Pomoc w lekcjach

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
mathiasek12
Żenujący nabijacz :/
Reputacja: 0

Pomoc w lekcjach

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 06 mar 2005, 15:55

Tutaj zadajemy pytania jesli czegos z lekcji nie umiemy zrobic moze starsi uzytkownicy pomoga wtedy.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 06 mar 2005, 16:15

Ja licze na wszystkich - nie tylko na starszych! Potrzebuje bardzo odpowiedź na pytanie co to jest PASMO PRZENOSZENIA bo nigdzie nie moge znalezc :?

mathiasek12

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 06 mar 2005, 17:23

zanalazlem takie cos ale nie wiem czy to dobre jesli tak to prosze bardzo:

Pasmo przenoszenia
Z Wikipedii, wolnej encyklopedii.
Pasmo przenoszenia jest to taki zakres częstotliwości, w którym tłumienie sygnału jest nie większe niż -3dB (70,7% wartości sygnału maksymalnego). Przeważnie pasmo przenoszenia na charakterystyce amplitudowo-częstotliwościowej A=f(f) przyjmuje kształt dzwonu.

Pasmem przenoszenia głośnika nazywamy rzeczywisty zakres częstotliwości w którym głośnik przekształca energię propocjonalnie (z dopuszczalnym odchyleniem).

Ze względu na pasmo przenoszenia głośniki dzielimy na:

niskotonowe
średniotonowe
wysokotonowe
szerokopasmowe

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 06 mar 2005, 20:27

mathiasek12 pisze:zanalazlem takie cos ale nie wiem czy to dobre jesli tak to prosze bardzo:

Pasmo przenoszenia
Z Wikipedii, wolnej encyklopedii.
Pasmo przenoszenia jest to taki zakres częstotliwości, w którym tłumienie sygnału jest nie większe niż -3dB (70,7% wartości sygnału maksymalnego). Przeważnie pasmo przenoszenia na charakterystyce amplitudowo-częstotliwościowej A=f(f) przyjmuje kształt dzwonu.

Pasmem przenoszenia głośnika nazywamy rzeczywisty zakres częstotliwości w którym głośnik przekształca energię propocjonalnie (z dopuszczalnym odchyleniem).

Ze względu na pasmo przenoszenia głośniki dzielimy na:

niskotonowe
średniotonowe
wysokotonowe
szerokopasmowe
Dzieki stary!!! Ratujesz mi tyłek :D

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 06 mar 2005, 21:12

Sorry, że troche nie na temat, ale niechciałem zakladać nowego tematu. Znacie może jakiś tłumacz angielsko - polski, który tłumaczył by zdania ?? Jakbyście mogli to poszukajcie, bo ja nigdzie nie mogę znaleźć... :oops:

Handsome Boy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Handsome Boy » 06 mar 2005, 21:39

http://www.translate.pl/
translatory i tak tlumacza po jednym wyrazie. wychodzi z tego cos takiego co jest trudniej zrozumiec i przeczytac od komentarzy zazy :lol:

Awatar użytkownika
Loczek
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 2

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Loczek » 07 mar 2005, 16:55

No, jak pomoc w lekcjach to ja też chcę. Poszukuję stronki, na której znajdowałyby się najważniejsze wydarzenia ostatniego tygodnia. Ale nie chodzi mi o oficjalne portale typu onet.pl czy wp.pl. Potrzebuje na wos i na maturke z wosu. Can You Help Me??

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 07 mar 2005, 17:44

www.translate.pl - tą stronkę znałem i tłmuaczy tak sobie...Szukam, jednak co innego macie coś ?

mathiasek12

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 07 mar 2005, 17:47

A moze taka www.ang.pl

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 07 mar 2005, 18:55

Mathiasek12 na tej stronie można tłumacyzć z Anglika na polski ?

mathiasek12

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 07 mar 2005, 19:50

Nie wiem chyba tak ale nie jestem pewien kolega mi ja podal a teraz go nie ma na gg bo ja zniej nie korzystam bo ucze sie niemieckiego jak bedzie to sie go spytam

Awatar użytkownika
Kotek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kotek » 07 mar 2005, 19:54

herdek pisze:Mathiasek12 na tej stronie można tłumacyzć z Anglika na polski ?
na translate.pl? - można ;)

Awatar użytkownika
Pisakk
Wraca do meritum

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pisakk » 07 mar 2005, 20:10

Loczek pisze:No, jak pomoc w lekcjach to ja też chcę. Poszukuję stronki, na której znajdowałyby się najważniejsze wydarzenia ostatniego tygodnia. Ale nie chodzi mi o oficjalne portale typu onet.pl czy wp.pl. Potrzebuje na wos i na maturke z wosu. Can You Help Me??
Czemu nie pasuje Ci onet.pl? Ja na WOS rok temu właśnie z tamtąd wybierałem informacje z poprzedniego tygodnia. Całkiem dobrze się to sprawdza bo piąteczka na koniec była :lol: :lol: :lol: .

Ktoś tu chciał, żeby mu przetłumaczyć tekst. Dużo tego masz? Bo jak nie to się mogę podjąć....

herdek
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: herdek » 09 mar 2005, 19:40

Lepiej żebys mi nie tlumaczył, bo ten tłumacz jest mi potrzebny do tłumaczenia newsów. Teraz korzystam z translate.pl, ale szukam czegos lepszegi.

mathiasek12

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mathiasek12 » 21 mar 2005, 17:48

Mam prosbe aby ktos mi prztlumaczyl ten tekst tylko dokladnie i dosc szybko bo potrzebuje to na srode a o to i on:
Daniela backt heute Nachmittag eine Torte fur Martin.Morgen kommen seine Gaste.Sie bereitet das so zu:
sie ruhrt Butter,Gibt dazu Zucker und ruhrt,Gibt die Eier und Vanilianzucker zu,ruhrt bis eine cremige Masse entsteht.Dann gibt sie Haselnusse,geriebene Schokolade und Backpulver dazu.Den Teig gibt sie in eine Backform und backt ihn bei 180(stopni celsjusza)ca.35 Min.Nach dem Auskuhlen bestreicht sie die Torte mit der geschlagenen Sahne,streicht reichlich Eierlikor daruber und verziert sie mit Schokolandenraspeln.
Jakies to gupie le z niemca mam to

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”