Best of the Best (temat do dyskusji) - Strona 5

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

Co wolisz?

Wariant 1
2
33%
Wariant 2
4
67%
Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Best of the Best 2011(temat do dyskusji)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 28 gru 2011, 12:10

Mentor pisze:
piotrcies pisze:Chyba wygranie niemal wszystkiego z Barceloną
Niemal? Coś mnie ominęło? :)
Pucharu Weszło nie zdobyli, więc nie napinaj się tak :P

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 28 gru 2011, 12:37

Kamil ja jestem za wprowadzeniem opisu kandydatury każdego gracza, każdy się 3 razy zastanowi jakiego gracza napisać jak będzie o nim napisać choć 3 wyrazy.

Z samego tematu o Prem robią się niesmaczne zarty
Joleon Lescott, Per Mertesacker- mam mocne podejrzenia że ktoś sobie robi czyste jaja, dlatego postuluje by opisanie kandydatury było obowiązkowe.

3 najlepszych w sezonie.
Robin van Persie
Daniel Sturridge
Ramires

litosci :rotfl:

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 28 gru 2011, 12:40

Jairzinho

Ustawiłem piłkarzy z ligi hiszpańskiej, a nie Ligi Obojga Klubów, aby po porostu ich "podexpić", gdyż wiem, że większość i tak zagłosuje na graczy z Barcelony czy Madrytu i bynajmniej nie Atletico czy Espanyolu, a Navas tam jest głównie za zasługi, więc proszę bez spiny.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 gru 2011, 12:57

MGiggs pisze:Per Mertesacker
Arsenal traci najmniej goli po strzałach głową, to zasługa Pera :lol:

też kwiatek znalazłem. Malouda w trójce najlepszych skrzydowych :P

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 28 gru 2011, 13:00

MGiggs pisze:3 najlepszych w sezonie.
Robin van Persie
Daniel Sturridge
Ramires

litosci :rotfl:
To już bardziej niesmaczne jest umiejscowienie Ferdinanda, który zagra ze 1-2 razy w miesiącu i już najlepszy defensor w lidze. 22 (!) - letniego Toma Cleverleya, Chrisa Smallinga, Daniela Sturridge'a również mogę u Ciebie zobaczyć w jedenastce U21. Są i będą wybory z którymi nie będziemy się zgadzać, bo po to mamy własne zdanie tak jak przykładowo kandydatura Mikela (ponad Ramiresem!), którego nie trawię i uważam za słabego piłkarza nic nie wnoszącego od siebie. Ale po nikim nie zamierzam z tego powodu jechać, a że skoro tak wybrałem to znaczy, że uważam Daniela i Ramiresa za ścisłą czołówkę ligową i tyle.

Co do Flo, to też on nigdy genialny nie był, ale broniły go statystyki :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 gru 2011, 13:04

Pawel875 pisze:Co do Flo, to też on nigdy genialny nie był, ale broniły go statystyki
ale chyba nie statystyki np. z tego sezonu :lol:

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 28 gru 2011, 13:05

fieldy pisze:Arsenal traci najmniej goli po strzałach głową, to zasługa Pera
Ufff, dobrze, że Fletcher wczoraj nie strzelał głową :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 gru 2011, 13:06

widzisz, strzelił głową, a AFC wciąż ma najmniej goli w ten sposób stracony

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 28 gru 2011, 13:07

fieldy pisze:
Pawel875 pisze:Co do Flo, to też on nigdy genialny nie był, ale broniły go statystyki
ale chyba nie statystyki np. z tego sezonu :lol:
Z tego akurat nie, bo już nie wybiega w pierwszym składzie i ma mało czasu na strzelanie goli, ale akurat słaba gra w poprzednim sezonie nie przeszkodziła mu strzelić 13 goli :lol: Ten piłkarz zawsze był dla mnie swoistym fenomenem

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 28 gru 2011, 13:08

Może i bym zagłosował, ale nie chce mi się zastanawiać nad składami U-21. Poza tym już widzę, że będą rozbieżności co do pozycji zawodników. Na przykładzie samej Hiszpanii:
- Di Maria to lewo czy prawoskrzydłowy? Ktoś zagłosował na lewo, ale dużo częściej gra z prawej.
- Muniain to lewoskrzydłowy czy napastnik? Griezmann to samo?
- Przykładowy Bellesteros to prawy obrońca, czy stoper? A Sergio Ramos? :P

Dla mnie to zbyt skomplikowane. :lol:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 28 gru 2011, 13:08

Kandydaturę Ferdinanda wśród najlepszych da się łatwo obronić - wystarczy obejrzeć go w akcji gdy jest zdrowy, co wbrew pozorom nie zdarza się tak rzadko. Podobnie łatwo da się wybrnąć przy wyborach Cleva i spółki - jeśli bierzemy pod uwagę cały rok, a wymienieni zawodnicy grali w tym czasie w kadrze u-21 to czemu ich pomijać ?:)

