Emirates Cup - Strona 5

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: Emirates Cup

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 08 maja 2009, 19:21

fieldy pisze:Ja przysypiać nie będę, bo oprócz 1 zespołu, zagrają rezerwy. Jak przed rokiem, bo przecież 1 skład nie bedzie grał dzień po dniu. Więc będzie okazja, by się przyjrzeć młodym Kanonierom - choć oglądam ich dosyć regularnie, ale nie na tle dobrych rywali.
Tyle że może być tak że rezerwy zagrają przeciwko rezerwom i nie będziesz mógł ocenić ich na tle dobrych rywali, chociaż powinny to być wymieszany składu w obu dniach, trochę pierwszego zespołu trochę drugiego i następnego dnia pozostali z tych obu drużyn.

Ja jestem ciekaw jakich piłkarzy zabierze Atletico z drugiej drużyny. Mam nadzieje że będzie można zobaczyć : Keko, Koke, De Gea'e, i Bojrę (chociaż on to IV drużyna, ale mam nadzieje go zobaczyć, bo to nowy Fernando Torres), a może pojawią się jeszcze jacyś inni zawodnicy. Tak czy siak powinno być ciekawie, tylko szkoda że to tak daleko, bo może by była okazji się wybrać.

Logan
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Logan » 08 maja 2009, 20:19

Dobrze że zagramy z hiszpańską drużyną, bo to przedstawiciel 2 najmocniejszej ligi w Europie. Z Rangersami zagrają pewnie rezerwowi.

Na dzisiaj jeżeli z Atletico zagraliby: Almunia - Sagna, Toure, Gallas, Clichy - Walcott, Song, Fabregas, Arszawin - RvP, Adebayor

to z Rangersami można wybiec skłedem: Fabiański - Eboue, Djourou, Silvestre, Gibbs - Rosicky, Denilson, Diaby, Nasri - Vela, Eduardo
który tak do końca rezerwowym nie jest :P

A jeszcze zostają przecież w obwodzie Bendtner, Ramsey, Senderos, Traore czy Wilshere... No i trzeba też pamiętać że miejsce w składzie może zająć jakiś nowy piłkarz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 lip 2009, 11:49

http://www.arsenal.com/news/news-archiv ... -than-ever

Zniszczyli mnie tą galerią :lol: ale trzeba przyznać, że wygląda to rzeczywiście better than ever :lol:

Jutro rusza Emirates Cup. Jak wiadomo [wszystkim zainteresowanym] zagrają PSG, Rangers, Atletico i Arsenal.
Arsenal zagra z Atletico i z Rangersami, mam nadzieję, że Szkoci nie będą grali w kosci, bo kolejne kontuzje na 2 tygodnie przed początkiem sezonu nie są wskazane [w dodaatku Arshavin i Eduardo 12 sierpnia grają w reprezentacjach i nie wiadomo czy zagrają z Evertonem].

Mecze są dzień po dniu, więc w jednym meczu zagra pierwszy skład, a w drugim rezerwy. Może ich Wenger wymiesza, liczę że z Atletico zagra możliwie najsilniejsza jedenastka, bo chciałbym zobaczyć jak wyglądamy na ich tle [a raczej oni na naszym :smile2: ]

Może jeszcze w ramach przypomnienia. Oprócz standardowych punktów [3 za wygraną i 1 za remis] przyznawany jest 1 punkt za każdą zdobytą bramkę.

