FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 3068

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2204

FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 18 sty 2026, 23:08

matko jaki pojebany mecz, raz na 5 lat sie taki zdarza

anulowane dwa gole, anulowany karny, piec trafien w slupek/poprzeczke, ponad dwadziescia strzalow i w leb

Awatar użytkownika
Leszek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 194

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 18 sty 2026, 23:13

Nie wiem jak my przegraliśmy tak dobrze grany mecz. Tu nawet remis by bolał przy takiej przewadze a co dopiero wtopa. Swoje dołożyli też sędziowie. Poziom trzymamy od tygodni wysoki, dziś nie przełożyło się na punkty. Oby Slavia w środę odczuła wyżycie się ze strony chłopaków.

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2539
Kibicuję: Widzew Barca MU Juve

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 18 sty 2026, 23:14

Obrazek

To xG, to posiadanie, te strzały i ten wynik to jakiś żart :mrgreen: niesmaczny. I do tego mecz w którym pierwsza połowa była w naszym wykonaniu rewelacyjna! I w dupę ... No był kiedyś taki mecz z. .. Celtikiem :mrgreen:

No cóż czasem trzeba przegrać. Szkoda, że akurat dziś. Ten słaby Real już tylko punkt za nami. ..

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 18 sty 2026, 23:26

Za tydzień odrobicie.

Awatar użytkownika
Precel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 239
Kibicuję: TSW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 19 sty 2026, 16:50

No gdyby nie ten spalony na początku, to wejście w mecz byłoby tragiczne, ale spalony był i to dość wyraźny, byłem pewny, że Oyarzabal jeszcze w tym meczu coś ugra. Akcja Yamal-Pedri miała prawo się udać, gdyby Pedri uderzał z większym przekonaniem. I za chwilę uderzył, ale Fermin, ładnie się ustawił, tam chyba był odbiór Olmo, podanie, pyk, bramka, ale ją cofnięto XD nie wiem czy za ewentualny faul Olmo przy odbiorze, czy co? Spalonego tam chyba nie było. Frenkie też strzelił, ale gola cofnięto, no tu spalony był ewidentny. Yamal to wcisnął tak fartownie, że masakra, ale chociaż tego gola zaliczono. A nie, też nie XD Że tam niby była ręka Kounde? Chłop sprawdzał, sprawdzał i znów nie uznał :x No i oczywiście jak nie urok, to sraczka. Dośrodkowanie na Oyarzabala i 1-0 dla Sociedadu, może teraz też pasowałoby nie uznać, bo tak? Wiedziałem po tej nieuznanej bramce, że Oyarzabal jeszcze coś tu ustrzeli. Kounde go totalnie zgubił, nie wiem czy zapomniał, czy co, ale nie gubi się graczy o takiej klasie jak Oyarzabal. Karny za faul na Yamalu XD Pewnie po chwili cofnął decyzję. Szkoda, że Boberta nie ma na boisku, byłby pewny gol. Nie no cofnął, bo spalony. Nie pamiętam meczu, który VAR tak mocno psuje w odbiorze, serio i to nawet nie z uwagi na to, że byłem tu za Barcą, po prostu. Miło zobaczyć z powrotem Cancelo, dośrodkowanie i Rashford z trzecią bramką, chyba że znowu nie uznał. Jednak uznał, dobre wejście Marcusa z ławki. I za chwilę Guedes wyrównał, miło sobie o nim przypomnieć, pamiętam go z PSG czy ze Sportingu bodajże? Gdzieś w Portugalii grał na pewno w którymś z top klubów. W każdym razie obrona kryminał, stanęli we dwóch obrońców w tym samym miejscu po prawej, a Garcii nawet w bramce nie było i nie zdążył tego odbić. No i się zrobił kiepski wynik nagle. Przespałem moment w którym Soler przeszedł do Sociedad, całkiem solidna drużyna się z nich zrobiła, ale faul na Pedrim to kryminał i słuszne to czerwo. Roony coś próbował z dystansu, ale prosto w łapy bramkarza. No szkoda tego meczu, wielka szkoda, ta przewaga nad Realem wcale nie jest taka wielka, ba. Była dość przekonująca, ale teraz jest już tylko punkt.

Awatar użytkownika
Duma Katalonii
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 125
Kibicuję: FC Barcelona nr 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duma Katalonii » 19 sty 2026, 17:30

Ilka pisze:Obrazek

To xG, to posiadanie, te strzały i ten wynik to jakiś żart :mrgreen: niesmaczny. I do tego mecz w którym pierwsza połowa była w naszym wykonaniu rewelacyjna! I w dupę ... No był kiedyś taki mecz z. .. Celtikiem :mrgreen:

No cóż czasem trzeba przegrać. Szkoda, że akurat dziś. Ten słaby Real już tylko punkt za nami. ..
Wygrało się ligi przegrywając na Anoeta.

