Copa América 2016 - Strona 7

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2266
Kontakt:

Copa América 2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 27 cze 2016, 10:44

Meczu nie oglądałem (godzina zdecydowanie nie do przyjęcia skoro dzisiaj rano musiałem wstać), ale jak można pisać, że w tej sytuacji Messi nie nurkował? :)

Decyzję o zakończeniu kariery reprezentacyjnej pewnie jeszcze przemyśli i zmieni. Ten brak jakiegokolwiek triumfu z reprezentacją musi być dla niego jak drzazga w oku. Musi jeszcze spróbować.

Wynik bardzo mnie cieszy.

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Copa América 2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 27 cze 2016, 10:54

mete pisze: ale obrywa Messi, który i tak dla tej reprezentacji zrobił więcej niż ktokolwiek inny od czasów Maradony.
Zrobił i dlatego jest legendą tego sportu, ale w finałach nie prezentuje niczego wielkiego. Wczoraj był słaby, a zmarnowany rzut karny to zwieńczenie jego postawy. Tak, to poza Chelsea i Buffonem, ładuje gole komu chce, kiwa, lobuje, trafia w "okienka", ale w finałach z udziałem reprezentacji tego nie ma. I jest to tak samo wadliwe, jak postawa Higuaína. Poza tym mało kto patrzy na to, z kim się w reprezentacji użera taki Cristiano Ronaldo. Idąc drogą bronienia Messiego, to Portugalczyk też oberwał po przegranych karnych z Hiszpanią, ale i tak dalej będą śmiechy z jego porażki aniżeli stwierdzenie, że ma pecha, grając z Postigami. Wczorajsze akcje Messiego to takie same wpadki. Nie wychodziło mu to, co najlepiej potrafi.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1147
Kontakt:

Copa América 2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 27 cze 2016, 10:59

A jak rozpatrujecie się na czerwoną kartkę Rojo? Według mnie tam faulu totalnie nie było, a nawet jak sędzia był w złym miejscu i niewiele widział, to maksymalnie żółtą powinien wystawić...

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2058
Kibicuję: AC Milan

Copa América 2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 27 cze 2016, 11:06

Nigdy nie rozumiem usprawiedliwiania porażek w druzynie narodowej Ronaldo zas jak Messi przegra to on [ch**].Dla mnie to,ze CR gra ze slabymi kolegami to mit.Przeciez on gra z graczami z Realu,Benfiki,Sportingu,Monaco albo innymi malolatami ktorzy ledwo odrosli od ziemi a kosztuja ciezkie pieniadze.To nie sa chlopaki z Gornika Zabrze czy Spartaka Trnava.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2358

Copa América 2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 27 cze 2016, 11:07

moody90 pisze: wiec co to za nur
taki nur. wymuszenie karnego, oszustwo jest oszustwem

Nigdy nie rozumiem usprawiedliwiania porażek w druzynie narodowej Ronaldo zas jak Messi przegra to on [ch**]

jakos nie ma na forum przeważających że Ronaldo przegrywa przez słabych kolegów a Messii jest ujowy.
Przecież po 2 meczach Euro wszyscy wieszali psy na Ronaldo jaki to on nie słaby, jak to z 40 metrów lamus wolne strzela.

Chociaż jeśliby porównać nazwiska graczy to i tak Portugalia przy Argentynie wygląda blado, Jest Ronaldo, jest Pepe 2 z Realu. ale co znaczą J,Mario, Gomes, ? to gracze na dorobku, Nani rozegrał moze 2 dobre sezony w życiu resztę słabo, Carvalho już emeryt, Portugalia napastnika nie ma że musi grać Nanim w ataku, kto to Vieirinho czy Eliseu? Messii ma w samym ataku wiecej klasowych kolegów niż cała kadra portugalii, Aguero,Higuain,Di Maria, Tevez, i wielu innych
Ostatnio zmieniony 27 cze 2016, 11:12 przez League, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 677

Copa América 2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 cze 2016, 11:08

Dybala i Icardi już na tym turnieju powinni grać w kadrze kosztem Aguero i Higuiana, którzy na poważnych imprezach po prostu zawodzą.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Copa América 2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 27 cze 2016, 11:11