Saturday 1st August 2009
Rangers v Paris Saint-Germain (2pm Kick-off)
Arsenal v Atletico Madrid (4.15pm Kick-off)

Sunday 2nd August 2009
Atletico Madrid v Paris Saint-Germain (2pm kick-off)
Arsenal v Rangers (4.15pm kick-off)

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 31 lip 2009, 12:54

fieldy możesz polecić jakąś dobrą transmisję internetową z tego turnieju? Polsat Sport transmituje wprawdzie mecze, ale z poślizgiem.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 lip 2009, 12:58

Na razie jeszcze nic nie ma, mecze jutro, wiec jutro dopiero coś się pojawi. Arsenal TV chyba nie pokazuje, a szkoda, bo zawsze mają dobrą jakość i porządny ang komentarz. Pewnie jednak coś będzie, bo sky sports 1 pokazuje.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 31 lip 2009, 14:00

fieldy pisze:http://www.arsenal.com/news/news-archiv ... -than-ever

Zniszczyli mnie tą galerią :lol: ale trzeba przyznać, że wygląda to rzeczywiście better than ever :lol:
Wygląda to masakrycznie. Te niektóre zdjęcia to jak komputerowe wyglądają. Rzeczywiście murawa przygotowania better than the best.
fieldy pisze:Mecze są dzień po dniu, więc w jednym meczu zagra pierwszy skład, a w drugim rezerwy. Może ich Wenger wymiesza, liczę że z Atletico zagra możliwie najsilniejsza jedenastka, bo chciałbym zobaczyć jak wyglądamy na ich tle [a raczej oni na naszym :smile2: ]
Raczej tak będzie że Atletico zagra najsilniejszą jedenastką, tak jak to było na turnieju w Amsterdamie, tyle że do końca nie wiadomo jaki jest najsilniejszy skład Atletico.

Póki co Arsenal ma jedną ogromną przewagę. Na oko strzelam że trenujecie od nas 2-3 tygodnie więcej i to może być widoczne., ale oczywiście wymówki nie może być, ale nie dlatego że to nie honorowe (czy coś w tym stylu) tylko dlatego że to pre-season i tu wszystko jest wymówką :P Ja też liczę że Arsenal zagra najsilniejszym składem. Jak u Was z kontuzjami ? Wszyscy zdrowi ? Jakby co to u Nas niestety Jurado poleciał skoszony przez tych z Sunderlandu.

Mecz otwarcia tj. Rangers - PSG można obejrzeć na żywo(?? o 14:45) na kanale TV4. Dzień później o tej samej porze Atletico - PSG.

P.S Polsat Sport robi sobie jaja na całego. Przy okazji towarzyskiego spotkania pomiędzy Benficą Lizbona, a Atletico Madryt napisali oni w zapowiedzi że gra Benfica - At[h]letico. Oczywiście nie mogłem tego tak zostawić i interweniowałem. Na następny dzień było już oki, a na mojej poczcie pojawił się email z przeprosinami ;] Jednak to nie koniec jaja. Przy okazji zapowiedzi turnieju Emirates Cup w Polsacie Sport zamiast Atletico Madryt pokazali drużynę Athletic Bilbao i Fernando Llorente.

Polsat :pogrzeb: [']

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 lip 2009, 14:05

nie musi być znowu najsilniejsza '11' byleby nie grali juniorami. Wenger na pewno w jednym meczu da piłkarzy typu Wilshere, Ramsey, Szczęśny, czy Diaby, może ktoś z rezerw się pojawi. A ja chciałbym piłkarzy podstawowego składu widzieć własnie w meczu z Atletico.
U nas oczywiście są kontuzje, jakżeby inaczej. Nasri i Fabian połamani - choć Polak miał niby być gotowy na Emirates Cup, ale nic nie słychac, by miał zagrać.
Trenujemy od 6 lipca. Liga rusza za 2 tygodnie, wiec wiadomo że jesteśmy dalej z przygotowaniami. Tyle tylko, że piłkarze dostali nieźle w dupe w Austrii i trochę ciężko biegają.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 31 lip 2009, 14:56

fieldy pisze:nie musi być znowu najsilniejsza '11' byleby nie grali juniorami.
O to się martwić nie musisz. Do Anglii poleciało jedynie sześciu juniorów (z czego dwóch ma szansę od tego sezonu grać w pierwszej drużynie) i pewnie żaden z nich nie zagra z Arsnealem, no chyba że wejdzie pod koniec. Z PSG spodziewam się natomiast że zagra co najmniej Cabrera, Koke i Bojra, być może jeszcze Keko lub Pacheco. Zawodników pierwszego składu pojechało 20.

