Ogólna dyskusja o polityce - Strona 573

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Kto zna się lepiej na polityce?

czarny samael
11
22%
Kamil232
23
46%
Nie wiem. Carlo to Carlo.
16
32%
red85

Re: Ogólna dyskusja o polityce

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 13 paź 2015, 15:01

Kluchman w punkt. Mówiłem to już jakieś pewnie kilkaset stron temu i jak widzę nic, a to nic się tutaj nie zmieniło. W dodatku sytuacja się zrobiła jeszcze śmieszniejsza, bo z tego co widzę, to mamy tutaj użytkowników, którzy ewidentnie się zarejestrowali głównie po to, aby przekrzykiwać i obrażać się (by potem - o ironio! - zarzucać drugiej stronie jak to może obrażać rodaków)w tym temacie. Prawicowe bojówki w natarciu, strach się bać jak nadciągnie jeszcze druga strona - śmiało będzie można zmienić nazwę forum :mrgreen:

zxcvbnm
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: zxcvbnm » 13 paź 2015, 15:09

MarcinW pisze:Ale to nie jest wycieczka osobista tylko fakt. Jesteś gówniarzem, zaś argumentem przemawiającym za tym jest obrzucanie ludzi gównem bez poparcia w dowodach. W dorosłym świecie a niekoniecznie na forum internetowym, gdybyś rzucił takim hasło publicznie a nawet prywatnie to przynajmniej w moim wypadku, ale także wielu osób które znam skończyłoby się procesem oraz po rozważeniu całokształtu okoliczności może również zawiadomieniem/oskarżeniem prywatnym
Poczytaj jeszcze parę razy, co napisałem. Mógłby ktoś mnie oskarżyć, ale czy bez Twoich Rodziców dałbyś radę wygrać? Otóż nie. Te swoje prawnicze zagrywki zostaw sobie, już tam w temacie interu kogoś straszyłeś groźbą bezprawną, kiedy się to jeśli już kwalifikowało bardziej jako groźba karalna, tyle że w tym samym poście napisałeś że wątpisz w te jego groźby, co, gdybyś miał jakąkolwiek wiedzę na temat prawa to byś wiedział, było samobójem.
MarcinW pisze:Ale to nie jest wycieczka osobista tylko fakt. Jesteś gówniarzem, zaś argumentem przemawiającym za tym jest obrzucanie ludzi gównem bez poparcia w dowodach. W dorosłym świecie a niekoniecznie na forum internetowym, gdybyś rzucił takim hasło publicznie a nawet prywatnie to przynajmniej w moim wypadku, ale także wielu osób które znam skończyłoby się procesem oraz po rozważeniu całokształtu okoliczności może również zawiadomieniem/oskarżeniem prywatnym
Poczytaj sobie Art. 216. § 2 KK, i sobie wykoncypuj, kto by miał większe szanse w sądzie (przyjmując, że znajomości mamy na takim samym poziomie).
MarcinW pisze:jest skorelowana z WIEDZĄ
No i o to się rozchodzi - skąd wiesz, że on tej wiedzy nie ma?
Ostatnio zmieniony 13 paź 2015, 15:14 przez zxcvbnm, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 13 paź 2015, 15:19

Wybaczcie, jeśli odpowiedź na to już padła w tym temacie, ale...

Mimo wszystko chętnie poczytam co przemawia za Gowinem jako szefem MON.

Tyle się mówiło, że ministerstwa nie działają prawidłowo, że ministrowie ich nie kontrolują, że nie wiedzą co się dzieje, że są to przypadkowi ludzie dostający posadki za zasługi. Czemu Gowin?

Awatar użytkownika
j1mmy
30+
30+
Reputacja: 698

Post Wyświetl pojedynczy post autor: j1mmy » 13 paź 2015, 15:20

bez wycieczek osobistych proszę

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 13 paź 2015, 15:23

Co to za jaja zaczynają tu się odbywać. Gdzie mój post?

Damper
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Damper » 13 paź 2015, 15:24

No tak. A Red jak zwykle tonem zdystansowanego mędrca ocenia rzeczywistość i narzeka na poziom dyskusji. Ma pretensje, że rejestrują się nowe osoby, aby wyrazić swoje poglądy i podyskutować. Tymczasem sam wchodzi i nie ma nic innego do napisania jak tylko jakieś hasełka o prawicowych bojówkach. Ale on oczywiście taki bezstronny obserwator. Przyznaj się może mistrzuniu na kogo sam głosujesz (podobnie Kluchaman), żeby była jasność.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 13 paź 2015, 15:36

Ahahahaha

Dopiero co zarejestrowany użytkownik wypowiada się jakby uczestniczył w życiu forum przynajmniej od kilku lat. Szopka!

