Hydro-protest ... czyli ... dyskusje o fuzjach, itp. - Strona 4

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 28 lut 2007, 16:17

Może zobaczyli w mediach, że ich w ogóle się nie wymienia i może szybka zmiana zdania? :wink: W sumie co im szkodzi, jak Arka i Górnik Łęczna są raczej pewni swej degradacji a grają, bo co mają robić? :)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 28 lut 2007, 16:24

Wy tam : hydrotwor ma w swoim skladzie jeszcze moze z 5-6 graczy. Reszta odeszla przeciez. Wiec niby jak wystartuja ? Moze i maja rezerwy w 4 lidze [Gwiazda], ale ciezko to widze :P

Awatar użytkownika
Bobohawk
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bobohawk » 01 mar 2007, 21:16

cloner pisze:hydrotwor ma w swoim skladzie jeszcze moze z 5-6 graczy.

Na 90minut jest tylko czterech z czego dwaj to Polacy a pozostali dwaj piłkarze z Burkina Faso. Trzeba przyznać że Ekstraklasa stoi przed nimi otworem :P
Śmieszne będzie jeżeli nagle się z tego wycofają bo nie mają kim grać a transferów raczej wielu nie zrobią, chyba że jakieś słabe to zlecą do III ligi.
Tak to się kończy gdy podejmuje się zbyt pochopne decyzje.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 01 mar 2007, 21:47

Tak naprawdę zostali jeszcze: Loliga, Dah, którzy nie znaleźli klubów oraz Burhacki, który będzie musiał znów grać prawdopodobnie w IV lidze. W ostatnim dniu okna z do Jagi przeszedł Sotirovic(mówi się o 150 tys.) Podobno Polonia dawała 2 razy więcej, ale Vuko nalegał na Białystok i trudno mu się dziwić. A do Widzewa trafił Marcin Rackiewicz. Nie spodobał się na testach w Grodzisku, ale do RTS-u jak znalazł :)
Bobohawk pisze: Tak to się kończy gdy podejmuje się zbyt pochopne decyzje.
co masz na myśli? JA się nie dziwię prezesowi Wiśniewskiemu. Sponsorowanie klubu, któremu groziła degradacja jakoś reputacji nie poprawiało. Do tego dochodziły jeszcze nieustanne pogróżki wobec piłkarzy itd. Na dowód fragment wywiadu z trenerem Baniakiem.

Był pan zaskoczony decyzją prezesa o wycofaniu Zawiszy z rozgrywek?

Bogusław Baniak: Oczywiście. Choć pewne sygnały były już wcześniej. Wszyscy czuliśmy się dotknięci nieustannymi atakami niektórych kibiców bydgoskich, którzy wywieszali obraźliwe flagi, rzucali wyzwiskami na mnie, na piłkarzy. Sam pan przecież pamięta ten transparent podczas meczu z Finlandią: „złodzieje z hydrobudowy”. Dla szanującego się prezesa to były ogromne ciosy. Ciągłe posądzenia o korupcję, niechęć ludzi. Ale my staraliśmy się być profesjonalistami. Mieliśmy swój cel – awans do ekstraklasy i robiliśmy wszystko, aby go osiągnąć. Wyniki nas broniły, bo start w sezon mieliśmy kapitalny. A decyzja sponsora spadła na nas tak niespodziewanie...Czuję, jakbym stracił dwuletnie dziecko, które w bólach rodziłem i w bólach wychowywałem. To była chyba najwspanialsza drużyna, jaką prowadziłem do tej pory.

I ta drużyna została na lodzie.

Zgadza się. Na szczęście piłkarzom udało się znaleźć nowe kluby. Na dzień dzisiejszy oprócz Loligi i Valentina Daha wszyscy mają nowych pracodawców. Zawodnikom było bardzo ciężko rozstać się z Zawiszą, wobec którego mieli konkretne plany. Ja też miałem. Z natury jestem bardzo ambitny i wierzyłem w awans do ekstraklasy. Szkoda, że się nie udało. Życzę graczom jak najlepiej, bo to wartościowi ludzie.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 01 mar 2007, 21:55

Ciągłe posądzenia o korupcję, niechęć ludzi
Baniak to ma poczucie humoru :lol: Prezes aresztowany, Wit sie przyznal, ze Wojciech K. kupowal mecze dla klubu, a ten dalej marudzi :lol:
Mieliśmy swój cel – awans do ekstraklasy i robiliśmy wszystko, aby go osiągnąć
Hehe, kupowalismy mecze ...

