Finał LM 2018 Real Madryt - Liverpool FC - Strona 23

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
ODPOWIEDZODP

Kto zwycięży

Real Madryt
7
64%
Liverpool FC
4
36%
RLG
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 208

Finał LM 2018 Real Madryt - Liverpool FC

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 28 maja 2018, 23:23

Dobra, czasem nią bywał.

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 28 maja 2018, 23:24

Wlasnie bylismy swiadkami jak ktos zmienil na forum wlasne zdanie.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 maja 2018, 23:26

To jak tam, Bernabeu, podyskutowałeś? :)

Gdybym jeszcze był na etapie kupowania koszulek meczowych, to na pewno kupiłbym koszulkę Ramosa przed dowolnym innym piłkarzem.

Odkąd stał się kapitanem tej drużyny, jego mentalność tylko się poprawiała. Kiedyś pod względem kartek czy ustawienia w obronie był nieprzewidywalny. Bardzo często łamał linię spalonego. Dziś jest graczem wybitnym, żywą legendą, liderem i znakomitym kapitanem, jakiego taka Barcelona może obecnie tylko zazdrościć, bo ma w tej roli gości, którzy po prostu są pozbawieni cech przywódczych.

A hejterzy mogą spadać na drzewo. Niech spojrzą do własnego podwórka, bo łatwo i w nim nasmrodzić.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2018, 23:45 przez Kluchman, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 28 maja 2018, 23:33

Ramos jest też kapitanem kadry, ale rozumiem, że to kastylijski imperializm. :)
moody90 pisze: napisalbym, ze nie trzeba szukac wsrod maldinich i beckenbauerow, bo z samych zawodnikow z barcelonskim epizodem w karierze pique, alves czy nawet smieszny maxwell maja obecnie po kilka lub kilkanascie trofeow wiecej od ramosa, ale zapomnialem, ze od kiedy real wygrywa seryjnie lm tylko te rozgrywki sie licza
Pique byłby faktycznie najbliżej, ale ma jedną LM i Euro mniej jako podstawowy gracz. Tak, wiem, Puchar Króla > Euro.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2204

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 28 maja 2018, 23:47

Bernabeu pisze: Ramos jest też kapitanem kadry, ale rozumiem, że to kastylijski imperializm. :)
moody90 pisze: napisalbym, ze nie trzeba szukac wsrod maldinich i beckenbauerow, bo z samych zawodnikow z barcelonskim epizodem w karierze pique, alves czy nawet smieszny maxwell maja obecnie po kilka lub kilkanascie trofeow wiecej od ramosa, ale zapomnialem, ze od kiedy real wygrywa seryjnie lm tylko te rozgrywki sie licza
Pique byłby faktycznie najbliżej, ale ma jedną LM i Euro mniej jako podstawowy gracz. Tak, wiem, Puchar Króla > Euro.
nie wiem jakie zasady maja w reprezentacji, ale tam powiedzmy, ze ramos kapitan jest jeszcze zrozumialy, na pewno ma najwiekszy staz, a przede wszystkim brak alternatyw bo z tych bardziej doswiadczonych zawodnikow wiekszosc gra w barcelonie, a raczej trudno sobie wyobrazic katalonczyka przewodzacego reprezentacji hiszpanii, zwlaszcza przy obecnej sytuacji politycznej, nieprawdaz?

nie mowie, ze puchar krola>euro, ale pisanie ze najbardziej utytulowany jest ktos, kto nie ma najwiekszej liczby trofeow (czyli nie spelnia takiego najbardziej obiektywnego warunku) i przerzucanie sie, ze ma jedna lige mistrzow wiecej (choc na papierze ma tyle samo), jednoczesnie pomijajac fakt, ze ma chyba trzy czy cztery krajowe mistrzostwa mniej jest dosc naciagane. zreszta temat kompletnie sie rozmyl, bo ja nie podwazalem tego, ze ramos jest utytulowany, tylko ze jest normalny :P

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 29 maja 2018, 1:58

Ramos od 2005 roku gra jako podstawowy zawodnik w Realu, nikt nie ma w Madrycie takiego stażu (a w Realu jest tradycja mianowania kapitanem gracza z najdłuższym stażem!), tylko Ronaldo ma podobną pozycję w szatni, tylko Ronaldo prezentuje odpowiedni poziom sportowy w tej ekipie do bycia kapitanem i nikt nie jest w stanie spełniać tak dobrze roli lidera. No to kto miał zostać kapitanem?

Ciekawostka - jak dobrze sprawdziłem, co najmniej od 2005 roku w wyjściowym składzie klubów z czołówki w Europie grają tylko Buffon, Iniesta i Ramos. Po tym sezonie tylko zostanie Ramos. Może kogoś pominąłem, ale i tak gigant. On już teraz w Realu zagrał tyle meczów co Puyol przez całą karierę w Barcy. Ile lat miał Puyol jak został kapitanem Barcelony? 25? Ramos został kapitanem w Realu po rozegraniu 450 meczów i 10 latach gry.