P.S Jednak w kadrze znalazł się Jose Manuel Jurado, a prasa Hiszpańska donosiła że nie pojedzie na bank. Ahh, ten Marki, Asy i Munda... :haha:

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 01 sie 2009, 18:25

Za nami 45 minut spotkania pomiędzy Arsenalem i Atletico. Póki co Kanonierzy nie co lepsi. Fajnie nas na początku z klepy pykali. Mimo iż Arsenal się osłabił to się wzmocnił, powrotem Rosickyego, bo gra naprawdę bardzo dobrze, a na początku grał świetnie. Szkoda że oba zespoły nie wyszły najmocniejszym składem.

Co do Atletico to wygląda że póki co Aguero i Forlan bez formy. Tak było w Amsterdamie, tak wygląda to teraz. W sumie w Atletico chyba tylko dobrze gra Sergio Asenjo, a reszta co najwyżej średnio.

Szkoda Sinamy Pongolla. Chyba to coś poważniejszego niż tylko skręcenie kostki. Ładnie się zachowali fani Arsenalu, bijąc brawa jak go znosili i za chwilę jak go zmieniał Maxi to też oklaski byli. Co innego w stosunku do Reyes'a który dzisiaj już dostała taką porcję gwizdów że mógł by sobie cała karierę obdarować. Ale nich się chłopak przyzwyczaja, bo z tego co widzę po jego grze na Vicente Calderon też mu żyć nie dadzą. Zobaczymy co pokaże Maxi. Mam nadzieje że za Reyesa szybko wejdzie Simao Sabros'a.

I jeszcze dwa słowa na temat pierwszego spotkania. Oglądałem tylko II połowę, ale bardzo mi się podobała gra Pedro Mendes'a. A ta jego jedna akcja to majstersztyk którego by się nie powstydzili najwięksi futboliści. To tyle. Zobaczymy co się będzie działo w II połowie. Mam nadzieje na bramki, te Atletico oczywiście :mrgreen:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 sie 2009, 19:26

Emocjonujące końcówki to jest to co tygryski lubią najbardziej, a jeszcze jak się dobrze kończy ... :]

Znakomity Arshavin, jak zwykle nie musi być go widać na boisku, by swoje zrobił. Świetnie Jacek sobie pogrywał, jak zwykle zresztą. Mannone nie najgorzej, choć te strzały z dystansu trochę kłopotów mu sprawiały. Już się bałem, że po tej bramce dla Atletico naszym się odechce, ale poszli ładnie do przodu. Clichy wrócił, to też cieszy bo były głosy, ze ciągle mu plecy doskwierają. No i Tomas, świetnie zaczął spotkanie. No i gola zdobył :P nie widziałem, czy był spalony bo mi się zacięło akurat :maruda: ale ładnie uderzył. Też miał kilka udanych piłek, oby wrócił na stałe do składu.

Awatar użytkownika
Asteniu
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Asteniu » 01 sie 2009, 19:32

No i w samej końcówce festiwal goli. Arshavin nas załatwił. Arsenal był lepszy, ale dwie bramki tracimy w najlepszym okresie naszej gry. Ostatnie 15 minut to niezła nasza gra. Świetnie podanie Jurado przy bramce Pacheco. Z niego i Bojri Atletico będzie miało wiele pożytku. Obaj mają dopiero 17 lat, a już grają na niezłym poziomie.

Po zejściu Aguero, Reyes'a, Forlana i Raul'a zaczęliśmy naprawdę bardzo dobrze grać. Jurado, Pacheco, Bojra i Cleber zdecydowanie lepiej niż wspomniana czwórka. Ładnie dzisiaj wychodziły nam pułapki ofsajdowe, chyba z 20 razy złapaliśmy na nie Arsenal.