BANIAK - do Wroclawia :!:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 02 mar 2007, 17:07

To znaczy, że według Ciebie w sezonie 2006/2007 również kupowali mecze?
Bo to chyba byłby kompletny idiotyzm, gdy trwało śledztwo prokuratury. A dodam, że półmetek zakończyli na pozycji wicelidera.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 02 mar 2007, 18:56

Bo to chyba byłby kompletny idiotyzm, gdy trwało śledztwo prokuratury.
Wit przyznal, ze kupowali wiosne zeszlego sezonu, a sledztwo oczywiscie wtedy bylo juz prowadzone.
Oczywiscie sie zgadzam - idiotyzm. Ale czego sie nie robi dla slawy.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 03 mar 2007, 17:40

cloner pisze:
Bo to chyba byłby kompletny idiotyzm, gdy trwało śledztwo prokuratury.
Wit przyznal, ze kupowali wiosne zeszlego sezonu, a sledztwo oczywiscie wtedy bylo juz prowadzone.
Oczywiscie sie zgadzam - idiotyzm. Ale czego sie nie robi dla slawy.
Chyba się nie zrozumieliśmy. Skomentowałeś wypowiedź Baniaka o osiąganiu celu tekstem "hehe. Kupowali mecze". A przecież w tym sezonie półmetek skończyli jako wiceliderzy. W dodatku dopiero w ostatniej kolejce stracili pozycję lidera. A w tym sezonie na pewno nic nie mogli kupić...Więc jednak czysto potrafili walczyć o osiągnięcie celu.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 03 mar 2007, 18:31

Cris7 - Baniak w zeszlym sezonie tez juz byl coachem Hydrotworu, dlatego to napisalem.
A przecież w tym sezonie półmetek skończyli jako wiceliderzy
Oni robili wszystko, zeby to osiagnac juz w zeszlym sezonie, ale wtedy za malo kupili.
Poza tym, nie ma pewnosci, ze w tym tez jakiegos meczu nie kupili :wink:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 05 lip 2008, 12:04

Na początek zacytuje wam Posta Clonera z przed 3 lat
cloner - Wto 08.11.2005 20:18 pisze:Witam Smile

Ostatnio zauwazylem na rynku sportowym, ze Red Bull [chyba wiecie co to za firma ?] wyrasta na potege Exclamation

Na poczatku wzieli sie za ... sponsorowanie najlepszych skoczkow narciarskich na swiecie : Goldberger, Malysz, a od niedawna Morgenstern [chyba rok, lub dwa lata] Exclamation
Red Bull w Polsce sponsoruje Snowboardziste Marka Sąsiadka Smile

Jesli dobrze kojarze, to chyba w te wakacje [moze troszke wczesniej] Red Bull wykupil klub pilkarski Exclamation Jaki ? Klub pilkarski z Salzburga Exclamation

Producent napojów energetycznych Red Bull w październiku 2004 roku został głównym udziałowcem występującego w Formule 1 zespołu Jaguara Exclamation

W te wakacje przejął pierwszoligowy austriacki klub piłkarski SV Salzburg.
Od tego sezonu nazwa klubu to RED Bull Salzburg Exclamation
Doradcą Mateschitza w sprawie piłkarskich inwestycji będzie sławny przed lata niemiecki piłkarz, Franz Beckenbauer. "Moja odpowiedź na prośbę Mateschitza była prosta. Powiedziałem, że jestem gotów towarzyszyć mu jako przyjaciel na tej nowej drodze" - oświadczył Beckenbauer.

