Celtic - Milan 20 II 2007 - Strona 4

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki

Kto będzie grał dalej ?

Celtic Glasgow
17
35%
AC Milan
31
65%
Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 08 mar 2007, 0:17

Celtic przegrał 11 z 12 ostatnich meczów wyjazdowych w LM. (nawet z Kopenhagą 1-3) Z Milanem zremisował w regulaminowym czasie gry. Milan miał sytuacje ale w to były głównie strzały z dystansu na które pozwolili goście zbytnio cofając się. W Milanie wyróżniał się głównie Kaka i nie jestem pewny czy bez Brazylijczyka Milan by coś strzelił.

Ogólnie jestem zadowolony, że Milan awansował. Jestem także zadowolony, że była dogrywka, która może mieć wpływ na zawodników Milanu przed czekającymi nas derbami.

Awatar użytkownika
Uchi_
Polski Przyjaciel Piwa
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Uchi_ » 08 mar 2007, 0:26

Zico_FCI pisze:W Milanie wyróżniał się głównie Kaka i nie jestem pewny czy bez Brazylijczyka Milan by coś strzelił.

No bo w zasadzie taktyka ofensywna Milanu opiera się głównie na Ricky'm. Pewnie bez niego więcej pola mieli by Pirlo i Seedorf, notebene ten drugi też ciągnął grę.

Apropo derbów, to ja mam nadzieję, że odpadnięcie i bójka także będą miały wplyw na graczy Interu :p.

Apropos, to pewnie polska drużyna już by poleciała na zbity pysk za takie bójki :roll: .

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 08 mar 2007, 0:33

Powtorki niewiele pokazaly ale na moje oko powinien byc rzut karny i czerwona kartka dla Maldiniego.
Tak poza tym to Celtic niewiele sobie pogral.Z ciekawszych sytuacji przypominam sobie ladny drybling Nakamury zakonczony upadkiem tego zawodnika w naszym polu karnym.
Ciesze sie z awansu jak rowniez z faktu ze Artur zaliczyl pare swietnych interwencji co byc moze pomoze mu w transferze do Milanu z czego bylbym bardzo rad (Dida niech spada - powtarzam to od ponad pol roku).

Dziwne ze zagralismy tylko jednym napastnikiem.Tak jakbym pacynka bal sie Celticu :? Szkoda ze doszlo do dogrywki bo w niedziele gramy mecz derbowy.Z drugiej strony imponuje mi nasze przygotowanie kondycyjne szczegolnie Kaka ktory mial sily zeby przebiec pol boiska i strzelic gola.

Dzisiaj moze nie zachwycilismy ale nie o to chodzilo.Genialna dyspozycje nalezy zostawic na o wiele silniejsze druzyny :P

Przed sezonem napisalem ze LM z pewnoscia nie wygramy.Teraz juz takiej pewnosci nie mam (co jest oczywiscie pozytywne) bo paru faworytow sie wykruszylo.Daleki jestem jednak od stawiania nas w roli faworytow do koncowego zwyciestwa.Tutaj widze raczej MU albo Chelsea a my dopiero w trzeciej kolejnosci.
Fajnie tak pisac a potem mam nadzieje milo sie rozczarowac :]

Milan \o/

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 08 mar 2007, 1:41

Dobry wieczór szanowanej komisji :P Cris daruj sobie, naprawde, ja rozumiem że masz sympatie i antypatie, że masz uraz do Calcio ale nas jest wiecej :] Wczoraj bardzie sie cieszyłeś z odpadniecie Interu, dzis widzisz problem ? czym ten Celtic miał wywalczyć ten awans ? dupą ? Kop i biegnij :P Chłopcy z Pomiechówka :P [dobre tekst] - Słaby Milan jak cholera, grając drewniana piłke bez pomysłu, co gorsza sedzia daje im awans, bo on z Austri a tam Ancelotti jeździ na ryby, a Berlusconi ma swoja wyrzutnie rakiet - bo jak może było nie zauwazyć reki Maldiniego, zenada, sedzia zacukrował i doszedł do wniosku ze piłkarz który gra przeszło 20 w jednym klubie i ma wiecej pucharów europy niż nie jeden klub z Angli nie mógł zagrać reka, to nie do pomyślanie, każdy inny ale nie on - zrozum że serie A to liga mistrzów swiata czy Ci sie to podoba czy nie, możesz jej nawet nie nawidzieć ale hola hola :P Bo takie anty nastawianie do dialogu nie prowadzi :P Mimo wszystko pozdro ! Forza Grande Calcio