A wyróżnienie Ramiresa, czy Sturridge którzy nie osiąneli NIC indywidualnie, ani drużynowo nie da się wytłumaczy z żaden mądry sposób.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 gru 2011, 13:13

Ramiresa to się zgodzę, ale Sturridge przecież ma kapitalny rok. Jasne, że nic nie wygrał, ale co miał wygrać w Boltonie ? Strzelał jak na zawołanie, zdaje się, ze był blisko średniej 1 gola na mecz, a tych meczów było z 13, czy jakoś tak. teraz w Chelsea też jest jednym z lepszych, oczywiście nie dałbym go do grona najlepszych zawodników calej ligi, bo taki Silva go zjadł na śniadanie, ale do najlepszej 11 już mógłby się załapać (do ustawienia z 3 napastnikami :P).

sprawdziłem, 20 goli dla młodego napastnika, w dodatku połowa z nich na wypożyczeniu, to bardzo dobry wynik

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8193

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 28 gru 2011, 13:25

Ktoś tu cytował wybór użytkownika, który w 11 roku na świecie wybierał samych graczy Serie A. Moim zdaniem nie jest to nic dziwnego, jeśli ktoś ogląda głównie tę ligę, a o innych nie wie za dużo, po co ma wybierać graczy, których na dobrą sprawę nie widział? Dużo osób wybiera tego młodego Shaqiriego (czy jakoś tak) - jestem ciekaw ilu z nich widziało go w akcji więcej niż kilka razy w Lidze Mistrzów. Wszyscy dają Neymara - ciekawe ile osób obserwowało go na tyle, żeby stwierdzić, że jest najlepszym napastnikiem (no, może podczas CA, ale tam chyba nic nadzwyczajnego nie pokazał - nie wiem, nie obserwowałem go za bardzo). W ogóle dużo osób podaje mało znanych zawodników - fajnie, jeśli naprawdę ich znają z gry. Jeśli jednak nie, jaki jest sens wybierać kogoś, o kim się dużo dobrego słyszało? Ja jestem za tym, żeby każdy oddawał głos na tych, którzy zrobili na nim najlepsze wrażenie w danym roku, jeśli są to piłkarze Calcio (bo tę ligę się najczęściej ogląda), to dobrze, są to przynajmniej głosy oddane rozsądnie, przedstawiają własne zdanie, a nie to, co można usłyszeć od innych/przeczytać w internecie/obejrzeć na youtubie w kompilacjach.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 28 gru 2011, 13:36

jak ktoś ogląda tylko jedną ligę to nie powinien głosować na najlepszych piłkarzy na świecie, po prostu

Pawel875
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 28 gru 2011, 13:37

piotrcies pisze:Ktoś tu cytował wybór użytkownika, który w 11 roku na świecie wybierał samych graczy Serie A. Moim zdaniem nie jest to nic dziwnego, jeśli ktoś ogląda głównie tę ligę, a o innych nie wie za dużo, po co ma wybierać graczy, których na dobrą sprawę nie widział? Dużo osób wybiera tego młodego Shaqiriego (czy jakoś tak) - jestem ciekaw ilu z nich widziało go w akcji więcej niż kilka razy w Lidze Mistrzów. Wszyscy dają Neymara - ciekawe ile osób obserwowało go na tyle, żeby stwierdzić, że jest najlepszym napastnikiem (no, może podczas CA, ale tam chyba nic nadzwyczajnego nie pokazał - nie wiem, nie obserwowałem go za bardzo). W ogóle dużo osób podaje mało znanych zawodników - fajnie, jeśli naprawdę ich znają z gry. Jeśli jednak nie, jaki jest sens wybierać kogoś, o kim się dużo dobrego słyszało? Ja jestem za tym, żeby każdy oddawał głos na tych, którzy zrobili na nim najlepsze wrażenie w danym roku, jeśli są to piłkarze Calcio (bo tę ligę się najczęściej ogląda), to dobrze, są to przynajmniej głosy oddane rozsądnie, przedstawiają własne zdanie, a nie to, co można usłyszeć od innych/przeczytać w internecie/obejrzeć na youtubie w kompilacjach.
A ja się z tym nie zgodzę. Skoro taki Neymar robi furorę na youtube, statystyki ma dobre + wszyscy wiedzą, że zadebiutował w reprezentacji Brazylii to czemu go nie wyróżnić? Zresztą, ja w tym sezonie nie obejrzałem żadnego meczu Barcelony, jednak ich piłkarze zostali przeze mnie umiejscowieni. Za takiego Guardiole już zdążyło mi się dostać, choć tak na dobrą sprawę ich meczów nie oglądam

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”