Enjo pisze: Nigdy nie rozumiem usprawiedliwiania porażek w druzynie narodowej Ronaldo zas jak Messi przegra to on [ch**].Dla mnie to,ze CR gra ze slabymi kolegami to mit.Przeciez on gra z graczami z Realu,Benfiki,Sportingu,Monaco albo innymi malolatami ktorzy ledwo odrosli od ziemi a kosztuja ciezkie pieniadze.To nie sa chlopaki z Gornika Zabrze czy Spartaka Trnava.
To, że kosztują duże pieniądze, nie oznacza, że to gracze klasy światowej. Di Maria, Aguero, Higuain, Mascherano czy nawet Otamendi już tak.

blackmore
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 163

Copa América 2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: blackmore » 27 cze 2016, 11:17

Enjo pisze: Nigdy nie rozumiem usprawiedliwiania porażek w druzynie narodowej Ronaldo zas jak Messi przegra to on [ch**].Dla mnie to,ze CR gra ze slabymi kolegami to mit.Przeciez on gra z graczami z Realu,Benfiki,Sportingu,Monaco albo innymi malolatami ktorzy ledwo odrosli od ziemi a kosztuja ciezkie pieniadze.To nie sa chlopaki z Gornika Zabrze czy Spartaka Trnava.
Właśnie nie chodzi o usprawiedliwianie! : D Specjalnie napisałem "Idąc drogą bronienia Messiego...", czyli coś w stylu "no dobra, ale jak gra Ronaldo, jakoś nikt...". Zwyczajnie, jeśli Ronaldo gra słabo, to gra słabo i tyle. I takie same stwierdzenia powinny padać w przypadku występów Messiego, a nie zasłanianie się Higuaínem. Argentyńczyk gra świetnie do finału, lecz tam zawodzi. To, że ładnie podał, a inny kolega spartaczył, nie jest argumentem na brak groźnych uderzeń oraz skutecznych dryblingów w wykonaniu piłkarza Barcelony. Przecież wczoraj to Vidal był dla niego takim plastrem, że aż się prosiło, aby Messi pokazał wyższość i w końcu położył Chilijczyka. Ostatecznie tego nie uczynił.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Copa América 2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 27 cze 2016, 11:26

Ta Copa i koniec kariery w reprezentacji Messiego zamyka temat najwybitniejszego piłkarza w historii. Chłopak Maradony nie przeskoczył, a co dopiero np. Pele. Messi - nie bójmy sie tego powiedzieć - to taki Di Stefano naszych czasów i tak będzie postrzegany za 50 lat. Hiszpania bez Messiego pławi się w złocie z wielkich imprez, Messi bez Hiszpanów grających w Barcy złota nie posmakował NIGDY. Fakty, z którymi trudno polemizować.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Copa América 2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 cze 2016, 11:34

Jeżeli piłka reprezentacyjna ma być wyznacznikiem to Grosso > Maldini ;)

Owszem brakuje mu tego triumfu w kadrze, ale Maradonie czy Pelemu brakuje innych rzeczy.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Copa América 2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 27 cze 2016, 11:38

Czego brakuje Pelemu?!?
Bo o ile Maradonie brakuje mistrzostwa Hiszpanii, o tyle on wygrał Mistrzostwo Świata, myślę, że tak czy siak Messi chętnie by się z nim zamienił. ;)

Awatar użytkownika
Professor Chaos
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 202

Copa América 2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Professor Chaos » 27 cze 2016, 11:40

Gry w poważnej europejskiej piłce, a nie brazylijskich pastwiskach 50 lat temu.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Copa América 2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 cze 2016, 11:40

Choćby tego, że nigdy nie grał w Europie gdzie poziom piłki jest mimo wszystko troszkę wyższy.

Druga sprawa jest taka, że futbol ogółem jak i reprezentacyjne ewoluował niesamowicie i teraz jest o wiele wyższy poziom. Już nie jest tak, że jest kilka reprezentacja a reszta chłopcy do bicia.
Ostatnio zmieniony 27 cze 2016, 11:43 przez mete, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Carbon
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Kontakt:

Copa América 2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Carbon » 27 cze 2016, 11:43

Była już o tym dyskusja i wtedy ja zacięcie tego broniłem. Mogę podjąć się tego jeszcze raz. Ale odpowiedzcie mi na pytanie - skąd Wy do cholery wiecie, że w Brazylii był wtedy niższy poziom? I jak wytłumaczycie to, że wtedy Brazylia była magiczna, zdecydowanie najlepszy zespół świata, a grali w nim praktycznie sami zawodnicy z brazylijskiej ligi?

Awatar użytkownika
ozob
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2153

Copa América 2016

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ozob » 27 cze 2016, 11:52

Mistrzostwo swiata to mistrzostwo swiata. Zadna LM czy mistrzostwo LaLiga tego nie zrekompensuja.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”