A tak na poważnie to nie lada woda, w niedziele derby a ich na kinematografie wzieło, ten mecz z każda minuta dawał wieksze nadzieje Celticowi, który powinien zapłacić za wode na Meazza bo nie wiele pokazał, [choć ich kibice pokazali :] i nasi w tym Ewa i inni z MCP :p - klimat masakra ! Milannnn Milannnn - wypas szaliki łączone, może mi żona kupi :P hehe ] - do tej pory czekają na ta jedna akcje po którą przyjechali. Boruc klasa ! i to jedyny pozytyw w tym waleniu głową w mur ! parada po strzela Seedrofa normalnie mnie rozwaliła. Ogółem Celtic przyjechał tylko z bramkarzem, bo chyba nikt mi nie powie że ktos z inny z ich ekipy cos pokazał. Cofneli sie nawet nie wykorzystując bocznych obrońców, gra non stop 4 w lini, co zmusiło nas to strzałów z dystansu. Kilka była skowyrnych :lol: Przeciesz my chyba oddalismy z 30 strzałów na bramke Boruca ! a oni z 6 :P Oczywiscie kilka takich anemicznych jak ten Pippo ale kuźwa nie tak to widziałem, sadziłem ze Celtic nie bedzie nic a nic kalkulował Strachan chyba doszedł do wniosku tylko Boruc może nam dac awans = czytać gramy na karne :P

Ancelotti bał sie tej jednej akcji Celticu, bał sie a zarazem był pewny swego, ale zaskoczył mnie że bardzie nie ryzykował, bo jeszcze może było podkrecic tempo, nie ma co tłuc piany ze ten mecz może było wygrać 7:0 gdyby nie Boruc bo to sranie w banie na dwóch kółkach, tym bardzie że 7 setek nie było :P Jednak po tym meczu nie może powiedzieć "mieliśmy szczecie" - bo gdybysmy je mieli było by 3:0 po 90 minutach :? ! :> wiec halo ? A tak dogrywka i jeszcze wieksza woda, na szczescie Ricky wzioł sprawy w swoje rece :P Za którym razem ? Zrobili mu pas startowy :P poszedł jak F 16, swoja drogą zagrał kapitalny mecz, ogółem linia pomocy zagrała lepiej niz ostatnio, mimo że chionką. Ale kontrole nad gra mieli cały czas i chyba o to chodził, bo innego argumentu nie widze.

Karny ? jaki karny ? Ile dajesz ? kuźwa piszecie tak jakbyście ogladali mecz za na ruski rok, i to jeszcze z ziemianki :P i nie wiedzieli co sie dzieje, przeciesz nie zrobił ruchu do piłki :!: Nie zablokował piłki lecące do bramki ! [jak np. Keano w meczu Tottenham - Bolton tydzień temu :!:] robia wślig gdzie miał rece wstadzić w pupe ? przeciesz piłka trafiła go w reke, a nie on zrobił ruch by ją zablokować - jak mówił Wit Żelazko "piłka do reki ? czy reka do piłki" Ja wiem że to zły autorytet [hehe] ale nie trzeba być sedzią ! Takich karnych było by mase w naszej lidze a co dopiero na tym poziomie, inna sprawa że co sedzia to "inna wizja przepisów" patrz np. spalone dziś, o tym Cris nie wspomniał :P dziwne :P

Boruc bronił co mógł, co ważne pokazywał że żyje meczem, darł morde ustawiał kolegów, taki autorytet, nie zdzieiwe sie jak Pacyna zapisze jego nazwisko, jesli pojawią sie ploty od teraz to gra :] Bo wczesniej nie może było ich brać na powaznie, bo to była mała gra zapewne, jak to powiedział dzis mój ziomek, patrz Zaza - poprzedni sezon to odkrycie Kaladze na stoperze, przez lata najlepszy gracz z Ukrainy, jest Chorwat, Czech, byli Serbowie, Rumuni to kto z tych wielkich jak nie Milan ma sprowadzić Polaka ? Jesli tak cenia za poprzedni sezon np takiego Gruzina ...

Jak by nie patrzec cos w tym jest, a ja nie mam nic przeciwko. Jednak to osobny temat.

