zdaniem najlepiej gdybyśmy zajęli 8 miejsce i olali w przyszłym roku puchary, zostali na własnym podwórku i pod wodzą nowego mengara budowali wszystko od nowa, na spokojnie, trochę jak Arsenal. Bo od efektów wow był do wzięcia Conte, no to teraz trzeba zacisnąć zęby i mieć jaja żeby przyznać sie do wielu błędów sprzed lat i miesięcy, a moim zdaniem takim błędem było zwolenienie Solskiera. Nie mówię, że miał zostać ale powinien dograć do końcna ten sezon, bo post factum okazało sie, że miał za sobą wielu zawodników, a Ranginck kadrowo niczego nie zmienił, zero rewolucji w stylu wypierdolenei HM ze składu i bycia kapitem. Niemiec tak jak pisałem, wg. mnie słaby warsztatowo nie jest, ale nie ma jaj do pokazywania kto rzadzi i dlatego grają u niego Ci, którzy są od zawsze i mają nawjwiększe tygodniówki. Bardzo źle to wszystko wygląda, nie jestem w stanie przewidzieć gdzie skończy się degrengolada, ale obecnie z tych markowych europejskich drużyn jesteśmy największym pośmiewiskiem i nikt nie chce tego zauważyć, bo nie ma trzesienia ziemi, a tylko spuszczanie głowy gdy od każdego dostajemy bęcki. Jestem przekonany, że dopóki najpierw będziemy patrzeć na zarobki, wykresy, ekonomię, a potem dopiero na sportowe aspekty, to za chwile górka pieniędzy się skończy i zaczniemy bankrutować, bo żaden sponsor nie będzie miał ochoty podpsiywać się pod taką jakością jaką prezentujemy na boisku. Z obcnego składu widzę tylko DDG, Varana, Bruno, Sancho i McTomaka jako tych którzy mogą czuć sie bezpiecznie. Reszty nie mam ochoty oglądać, zwyczajnie ich ryje psują mi popołudnie gdy włączam swoją ulubioną drużyne. Niech już dadzą sobie spokój Lingardy, Pogby, Fredy, Shawy i całą reszt zbieraniny. Ode mnie wilczy bilet po tylu latach upokorzeń na wszystkich frontach.

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 12 kwie 2022, 19:23

No to można chyba już ogłaszać nazwisko nowego managera. Tyle info od tygodnia, teraz Ornstein dodaje brejking niusa, więc nie ma szans, by to padło na ostatniej prostej.

Wyjaśnij mnie Eryku.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 12 kwie 2022, 19:29

oj nie ma szans
Spoiler:
nie no tak serio w tym przypadku nie przewiduje niespodzianki

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 12 kwie 2022, 19:32

Nie no, wiadomo, że teoretycznie póki nie ogłoszono, to wszystko się może zdarzyć. Ale w praktyce sobie nie wyobrażam, żeby do tego transferu nie doszło, skoro donoszą, że już wszystko dograne, to imo dograne, ale oficjalka najwcześniej w przyszłym tygodniu, bo w weekend Ajax ma finał pucharu i przed nim nie będzie żadnych ogłoszeń.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 14 kwie 2022, 15:38

Ostatnio mówiło się o zmianach na OT, jedną z opcji była przebudowa, inną budowa nowego obiektu, ale ostatecznie ma być przebudowa tej południowej trybuny.

Awatar użytkownika
szmagel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 612

Post Wyświetl pojedynczy post autor: szmagel » 14 kwie 2022, 15:55

ciekawe, tam idzie linia kolejowa

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 14 kwie 2022, 16:04

Wcześniej czytałem, że ma zostać przesunięta, a trybuna ma wejść w to miejsce. Nie wiem, jak to będzie, ale ta jedna trybuna została do rozbudowania i dociągnięcia do pozostałych. Ciekaw jestem, czy to będzie tylko remont tej jednej, czy szerszy, bo co prawda nie byłem nigdy na OT, ale słyszałem, że to trochę ruina.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 14 kwie 2022, 18:16

piotrcies pisze:
14 kwie 2022, 16:04
Wcześniej czytałem, że ma zostać przesunięta, a trybuna ma wejść w to miejsce.
Obrazek
To by chyba trzeba było wyburzyć te domki żeby ją odsunąć od stadionu :P

Awatar użytkownika
Bassu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 637
Kibicuję: Manchester United

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 15 kwie 2022, 11:05

Wszyscy czekają na ofloszenie Ten Haga, podobno ma być ona ogłoszona po finale pucharu Holandii, bo władze Ajaxu nie chcą przedłużać szumu medialnego. Plotek wokół tego tematu faktycznie jest całkiem sporo, dzisiaj czytałem że Holender nie pierdolił się w tańcu i jego rozmowa o prace wyglądała jakby to on przesłuchiwał United i wytykał im wszystkie błędy. Mówi się też, że poza czystką w składzie znowu zaistnieć ma Donny a dodatkowo przybyć mają zawodnicy tacy jak Anthony, Bergwajn i Dybala. Coraz głośniej jest też o Rudigierze oraz o szukaniu defensywnego pomocnika. Ten Hag ma mieć możliwość zawetowania każdego transferu, pełną kontrole nad doborem swoich asystentów itd. Nadmienię tylko, że wszyscy mówią, że dla niego nasz klub to może być krowi placek i w ogóle nie dziwie się, że stawia takie warunki liczącym tylko na zyski Amerykanom i leniwym pracownikom klubu.

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 15 kwie 2022, 18:41

Bassu pisze:
15 kwie 2022, 11:05
Coraz głośniej jest też o Rudigierze oraz o szukaniu defensywnego pomocnika.
Marzenie.
Bassu pisze:
15 kwie 2022, 11:05
Mówi się też, że poza czystką w składzie znowu zaistnieć ma Donny
On póki co się od Evertonu odbija, więc bym nie szalał. Ale rezerwowy za Bruno jest potrzebny tak, czy siak, a nasi AM zgodnie wspólnie odchodzą.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 16 kwie 2022, 17:12

Hahahahahahahahahaha

Ale frajerzy

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 16 kwie 2022, 17:21

czarny samael pisze:
15 kwie 2022, 18:41
Marzenie.
Rudiger marzeniem? Niby dlaczego?

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 16 kwie 2022, 17:27

Pewnie lepsze kluby go będą chciały.

Awatar użytkownika
Delpiero14
Bianconero
Bianconero
Reputacja: 7075
Kibicuję: Futbolowi z XIX wieku

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Delpiero14 » 16 kwie 2022, 17:28

Ma takie żądania finansowe że akurat jednym z niewielu klubów które byłyby w stanie je spełnić jest właśnie nie liczące swoim graczom tygodniówek MU.

Awatar użytkownika
piotrcies

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 16 kwie 2022, 17:36

Loooo, ale urwał z wolnego!

Siuuuu

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”