Letnie Igrzyska Olimpijskie - Pekin 2008 - Strona 31

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.

Kto zdobędzie wiecej medali na IO

Reprezentacja Polski
14
21%
Michael Phelps
54
79%
Awatar użytkownika
bufu
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bufu » 20 sie 2008, 12:17

dziki16 pisze:orientuje sie moze ktos na ktorym kanale transmitowany bedzie emcz USA-Australia w kosza??
tvp sport albo eurosport ale nie jestem pewien gdzie jak znajdę to napisz

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 20 sie 2008, 12:40

kaczy pisze:bieg na 400 m ppł. - Anna Jesień

rzut młotem - Kamila Skolimowska, Anita Włodarczyk
Nie żartujmy. Skolimowska narzeka na przepuklinę :roll: a nawet bez tego jest jedynie wspomnieniem dni chwały a co imo bezpodstawnie ciągnie się za nią do dziś i nie realnym kandydatem na jakikolwiek medal. Tak jak z Ziółkowskim.
Zaś Jesień ma pewnie takie same wyimaginowane szanse na medal jak Plawgo który ledwo ze swojego biegu załapał się się do finału.
No ale to jest sport i może nasi będą mieli coś więcej niż swój dzień i jak dyskobol czy młociarz postarają się o niespodziankę. Choć w ich przypadku należy pamiętać że byli w bardzo wysokiej formie a Skolimowska czy żadna Włodarczyk a pewnie także Jesień w takiej nie są.
dziki16 pisze:orientuje sie moze ktos na ktorym kanale transmitowany bedzie emcz USA-Australia w kosza??
Na TVP Sport będzie :arrow:
http://www.itvp.pl/event/pekin/?page=plan_transmisji
http://consumer.eurosport.pl/ - tu nie :? Ale też warto wiedzieć co planują transmitować :glass:

Zresztą i tak będzie szybko, łatwo i przyjemnie więc mecz będzie nudny, przynajmniej dla mnie :P Emocjonujący będzie półfinał Litwy z Hiszpanią które dziś łatwo pokonały swoich rywali. Chińczycy jeszcze w I kwarcie dawali radę jednak z biegiem czasu uwidoczniała się różnica na pewno lepszych koszykarsko Litwinów za co wielkie dzięki :P Jeszcze oby Argentyna pokonała Grecję i cała wg mnie najsilniejsza czwórka będzie w półfinale :]
Poza tym Amerykanie tak przypakowali ze składem że nie widzę szans na ich pokonanie ani nawet nawiązanie większych szans :foch:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 20 sie 2008, 12:42

Men's 800m Round 1

13:16 - CZAPIEWSKI Pawel

13:56 - LEWANDOWSKI Marcin

Women's Hammer Throw Final

13:20 - Start

A wśród 12 uczestniczek 2 polki

WLODARCZYK Anita i SKOLIMOWSKA Kamila

Table Tennis 1/16

13:00 -
KORBEL Petr vs
BLASZCZYK Lucjan

Taki mały meldunek na najbliższą godzinkę ;)
Mam nadzieję że komuś się przyda

Awatar użytkownika
McSuchy
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: McSuchy » 20 sie 2008, 12:45

Yukasz pisze:Poza tym Amerykanie tak przypakowali ze składem że nie widzę szans na ich pokonanie ani nawet nawiązanie większych szans
Zgodzę się i choć nie kibicują im (go Litwa! :D ) to chyba jedyną rzeczą która może ich powstrzymać przed zdobycie złota to zbytnia pewność siebie i zlekceważenie rywali (a w przeszłość już tak z reprezentacją USA bywało). Zobaczymy jak będzie.

Awatar użytkownika
Yukasz
Basket fan hooligan
Lokalizacja: Muzeum Ziemi Podlaskiej, ul. Alternatywy 4, Wiórkowo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yukasz » 20 sie 2008, 13:06

McSuchy pisze:zlekceważenie rywali
Wydaje mi się że nikogo nie zlekceważą bo nie na darmo nauczeni ostatnimi IO i MŚ przyjechała taka a nie inna mega hiper super wypasiona drużyna z której podobnych graczy w innych teamach daremnie szukać. Jedna nadzieja w tym że jakaś drużyna nie będzie się podpalała że gra z prawdziwym Dream Teamem i grała cały czas swoje a w związku z tym że grają ze sobą nie od dziś przynajmniej w zgraniu mają małą przewagę nad USA. No i dzięki temu może przy wyniku na styk presja osiągnięcia sukcesu nieco sparaliżuje poczynania Amerykanów i imo to jest jedyna szansa na ich pokonanie. Ale jak napisałem nie widzę na to szans. A niech mają Amerykanie złoto, w końcu ostatnio przegrywali :P
McSuchy pisze:go Litwa! Very Happy
Ja jeszcze kibicuję jak zawsze Argentynie a także Hiszpanom :P
Przynajmniej w koszu jesteśmy bardziej zgodni :P