Krótko mówiąc "mielismy pecha" a Celtic Polaka, jednak najważnieszy awans, który w tym momencie nie podlega dyskucji, ale teraz juz jest inny temat na horyzacie [ważniejszy ?] to Dżihad na Giuseppe Meazza czyli świeta wojna o stolice mody :!: Derby jakich mało :] Ale weekend sie zapowiada ! a mamo :P

P.S. Chłopaczek nie zdziwie sie jak Ewa napisze sms "Zaza nie dzwon bo zostaje do poniedziałku :P I jeszcze sie pobawią :P nie ma tam łacznosci ta nasza Orange, bo dzwoniłem :P roaming sie kłania :P

Sory za błedy jak cos :P nie dowidze:P
Forza Nasi !

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 08 mar 2007, 1:51

Zaza pisze:Karny ? jaki karny ? Ile dajesz ? kuźwa piszecie tak jakbyście ogladali mecz za na ruski rok, i to jeszcze z ziemianki :P i nie wiedzieli co sie dzieje, przeciesz nie zrobił ruchu do piłki :!: Nie zablokował piłki lecące do bramki ! [jak np. Keano w meczu Tottenham - Bolton tydzień temu :!:] robia wślig gdzie miał rece wstadzić w pupe ? przeciesz piłka trafiła go w reke, a nie on zrobił ruch by ją zablokować - jak mówił Wit Żelazko "piłka do reki ? czy reka do piłki" Ja wiem że to zły autorytet [hehe] ale nie trzeba być sedzią ! Takich karnych było by mase w naszej lidze a co dopiero na tym poziomie, inna sprawa że co sedzia to "inna wizja przepisów" patrz np. spalone dziś, o tym Cris nie wspomniał :P dziwne :P
hehe...a co powiesz o karnym Milanu na AA w tamtej edycji :?:

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 08 mar 2007, 1:57

Witam Cie Gomez :! tak na wstepie gratulacje awansu ! Kto wie może zagramy znów przeciw sobie :wink: a co do tego karnego z AA to hmm tam chyba chodziło a faul a nie o reke ? popraw mnie jak sie myle ? ale faul Owena na Kace ? czy nawet Oliego Kanha bo on zszedł chyba wtedy za czerwoną kartke i stana młody w bramke ? dobrze kojaże ? i Shevchenko strzelił bramke ? dobrze kojaże ? wybacz ale troche bładzić wiec licze że mi pomożesz :wink:

Awatar użytkownika
Gomez
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Gomez » 08 mar 2007, 2:04

witam...dzieki i rowniez gratz. :D
----------------------------------------------------------------------------

pamietam to jak dzis...

Ismael majac reke przy ciele na klatce piersiowej i brzuchu zostal nastrzelony przez ktoregos z Rossonerich i sedzia bez skrupulow zagwizdal karnego :!:

pamietam ze wiekszosc kibicow Milanu klocila sie ze mna namietnie ze karny prawidlowy :lol:

pzdr.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 08 mar 2007, 2:20

Aaaa teraz coś mi świta, ale co z tego że miał przy ciele gdy zrobił ruch do piłka "całym ciałem" - mógł miec reke nawet poxipolem przyklejona do ciała, gdy wykonał rucha to podstawa, nie chce sie kłucuć bo powiem Ci szczerze że mam styki, i dopiero gdy napisałeś to skuminiłem o co kaman. I co jaka była sytuacja, czekaj może bedzie okacja do rewanżu :) Zreszta jak napisałem wyżej:
Zaza pisze:inna sprawa że co sedzia to "inna wizja przepisów"
To tak niestety jest, po obejrzeniu skrótków meczy Bayern - Real powiem Ci że 7 na 10 sedziów uznało by bramke Ramosa ... wczoraj niby faul na Abidalu, Tottiego, niby, dzis karny dla PSV, co kraj to obyczaj. Zreszta Platini to chyba ostatnia nadzieja że bedzie dwóch sedziów głownych :P

Ale jak by nie było, to chyba ta sytuacja o której mówisz bardzie kontrowersyjna niz ta dzisiejsza, bo sama chec ma znacznie, pamietasz Baggio na euro i tą reke wtedy nabitą :wink: od tamtego czasu poprawili tego typu nie jasnosci.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 08 mar 2007, 11:14

Jak pisałem wyżej - ogladałem tylko dogrywkę wiec nie za długo. Czy może mi ktoś powiedzieć, czy Boruc ciągle ma kłopoty z obliczniem lotu piłki ?
Kiedyś takie błedy u niego były na porzadku dziennym - wychodził do dośrodkowania i nagle widzia, że nie dojdzie i cofał się. Albo wychodził do piąstkowania i nie trafiał w piłkę, mijał się z nią - czy wczoraj takie błędy ktoś zauważył ?