Druga bramka tak głupia że aż pisać mi się nie chce, a tak gdyby było 1-1 to można by było powalczyć o zwycięstw w turnieju, a tak będzie to cholernie trudne.

P.S Jeszcze wracając do poprzedniego spotkania, to coś dla fanów Valencii. Aaron Niguez jest dalej waszym zawodnikiem ? Bo dzisiaj zagrał katastroficznie. Wszystkie piłki oprócz jednej gdzie podał do tylu to stracił. Nie chcę go oceniać na podstawie 35 minut gry, tym bardziej że to pre-season, jednak mam nadzieje że jego najmłodszy brat jest lepszy :lol:

Zobaczymy co będzie jutro. Przynajmniej na TV4 puszczą Atletico z PSG na żywo.
fieldy pisze: No i Tomas, świetnie zaczął spotkanie. No i gola zdobył :P nie widziałem, czy był spalony bo mi się zacięło akurat :maruda: ale ładnie uderzył. Też miał kilka udanych piłek, oby wrócił na stałe do składu.
No początek miał świetny, później nie co gorzej, ale bardzo dobrze. Przy bramce był, nie duży ale był spalony. Spartolił tą sytuację po rzucie rożnym, gdzie obrona Atletico zaspała.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 107

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 01 sie 2009, 21:08

Asteniu pisze:P.S Jeszcze wracając do poprzedniego spotkania, to coś dla fanów Valencii. Aaron Niguez jest dalej waszym zawodnikiem ? Bo dzisiaj zagrał katastroficznie.
On zawsze tak gra w Szkocji, już nawet się w klubie z niego śmieją. Wypożyczony został na dwa lata, po tym sezonie wraca tylko w sumie nie wiem po co. Zmarnował się...

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 01 sie 2009, 21:13

Pedro Mendes :rotfl: :rotfl:

:rotfl:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 01 sie 2009, 21:29

Całkiem niezłe spotkanie. Gdy w ciągu pierwszych dwóch minut naszym rozgrywającym był Vito to pomyślałem, że będzie kiepsko :lol:

Wynik dobry, chociaż nie najważniejszy. Cieszy mnie powrót Tomasa i jego naprawdę dobra gra w pierwszej połowie. Cały czas pod grą, rozgrywał, strzelił i nawet strzelił tego gola. Cóż jak dla mnie spalony był dość ewidentny, ale za to strzał mierzony przy słupku - klasa. Na spore słowa pochwały zasłużył sobie także Jack. Kilka razy tak wkręcił tych biedaków z Madrytu, że pewnie odechciało im się grać :D Arszawin jak to on, niby go nie widać, niby sobie tylko człapie po boisku, ale jeśli trzeba to potrafi zrobić różnicę.

Przy bramce dla Atletico ktoś tam z naszych zaspał. Johan albo William nie zdążył się ustawić w linii ... no ale w sezonie pograją razem więcej to może się nauczą :P

Vermaelen na treningu się połamał, że go w kadrze zabrakło? Jakoś nigdzie nie mogę znaleźć na ten temat informacji.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 01 sie 2009, 21:33

Duch pisze:Vermaelen na treningu się połamał, że go w kadrze zabrakło? Jakoś nigdzie nie mogę znaleźć na ten temat informacji.
Pewnie jutro zagra, nie mogą przecież zagrać dzień po dniu dokładnie ci sami piłkarze. Wenger cieszy się z dyspozycji Tomasa, ale zaznacza, ze jak przez 2 miesiace nie dozna urazu, to będzie dopiero można mówić o sukcesie. Pochwalił też Jakca i powiedział, że może kilka razy w sezonie zagrać.
Duch pisze:Przy bramce dla Atletico ktoś tam z naszych zaspał. Johan albo William nie zdążył się ustawić w linii ... no ale w sezonie pograją razem więcej to może się nauczą :P
Gallas

http://br.soccerclips.net/videos/arsena ... d-arshavin

miszczostwo świata co Jędrek Arshawin zrobił

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”