Enviado desde mi RMX3363 mediante Tapatalk

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 21 sty 2026, 23:08

Cieszy zwycięstwo i nadal szanse na 8. Mam nadzieję, że nam się uda!

Olmo cudowna bramka. On nie gra, słabo gra ale jak już wejdzie i strzeli to ... ba ogół coś pięknego :)

No i dziś MVP dla mnie Fermin!

Awatar użytkownika
Leszek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 21 sty 2026, 23:16

Dobrze by było faktycznie nie musieć grać w lutym i do LM wrócić dopiero w marcu. Zapowiada się w tym celu wyścig na gole z City? Chelsea? Sportingiem? Atletico? Może być ciekawie. Za to okolicznością korzystną jest to że PSG i Newcastle grają ze sobą. Oba są niby nad nami ale grają ze sobą więc nasze obowiązkowe rzecz jasne zwycięstwo nad Kopenhagą gwarantuje przeskoczenie któregoś z tych klubów. Tak więc niby jesteśmy na 9 miejscu obecnie ale tak naprawdę de facto na 8. No tyle że za nami cała delegacja goniących też nas tylko na gole. Będą za tydzień emocje, to na pewno.

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 21 sty 2026, 23:54

Pedri pauza 3-4 tygodnie :(

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 22 sty 2026, 18:26

lipa z tym pedrim. wyglada na to, ze ten zeszly sezon, w ktorym nie mial zadnych urazow to byl wyjatek od reguly

a tak przy okazji kolejnego dubletu fermina: nigdy jego specjalnym fanem nie bylem, to chyba najmniej "barcelonski" w stylu gry ofensywny pomocnik w tym klubie od dawien dawna, chlop jak tylko dostaje pilke w odleglosci do 20 metra od bramki, to nie mysli tylko zamyka oczy i uderza, ale jak tak spojrzalem teraz na liczby to w sumie nie wiem, czy jest obecnie w europie jakis efektywniejszy pod katem dowozenia goli/asyst pomocnik

zeszly sezon 8 goli/10 asyst w 2039 minut, w tym 10 goli/10 asyst w 1516 minut

Awatar użytkownika
Precel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 239
Kibicuję: TSW

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Precel » 23 sty 2026, 16:16

Laporta w wywiadzie potwierdził, że 15 marca odbędą się wybory na nowego prezesa. To co?

Obrazek

Awatar użytkownika
Leszek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Leszek » 23 sty 2026, 16:50

Ja jestem cały czas team Laporta. W pełni rozumiem że nie wszystko jest doskonale i obecne władze również popełniają błędy, ale mam jednak w pamięci jaki był moment startowy klubu zarówno pod względem sportowym jak i finansowym gdy Laporta obejmował ponownie rządy w marcu 2021 roku i było wiadomo że to nie jest robota na jeden dzień by wszystko wyprowadzić na prostą. Idzie to mozolnie ale jednak moim zdaniem w dobrym kierunku.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 23 sty 2026, 17:21

Precel pisze:
23 sty 2026, 16:16
Laporta w wywiadzie potwierdził, że 15 marca odbędą się wybory na nowego prezesa. To co?

Obrazek
Stać go na przedstawienie wymaganych gwarancji?

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 23 sty 2026, 18:19

pique wydaje sie duzo zamozniejszym czlowiekiem od laporty, wiec z tym raczej nie byloby problemu. ale w najblizszych wyborach zapewne nawet nie wystartuje, jeszcze przyjdzie na to pora

imo laporta to wezmie na luzie. wyniki sportowe przykrywaja wszystko w oczach socios, a po zeszlym sezonie nastroje sa szampanskie, w trwajacym do marca tez raczej nie uda sie nic powaznego przejebac. zreszta chyba znowu nie bedzie mozliwosci glosowania on-line, wiec glosowac beda przede wszystkim dziadki mieszkajace na miejscu, ktore nie za wiele ogarniaja

zreszta przeciwnicy laporty nie maja zbyt wielu argumentow. fakapow nie brakowalo, czesto wygladalo jakby ten klub sie na trytytkach trzymal, wszystko na przypale i na ostatnia chwile, ale koniec koncow nowy stadion na ukonczeniu, klub sie odradza i sportowo, i finansowo. z tego raportu deloitte football money league co @Bernabeu2 wrzucal w innym temacie wynika, ze barcelona juz w zeszlym sezonie wykrecila drugie najwyzsze przychody w europie, mimo grania na wynajmowanym stadionie (a z dnia meczowego trzepie najwieksza kase), stosunek wydatkow na pensje do przychodow tez jest juz na bardzo przyzwoitym poziomie (54%)

niech otwieraja jeszcze te jedna trybune za bramka zeby bylo 60k wpuszczane na stadion i jade osobiscie zrobic inspekcje na camp nou

Awatar użytkownika
Ilka
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ilka » 25 sty 2026, 18:16

Ładne oberwanie chmury w Barcelonie :mrgreen:
I nawet grad.

Obrazek

Wracamy na fotel lidera :)