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 08 mar 2007, 11:30

W skrócie na TVP była taka jedna sytuacja (ale pewnie ją widziałeś) - Boruc chciał piąstkowac a jak dla mnie nie dotknął piłki tylko ktos z Milanu ją przedłuzył. Szpaq oczywiście był tak zachwycony grą Polaka że mówił o kolejnej genialnej jego interwencji. Zresztą na każdym kroku podkreślał jaki to Artur jest świetny a obrońcy Celticu fatalni. Fakt najlepsi zawodnicy tam nie grają ale po co 100 razy o tym gadac :roll: Zresztą Boruc mógł lepiej zachowac się przy straconej bramce bo niby wyszedł do Kaki, niby nie. Fakt że obrońca mógł mu trochę przeszkadzac bo pędził w jego kierunku. Występ Boruca na tyle na ile widziałem w skrócie uznałbym za dobry, nie jakiś kosmicznie wielki, ale dał radę i jeszcze więcej przyniesie on mu zwolenników niż przeciwników. Wybronił trudne strzały ale od tego on jest, od tego jest żeby bronic w ciężkich sytuacjach.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 08 mar 2007, 12:31

Dzień dobry :)

To nie odpowiedni temat ale chciałbym cos napisać, mianowicie urojenia i Forza antypatie, i nie mam na mysli konkretnie Crisa, kuźwa te mecze LM pokazały jakie kto ma urazy z dzieciństwa ... przeciesz wieksza ilośc fanów cieszyła sie z odpadniecia Barcelony niz awansu The Red's, przeciesz takie pożegnanie Inter z LM było jak gwiazdka z nieba dla fanów antycalcio ... itd itd - ja rozumiem sympatie i antypatie, ale to jest już choroba :? Polecam wypowiedzi co nie których i samo nastawienie, bo to tak jak ja bym zyczył złamania nogi i zerwania wiązdła przed gracza który mi nie pasuje :? Żenada, Jedni jeźdza po Realu, inni po Interze, inny po Dumie Kataloni i odnosze wrazenia ze to jest najważniesze, ważniejsze niż fakt że awansował bayern, Liverpool i Valencia czy PSV - Piwus to też pokazuje co nie co :wink:

A teraz tak na spokojnie, dogrywka jak dogrywka, ale Celtic nie miał argumentów na to by wywalczyć bramkowy remis który dawqał im awans, zaczynają ten temat napisał że jesli Celtic nie strzelu u siebie to popłynie na 100%, i nie strzelił, a to nie zdarza sie czesto, bo mają swietną serie [mieli] u siebie, a gdy popatrzymy na to ze na Celtic Pakr najlepsze okazje miał ... Milan a konkretnie Gilardino [patrz stopa Boruca] i Kaka. To jaki jest wniosek ? Z pewnoscią dla wielu sama dogrywka to był szczyt marzeń, i nie mam na mysli fanów Celticu, ale prawda jest taka ze nie może powiedzieć iż mieliśmy szczecie :? Bo jak napisał wyżej gdybysmy je mieli było by po meczu w 60 minucie ...

Milan jest jedynym klubem w europie który gra nie przerwanie od 5 lat w minimalnie w ćwierćfinale, :!: Za Ancelottiego wygląda to imponujaco, bo Carletto nie dośc że dwa razy był z Milanem w finale Champions League, to nigdy nie odpadł wcześniej niż 1/4 :!: To też pokazuje że nastawienie anty to było za mało :P Bo każdy sezon jest inni i tym bardzie Ancelotti zbiera plusy za gre w europie !

Fieldy te wyjscie były ograniczone, bo przez wiekszośc czasu Celtic grał 4 oborńców w lini i Boruc nie musiał wychodzić bo dwójka stoperów była non stop na swojej pozycji i czysciła np. głową. Co by nie mówić Artur pokazał sie najlepiej podczas tego dwumeczu, nasza prasa i TV sie podnieca na maxa, ale to nie jest tak że "mają mokro" :P Bo chyba nawet w Izraelu przedstawią Boruca jako tego który dawał nadzieje Celticowi.