Czy w sportach drużynowych gra się o miejsca 5-8 :?: Jeśli tak to ten pomysł jest jak lokata bo już widzę jak naszym chce się walczyć gdy marzyli o medalu. Bez sensu!

zygy
Skład B
Skład B
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zygy » 20 sie 2008, 13:22

http://www.eurovisionsports.tv/olympics/

Jeśli chodzi o koszykówke i pozostałe dyscypliny to na tej stronce są prowadzone bezpośrednie transmisje ze wszystkich aren igrzysk w Pekinie i wszystkich dyscyplinach na 11kanałach, ale oczywiście są to transmisje internetowe.
Więc kiedy zacznie się mecz USA-Australia to musicie znależć kanał na którym jest ten mecz transmitowany.

Acha i transmisje są bezpłatne.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 166

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 20 sie 2008, 14:02

USA - Australia jest na 68 kanale cyfry + (Rai Sport)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 20 sie 2008, 14:07

I faktycznie ze Skolimowską coś było nie tak, skoro spaliła wszystkie próby.

Włodarczyk na razie piąta. Ale na medal bym się nie nastawiał, musiałaby rzucić dalej od rekordu życiowego.

EDIT:
lisek_chz pisze:Michał brawo za ilość postów 8)
Faktycznie, tysięczny post :wink: Zaraz mi tu wrzucą jakąś nowa rangę typu "nabijacz" czy "ja tu tylko nabijam" :smile2:
Ostatnio zmieniony 20 sie 2008, 14:14 przez Michał M, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 20 sie 2008, 14:11

Niestety, Kamila słabo jak cały sezon, ale cóż, kontuzje jej nie dawały spokoju :cry:

Michał brawo za ilość postów 8)

Awatar użytkownika
bufu
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bufu » 20 sie 2008, 14:28

lisek_chz pisze:Niestety, Kamila słabo jak cały sezon, ale cóż, kontuzje jej nie dawały spokoju
Tak przypuszczałem,że medalu nie będzie ale żeby wszystkie 3próby nie udane to już źle.

teraz coś z tennisa ale tu raczej na medal nie ma szans ale warto
Lucjan Błaszczyk pokonał Czecha Petra Korbela 4:2 (11:9, 11:9, 7:11, 11:4, 10:12, 11:8) w drugiej rundzie singla olimpijskiego turnieju tenisistów stołowych w Pekinie.
W 1/16 finału Błaszczyk spotka się z trzykrotnym mistrzem świata (2001, 2005, 2007) Chińczykiem Wang Liqinem. Mecz odbędzie się w czwartek, 21 sierpnia, o godz. 8.00 czasu polskiego.
może jutro jakiś medal będzie w kajakach
http://www.sport.pl/sport/1,92385,56081 ... dale_.html

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 84

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 20 sie 2008, 14:41

bufu pisze:może jutro jakiś medal będzie w kajakach
No już chyba tylko oni nam zostali - ale raczej w piątek, a nie jutro :wink:

Włodarczyk bez fajerwerków - szósta. Ale zawsze do klasyfikacji punktowej się liczy :) A propos - można taką gdzieś znaleźć :?:

Awatar użytkownika
rbortniczuk
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rbortniczuk » 20 sie 2008, 15:22

rbortniczuk pisze:Po meczu z Francją Polacy mają jakieś szanse w strarciu z Islandią? Nie wyszli zaangażowani do tego meczu, grali chimerycznie, mam dziwne wrażenie, że się Islandczycy się po nich przejadą...
hmmm wiedziałem W ćwierćfinałowy spotkaniu igrzysk olimpijskich w Pekinie polscy piłkarze ręczni przegrali z Islandią 30:32 (14:19) :twisted:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 20 sie 2008, 15:37

moglby mi ktos podac link do kadry koszykarskiej reprezentacji USA lub po prostu ja wkleic tutaj??

Awatar użytkownika
dziki
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 66
Kibicuję: Arsenal

Post Wyświetl pojedynczy post autor: dziki » 20 sie 2008, 15:45

o ktorej zaczyna sie final biegu na 200 metrów meżczyzn??

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 20 sie 2008, 15:46

16.20

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”