Jakbyś swoim bystrym okiem zauważył, to wyraziłem również obawę o obecność bojówki z drugiej strony. Reszty nie ma co komentować - jeśli jesteś tak obeznany, że znasz moją historię w tym temacie, to znasz odpowiedź na swoje pytanie...Oh wait! Koledzy z bojówki nie przekazali wszystkich informacji?

Bezimienny11
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 36

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bezimienny11 » 13 paź 2015, 15:39

MarcinW pisze:Powiedział to wszystko gość, którego jedynym argumentem jest to, że Marcin jest "głupi", żeby nie powiedzieć "tępy" i na innym forum z nim pojechali. Nie są to merytoryczne zarzuty tylko próba zdyskredytowania adwersarza, niezbyt czysta dodajmy. Nie wskazujesz jakikolwiek zastrzeżeń, co do prawidłowości rozumowania tylko stwierdzasz jest głupi i musi się mylić ! W kwestii tego radcy prawnego to nigdy nie mówiłem, co konkretnie w życiu robię, chyba że przez niedopatrzenie i niech tak zostanie, cenie swoją anonimowość i nie zamiaru dzielić się z ludźmi takimi jak ty personaliami z czystej przezorności. ludzie twojego pokroju są o tyle "niebezpieczni", że ich własne kompleksy pchają ich ku temu, żeby wszystkimi dostępnymi środkami dać o sobie zapamiętać. Przyjmując, że jestem radcą prawnym lub adwokatem, zaś ty poznałbyś moje personalia to patrząc na twoją dotychczasową twórczość byłbyś zdolny słać donosy do okręgowej rady/izby byle tylko zgnoić drugiego człowieka i żeby było na twoje. Zarzuciłeś mi PO-wską papkę z mózgu - kulą w płot - bo ja ich wyznawcą nie jestem, głosuje tylko dlatego, że bilans zdaje się być dodatni oraz z braku alternatyw. Ty natomiast jesteś typowym produktem partyjnej indoktrynacji. Powtarzasz dokładnie te same hasła i zniżasz się do tego samego bardzo niskiego poziomu argumentacji w stylu "dziadka z wermachtu". BIORĄC POD UWAGĘ TEN FAKT to w twoich oczach mogę być nawet kasjerem - im mniej o mnie wiesz tym lepiej dla mnie (szkoda czasu) a przede wszystkim dla Ciebie, bo mimo defensywnemego i niekonfrontacyjnego nastawienia wiem jak się przed takimi jak Ty bronić, zaś po pierwsze forum nie jest miejscem gwarantującym anonimowość a wolność słowa jest prawem absolutnym, które dopuszcza pomawianie i znieważanie. Jako, że ten neseserem za Panem mecenasem noszę to z orzecznictwem zaznajomiony jest aż za dobrze i już słowa niejednego dzieciaka przybrały postać kwalifikacji prawnokarnej.
Marcinie - biorąc pod uwagę fakt - W, ja cię w żaden sposób nie chcę zdyskredytować. Po prostu chcąc oszczędzić cenny czas innym, ostrzegam ich przed dyskusją z tobą, gdyż nie doprowadzi ona do niczego innego jak tylko utraty rzeczonego czasu.

Marcinie - biorąc pod uwagę fakt - W, nie najlepiej o tobie świadczy fakt, że od dobrych pięciu lat popierasz PO (jeżeli mocno chcesz dam ci linki z innych for potwierdzających mój zarzut), a twoim jedynym (wymigującym) argumentem jest "brak alternatyw". Człowiek rozumny (na jakiego tu pozujesz z marnym skutkiem) nie głosuje przeciwko komuś, czy z braku alternatyw, a według własnych przekonań. Można oddać głos na niszową partię (zgodnie z własnymi przekonaniami) Ty jak widzę nie masz żadnych, PO ci pasuje bo w TV ci powiedzieli, że młodzi, wykształceni z wielkich miast na nich głosują. Poczułeś się więc młody, wykształcony, z dużego miasta, a oponentów (szczególnie z tej prawej strony) określasz upośledzonymi, słabo wykształconymi ciemniakami, bo ci w TV tak powiedzieli. Ot i cała filozofia twoich poglądów.

Marcinie - biorąc pod uwagę fakt - W, w nosie mam czy ty jesteś odźwierny, lub wykształcony prawnik z własną kancelarią. Faktem jest natomiast, że na innych forach chwalisz się wykształceniem socjologicznym (to by wyjaśniało te twoje rzekome obserwacje prawicowych wyborców, ale znowu zonk bo socjolog obserwuje, a nie wartościuje, ty natomiast robisz jedno i drugie - pewnie nie byłeś w czubie wyróżniających się studentów :rotfl: ). Prawo traktowałeś jako uzupełnienie. (Logiczne, na socjologii masz podstawy prawa) I znowu - jeśli chcesz to ci podlinkuje na potwierdzenie.