Red Bull przejął klub, gdy ten był na skraju bankructwa Exclamation I ledwo utrzymal sie przed spadkiem do 2.ligi Exclamation
Obrazek

Otóż z kibicami sprawa jest następująca, pozwólcie że najpierw wyjaśnię.
W 2005 roku firma Red Bull wykupiła klub z ponad 70 letnimi tradycjami SV Austria Salzburg, klub jest z bogatą przeszłością złote czasy były latach 1994 - 1997 kiedy zdobyli mistrzostwo 3 razy pod rząd, w 1994 roku byli finalistami Pucharu UEFA nieszczęśliwie przegrywając z Interem Mediolan, a w sezonie 1994/95 zaliczyli świetny udział w Champions League. Nowy właściciel nie troszczył się o Historię klubu, chodziło tylko o czysty marketing, aby wypromować RedBulla. Dlatego zmienili barwy klubu z Purpurowo Białego na Czerwony
Obrazek

Wtedy kibice przestali się identyfikować z klubem, na mecze zaczeli przychodzić inni ludzie. RedBull Salzburg to zupełnie inna drużyna.
Dla prawdziwych fanów nie było innego wyjścia, więc w 2005 roku założyli nowy klub z Historyczną nazwą oraz barwami. Nowy projekt rozpoczął się w 7 klasie Austryjackiej i planowo w ciągu 7-10 lat chcą powrócić do pierwszej ligi. Teraz nowy sezon Austria Salzburg zaczyna w 5 klasie, wszystko idzie tak jak należy, na mecze u siebie przychodzi średnio ponad 1500 fanów, klub na razie inkasuje pieniądze od fanów za bilety, piwa na stadionie itd. więc jakoś sobie radzą. RB Salzburg ma tylko jednego sponsora spod znaku byka, więc reszta kompani działających w miescie chętnie nawiązuje sponsoring.
Jedna rzecz od 2005 roku nigdy sie nie zmieni, nienawiść do Red Bull Salzburg i ich kibiców (a raczej użytkowników). Ich droga do zmiany futbolu w komercyjny interes. Zgody z takimi drużynami jak Borussia Dortmund, Udinese Calcio i innymi w Europie utwierdzają że jest tylko jeden klub w mieście ... SV AUSTRIA SALZBURG!!!

Zapodaje kilka fotek z trybun w meczach 6 klasy Oberosterreich :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Co sadzicie o tej akcji ? Pozytywna reakcja kibiców, czy lepiej było dać sobie z tym spokój i co drugi tydzień zasiadać na Red-Bull-Arena?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 lip 2008, 12:19

Nie czytając calosci twojego postu, wiem ze Ci sie tematy popieprzyły :lol:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 05 lip 2008, 12:23

Cholera, w temacie masz napisane "dyskusje o fuzjach itp." myślę że to "itp." mogłem zainterpretować w ten sposób jak to zrobiłem :roll:

Czyli gdzie miałbym wkleic tego posta ?

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 05 lip 2008, 12:29

No niech Ci bedzie, ale mogles np. to napisac w specjalnym temacie Red Bull. O różnych fuzjach sie wszedzie dyskutuje, poza tym tematem :lol: Poza tym, to jest dział "Polska" :P

Co sadzicie o tej akcji ? Pozytywna reakcja kibiców, czy lepiej było dać sobie z tym spokój i co drugi tydzień zasiadać na Red-Bull-Arena?
Jak najbardziej pozytywna. I oby więcej takich.

PIŁKA NOŻNA DLA KIBICÓW !! A nie dla klientów, czy uzytkowników.

Awatar użytkownika
Fishbone
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 28
Kibicuję: GKS Katowice

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fishbone » 24 lip 2008, 18:40

Ja mam pytanie odnośnie fuzji. Polonia Warszawa gra jako Polonia Warszawa zamiast Dyskobolii Grodzisk z piłkarzami z Grodziska w ekstraklasie tak? A kto gra w nowej 1 lidze zamiast Polonii Warszawa? I co z Dyskobolią Grodzisk? Będzie zaczynać jak Amica Wronki od zera czy jak?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 24 lip 2008, 18:50

Technicznie wyglada to tak, ze Wojciechowski kupil klub pilkarski Groclin Grodzisk, bez obiektu, przeniosl siedzibe klubu do Warszawy i zmienil jej nazwe na KP Polonia sa, czy cos w tym stylu, pierwotny klub Polonia nie zostal zgloszony do rozgrywek a jej pilkarze beda Polonia ME, w miejsce Poloni wskoczyl ....... Widzew po decyzji TA a miala Lomza
Nie jest to standardowa fuzja
Prawo do profitow z C+ w tym sezonie ma Drzymala i karty Jodlowca, Majewskiego, Przyrowskiego

Groclin ma zaczynac od 4ligi? w kazdym razie w nizszej lidze bedzie zaczynac ale napewno nie od B czy C klasy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”