Mistrza mają i za rok wracają do LM, w weekend chyba grają derby i zycze im jak najlepiej :!: z 3:0 :] A czy wróca do LM z Borucem to sie okaże, nie mam nic przeciwko by zasilił Milan, albo inny taki klub, ale to dopiero teraz wyjdzie na jaw, bo wcześniejsze ploty były mało prawdopodobne. Oby po meczu nadal spekulowano ! to bedzie dobry znak, Boruc w tym meczu mógł zaimponowac Ancelottiemu nie tylko paradami, ale samym sposobem reagowanie, koncentracją. Z każdym dniem umowa Didy sie oddala od niego. A trzeba też pamietać że Artur nie bedzie rządał takiej kasy jak Dida :]

Pozdrawiam !
Forza Milan :!:

Awatar użytkownika
Sztygar
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sztygar » 08 mar 2007, 12:38

Boruc, chociaż go nie lubię, ba, nawet bardzo nie lubię, z pewnością trafi po sezonie do Milanu. Dlaczego? Dida jest już stary, ma propozycję z Barcelony, która zaoferuje mu więcej niż Milan, a potrzebuje na gwałt klasowego bramkarza. Ponadto Boruc jest szczerze mówiąc bardzo dobrym bramkarzem, a gra w Lidze Szkockiej, a jedyną szansą do wykazania się taką na serio są rozgrywki europejskie. Kolejny sezon w Celticu będzie dla niego straconym. Przejdzie do Milanu, byle, żeby nie posadzili go za szybko na ławie za to, że jest Polakiem.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 08 mar 2007, 12:48

Sztygar pisze:Przejdzie do Milanu, byle, żeby nie posadzili go za szybko na ławie za to, że jest Polakiem.

Patrz wyżej :wink: - To mało prawdopodobne, jeśli gra Gruzin, Czech, Chowat, przez lata Ukrainiec wymiatał, grali w ostatnim czasie Serbowie, Turcy wiec Polak nie jest zlazany na ławke !

Ale czy zasili Milan ? napisałeś to jak pewka dnia, a to chyba nie jest tak pewne, przed wczoraj jakis serwis zauważył też to nie jest tak iz rozgrzany Boruc broni co sie da, bo umnie zachowac koncentracje, i czesto jest tak że Celtic gra pod bramka rywala przez 15 minut nagle jedna kontra i Boruc daje rade - to też ważne w serie A bo co by nie mówić czasem Dida ma 3 interwencje w meczu, ba to jest nawet czasem ważniejsze nie dac sie zaskoczyc i być skoncentrowanym, niż być w gazie, rozgrzanym bronic jedną za drugą.

Czy Dida zasili Barce ? śmiem wątpić, bo ich drugi bramkarz 7 dni temu podpisał nowa umowe, a czy skończył sie kredyt zaufanie do Victora Valdesa ? nic z tych rzeczy ! Na 99% Dida nie zasili Barcy, nie zdziwie sie jak wróci do Corinthians, teraz tam maja inne zaplecze :wink:

Awatar użytkownika
Sztygar
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sztygar » 08 mar 2007, 12:50

Patrz wyżej - To mało prawdopodobne, jeśli gra Gruzin, Czech, Chowat, przez lata Ukrainiec wymiatał, grali w ostatnim czasie Serbowie, Turcy wiec Polak nie jest zlazany na ławke !
Możliwe, że tak. Ale założe się, że gdyby jakiś Włoch miał umiejętności Boruca, już miałby miejsce w Milanie i niezachwianą pozycję na lata. A Polak będzie musiał ciężko harować na miejsce w składzie, tak jest niestety zawsze.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Zaza
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zaza » 08 mar 2007, 12:59

No może, trudno powiedzieć, ale nadal chyba na pierwszym miejscu wśród nowych bramkarzy jest Marco Amelia z Livorno. No jeszcze Buffon ale to inna bajka :wink: Jedno jest pewne ewentualny transfer nowego bramarza bedzie pod numer 1, wiec gdy pojawią sie znów plotki o Arturze to tylko może cieszyć. Bo rezerwowych mamy i tu sie nic nie zmieni, Milan ma teraz 6 bramkarzy zakontraktowanych z czego jeden to w zasadzie trener :wink: Jeśli Dida nie podpisze nowej umowy co tez nie jest wyjaśnione narazie, to ewentualny zakup bedzie pod numer 1. Co ważne Ancelotti wyznaje zasade ze "bramkarz jak żona", gdyby nie uraz Didy kalsa bronił by tylko w rezerwowych Coppa Italia, gdyby nie uraz Kalaca, Storari nie zasilił by Milanu w zimie. Bo Carlo nie szuka rozwiazań w bramke, nawet przed meczem z Celticiem mówił że błady Didy w meczu z Chievo nie ma znacznie bo On mu ufa w 100% i nadal bedzie bronił, mimo błedu czy tego iż trwają negocjacje odnoscie umowy.

Pozdrawiam !

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”