A to abstrahując od faktu, że on przede wszystkim świetnie wywiązuje się z tej roli na boisku, o czym najlepiej świadczy jego pozycja w Realu i puchary w gablocie. I tyle z Twoich postów o tym jak to Real prezentuje niskie standardy dając opaskę Ramosowi. Ramos w takich okolicznościach byłby kapitanem w każdej drużynie w jakiej gra, w Barcelonie i Bayernie także.

I nie mam najmniejszej ochoty przekonywać do polubienia Ramosa. Dlaczego? Patrz wyżej, jak ktoś nie lubi Realu (i prezentuje taki a nie inny poziom) to nazwie go ciotą, pizdą, mendą i pajacem, więc co ja mogę odpowiedzieć? :) Ty zakwestionowałeś jego status kapitana, więc się odniosłem. Tacy zawodnicy są uwielbiani przez rodzimych kibiców, nielubiani przez kibiców innych i nienawidzeni przez kibiców wrogich klubów. Ot co tego potwierdzenie. :P Jak ktoś go nie lubi - ma do tego prawo. Nie powinno się jednak kwestionować jego statusu kapitana.

RLG
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 208

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RLG » 29 maja 2018, 9:18

Widocznie dla jednych w piłce liczą się tylko wyniki, nieważne jak osiągnięte, dla innych elementami piłki są też honor czy fair play. Wtedy można zrozumieć, czemu ktoś może uwielbiać Ramosa, bo nastukał trochę spotkań w Realu. Nawet nie wiedziałem, że jest kapitanem prawdę mówiąc, nie potrafiłem tego sobie wyobrazić. Może mam inne wzorce jeśli chodzi o kapitanów, takie jak np Lahm, nie boiskowy bandyta połączony z płaczkiem. Razi mnie tylko nazywanie Ramosa Cesarzem i porównywanie go z nim. Cesarz - Beckenbauer - to był styl i klasa, elegancja na boisku i wielkie umiejętności, nie człowiek od brudnej roboty. Podobnie porównane do Gattuso zniesmaczyło. Ten był wojownikiem, Ramos to symulant i cham, nie wojownik. Można sobie uwielbiać Ramosa, jeśli ktoś ma takie preferencje, ale byłoby miło nie obrażać innych piłkarzy porównując go pod podobnymi względami z nimi.

Awatar użytkownika
Rojiblanco
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2275

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Rojiblanco » 29 maja 2018, 10:07

RLG pisze: Widocznie dla jednych w piłce liczą się tylko wyniki, nieważne jak osiągnięte, dla innych elementami piłki są też honor czy fair play. Wtedy można zrozumieć, czemu ktoś może uwielbiać Ramosa, bo nastukał trochę spotkań w Realu. Nawet nie wiedziałem, że jest kapitanem prawdę mówiąc, nie potrafiłem tego sobie wyobrazić. Może mam inne wzorce jeśli chodzi o kapitanów, takie jak np Lahm, nie boiskowy bandyta połączony z płaczkiem. Razi mnie tylko nazywanie Ramosa Cesarzem i porównywanie go z nim. Cesarz - Beckenbauer - to był styl i klasa, elegancja na boisku i wielkie umiejętności, nie człowiek od brudnej roboty. Podobnie porównane do Gattuso zniesmaczyło. Ten był wojownikiem, Ramos to symulant i cham, nie wojownik. Można sobie uwielbiać Ramosa, jeśli ktoś ma takie preferencje, ale byłoby miło nie obrażać innych piłkarzy porównując go pod podobnymi względami z nimi.
Do wielbienia Ramosa mi daleko, niemniej skoro nawet nie wiedziałeś, że jest kapitanem, to o czym Ty chcesz rozmawiać, nie zważając przy tym na słowa?

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 5901
Kibicuję: 4rsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 29 maja 2018, 10:15

Ja bym Ramosa porównał do Lahma, dwóch genialnych kapitanów XXI wieku

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 29 maja 2018, 10:47

:lol2: :haha:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 29 maja 2018, 11:06

RLG pisze: . Nawet nie wiedziałem, że jest kapitanem prawdę mówiąc, nie potrafiłem tego sobie wyobrazić
:roftl3: koleś na większość tematów nie ma zielonego pojęcia, a w każdym dziale zgrywa eksperta :rotfl:

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 29 maja 2018, 11:20

cloner pisze:
RLG pisze: . Nawet nie wiedziałem, że jest kapitanem prawdę mówiąc, nie potrafiłem tego sobie wyobrazić
:roftl3: koleś na większość tematów nie ma zielonego pojęcia, a w każdym dziale zgrywa eksperta :rotfl:
To zupelnie tak jak Ty.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8206
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 29 maja 2018, 11:25

ozob pisze:
To zupelnie tak jak Ty.
Ja się przyznaje że ligi francuskiej czy hiszpańskiej nie oglądam.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 29 maja 2018, 12:17

cloner pisze:
ozob pisze:
To zupelnie tak jak Ty.
Ja się przyznaje że ligi francuskiej czy hiszpańskiej nie oglądam.
ani bundesligi ani innych a sie wypowiadasz jak natchniony

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 323

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 29 maja 2018, 16:31

Szacun Masacra za zdrowe podejście do sprawy, nawet będąc kibicem drużyny przeciwnej. Coś czego kibice Barcy mogliby się kiedyś w końcu nauczyć.

Sent from my SM-G935V using Tapatalk

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”