Marcinie - biorąc pod uwagę fakt - W, zdecyduj się czy ty mnie szanujesz (zwracając się do mnie dużą literą), czy też nie szanujesz (zwracając się do mnie małą literą). Bo to już są objawy Alzheimera - na początku go nie szanowałem, potem zacząłem. Spójrz na mnie - nie szanuje cię, dlatego odnoszę się do ciebie z pogar... znaczy małą literą.

A na koniec Marcinie - biorąc pod uwagę fakt - W, mam w sam raz coś pod twoje IQ i twój "brak alternatyw". Co na poniższym zdjęciu jest nie tak? :rotfl:

Obrazek

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 13 paź 2015, 15:43

red85 pisze:Kluchman w punkt.
ale z czym trafił w punkt nazywając mnie fanatykiem PiS-u? Czy kiedykolwiek ja ich przed kimś broniłem? Jedyne co tu robie od dłuzszego czasu to wytykam hipokryzje hejterom na zlecenie platformy.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 13 paź 2015, 15:49

red85 pisze:Dopiero co zarejestrowany użytkownik wypowiada się jakby uczestniczył w życiu forum przynajmniej od kilku lat. Szopka!
:)

Ale jak tak bardzo chce wiedzieć, na kogo głosuję to zupełnie szczerze i zgodnie z prawdą odpowiadam: jeszcze nie zdecydowałem. Z programem żadnej partii nie zgadzam się w choćby 50%.

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Post Wyświetl pojedynczy post autor: masacra » 13 paź 2015, 15:53

ja tez odpowiem, w duchu jawności, że w życiu nie oddałem glosu na lewicowa partie i tak będzie tym razem 8)

Damper
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Damper » 13 paź 2015, 15:55

red85 pisze:Ahahahaha

Dopiero co zarejestrowany użytkownik wypowiada się jakby uczestniczył w życiu forum przynajmniej od kilku lat. Szopka!

Jakbyś swoim bystrym okiem zauważył, to wyraziłem również obawę o obecność bojówki z drugiej strony. Reszty nie ma co komentować - jeśli jesteś tak obeznany, że znasz moją historię w tym temacie, to znasz odpowiedź na swoje pytanie...Oh wait! Koledzy z bojówki nie przekazali wszystkich informacji?
A co w tym złego, że dopiero się zarejestrowałem? Czytałem poszczególne wątki tego forum od dłuższego czasu, a Ty zachowujesz się tak, jakbyś miał jakiś problem z tym, że nowe osoby się rejestrują. To brzydko pachnie jakąś dyskryminacją tych osób, jedynie z uwagi na ich staż na forum, oraz prezentowane poglądy.

Aha, wyraziłeś swoją obawę o obecność bojówki drugiej strony. Czyli teraz oczywiście jej nie ma. W takim razie wg Twojej oceny jak nazwać grupę tworzoną przez użytkowników pokroju ozdoba, Wilmora czy Marcina W?

A odpowiedź na moje pytanie chętnie poznałbym od Ciebie.

Bezimienny11
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 36

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bezimienny11 » 13 paź 2015, 15:58

ozob pisze:Jestem niemalze w 100% przekonany, ze ministrem sprawiedliwosci zostanie Ziobro. Rowniez w nagrode i [ch**] z tym, ze mu grozil trybunal.
I co z tym trybunałem? Czemu przed nim nie stanął? Za Blidę I "krew na rękach", za innych uciśnionych? Dlaczego za te grzechy Zbigniew Ziobro nie stanął przed TS gdy koalicja PO-PSL ma większość w Sejmie? Dlaczego?
red85 pisze:Dopiero co zarejestrowany użytkownik wypowiada się jakby uczestniczył w życiu forum przynajmniej od kilku lat. Szopka!
Niby czemu? Nie można wcześniej przeglądać forum? Choćby kilka lat? Trzeba od razu się na nim zarejestrować? Proszę o odp. na wszystkie pytania. Z uzasadnieniem, rzecz jasna.
Ostatnio zmieniony 13 paź 2015, 16:05 przez Bezimienny11, łącznie zmieniany 1 raz.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 13 paź 2015, 16:05

Marcinie - biorąc pod uwagę fakt - W, ja cię w żaden sposób nie chcę zdyskredytować. Po prostu chcąc oszczędzić cenny czas innym, ostrzegam ich przed dyskusją z tobą, gdyż nie doprowadzi ona do niczego innego jak tylko utraty rzeczonego czasu.
Marcinie - biorąc pod uwagę fakt - W, nie najlepiej o tobie świadczy fakt, że od dobrych pięciu lat popierasz PO (jeżeli mocno chcesz dam ci linki z innych for potwierdzających mój zarzut), a twoim jedynym (wymigującym) argumentem jest "brak alternatyw". Człowiek rozumny (na jakiego tu pozujesz z marnym skutkiem) nie głosuje przeciwko komuś, czy z braku alternatyw, a według własnych przekonań. Można oddać głos na niszową partię (zgodnie z własnymi przekonaniami) Ty jak widzę nie masz żadnych, PO ci pasuje bo w TV ci powiedzieli, że młodzi, wykształceni z wielkich miast na nich głosują. Poczułeś się więc młody, wykształcony, z dużego miasta, a oponentów (szczególnie z tej prawej strony) określasz upośledzonymi, słabo wykształconymi ciemniakami, bo ci w TV tak powiedzieli. Ot i cała filozofia twoich poglądów.

Marcinie - biorąc pod uwagę fakt - W, w nosie mam czy ty jesteś odźwierny, lub wykształcony prawnik z własną kancelarią. Faktem jest natomiast, że na innych forach chwalisz się wykształceniem socjologicznym (to by wyjaśniało te twoje rzekome obserwacje prawicowych wyborców, ale znowu zonk bo socjolog obserwuje, a nie wartościuje, ty natomiast robisz jedno i drugie - pewnie nie byłeś w czubie wyróżniających się studentów :rotfl: ). Prawo traktowałeś jako uzupełnienie. (Logiczne, na socjologii masz podstawy prawa) I znowu - jeśli chcesz to ci podlinkuje na potwierdzenie.

Marcinie - biorąc pod uwagę fakt - W, zdecyduj się czy ty mnie szanujesz (zwracając się do mnie dużą literą), czy też nie szanujesz (zwracając się do mnie małą literą). Bo to już są objawy Alzheimera - na początku go nie szanowałem, potem zacząłem. Spójrz na mnie - nie szanuje cię, dlatego odnoszę się do ciebie z pogar... znaczy małą literą.

A na koniec Marcinie - biorąc pod uwagę fakt - W, mam w sam raz coś pod twoje IQ i twój "brak alternatyw". Co na poniższym zdjęciu jest nie tak?
Nie doszedłeś do wniosku, że mogłem skończyć zarówno socjologię jak i prawo ? :-) Poza tym w poprzednim poście stwierdziłeś, że komuś groziłem procesem/zawiadomieniem a ja tylko stwierdziłem, że gdyby groźba była poważna to mógłbym takie środki rozważać, :-) jeżeli sądzisz, że z kimś się będę procesował z forum internetowego to ... cóż masz prawo tak myśleć a ja nie mam zamiaru ciebie z tego błędu wyprowadzać. Chętnie to zrobię w odniesieniu do grozby karalnej. Otóż pojęcie groźby bezprawnej jest pojęciem szerszym od groźby karalnej w związku z czym dopuszczalne i często praktykowane (zarówno przez orzecznictwo jak i doktrynę) jest używanie tych pojęć zamiennie. W kwestii zarzutów, co do tego czy się pomawiasz to musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy nazwanie ciebie gówniarzem, co w znaczeniu słownikowym znaczeniu oznacza osobę niepoważna może być potraktowane w świetle dominujących ocen oraz przy uwzględnieniu okoliczności w jakich zostało złożone (bezzasadne sugerowanie, że Bieńkowska doszła tam gdzie doszła w najuczciwszy sposób) może być zakwalifikowane, jako zachowanie znieważające. Przypuszczam, że chyba jednak nie..

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 13 paź 2015, 16:09

Coś czuję w kościach kolejną falę emigrantów politycznych po 25. Konkrecja na taksie w Londynie jak widać żadna - nie zatrzymuję :chill: A Wilmore niech da sobie już luz - to, że nikt nie chce z nim dyskutować na normalnym koncie nie oznacza, że ma swoje bzdury wypisywać na tym interowskim.

Co do krytyki PiS etc. - po 8 latach krytykowania opozycji trzeba dla równowagi zacząć walić w przyszłą partię rządzącą.

Większość z was jest niewinna jak nieobsrana łąka. Wierzy w jakieś programy, ich realizację etc. No proszę was...

Co do nowych użytkowników - tak - gońcie ich - temu forum nowi ludzie są absolutnie niepotrzebni...

Zablokowany

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”